reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Agapa ja po raz kolejny zgodzę się z Milvą, dlaczego nie chcesz iśc do specjalisty? To nie wstyd iść do psychiatry, nikt nie zrobi z ciebie wariata, zapewniam cię.

Dziewczyny a u nas odwrotnie, Emilia jest mamusiowa, z każdym ładnie się bawi, tuli i wariuje, z dziadkami, z tatą, ale tylko dopóki nie ma mnie w zasięgu, jak się pojawię to nawet do łazienki nie mogę iśc sama. Z jednej strony to fajne i bardzo miłe, doceniam to, ale z drugiej strony potrafi być bardzo męczące. Jeśli chcę się sama wykąpać i w spokoju poleżeć w wannie to muszę Emilkę oddawać do mamy, inaczej będzie stała i płakała pod drzwiami. Nawet brzydko mówiąc wysrać się nie mogę bo będzie mi pukać i wołać żeby ją wpuścić.

Byliśmy wczoraj z M szczepić sie na grypę i Emilka była z nami, najpierw jak zobaczyła lekarza to już bluzkę podciągała i mówi do lekarki "plosię badać bziuch". Potem jak lekarka mnie badała to stała i mówiła "Mimi patrzi" i "Teraz pleci" - pouczała lekarza :D A na samym szczepieniu mówi to mnie "Mama nie bój się! To nie bloli!" :D Cudak mój mały już tak ładnie mówi :)Wieczorem jeszcze dotykała mnie w rękę i pytała "Bloli tu?" :) Troskliwy miś ;)

reklama
Milva nasi zaczną tak może za rok?
Mnie już to frustruje, że Młody nawet najprostszych słów nie chce mówić, z lenistwa, woli ciągnąć za rękę i wołać eeeeeeee eeeeeee eeeee, yyyyyyyyy yyyyy yyyy.... Pokazuje palcem i zadowolony a mnie coś trafia, bo potrafi tak kilkanaście razy w ciagu godziny.

Violett kurcze, szkoda że Twoja mama taka jest. Przecież to jej wnuki :-( moja mama to by sie za Młodego pociąć dała, zostanie z nim zawsze gdy tylko proszę.

Agapa posłuchaj naszych rad. Wszystkie chcemy dla Ciebie dobrze.

Freyia Emilka to cudowna dziewczynka!

haha freiya u mnie dokladnie to samo co u Ciebie:)) czyli Zuzia jest mamusiowa tata tylko kiedy wroci z pracy ale mamusia i tak musi byc obok:)) a jeszcze mialam zapytac jak z szczepieniem dzieci na grype szczepi sie takie jak nasze? i ile mniej wiecej taka szczepionka kosztuje??

violet moja mama taka sama ostatnio pilnowala mi malej 2 soboty z rzedu tznbardziej tata ale oczywiscie wypomniala mi to i powiedziala ze wiecej "mojego"dziecka nie bedzie mi pilnowac wiec powiedzialam ze sie nie bede prosic tesciowa to samo taka chetna ze az nie ino i dlatego mala zawsze i wszedzie jezdzi i jest ze mna:(( teraz nawet do sklepu nie mam jak isc bo chora a A w delegacji:((

agapa dziewczyny dobrze pisza kochana Ty za duzo masz na glowie i przez to tylko czarne i zle mysli sie klebia w glowie

dziewczyny jaki polecacie syrop bez recepty na kaszel ??

Maleństwo generalnie szczepionka na grypę jest zarejestrowana od 6 m-ca życia i można szczepić dzieciaki, natomiast jeśli nie chodzą do żłobka/przedszkola to zalecenie jest żeby zamiast dziecka zaszczepić najbliższe otoczenie (czyli siebie). Koszt szczepionki w Warszawie waha się od 45 do 70zł.Syrop dla ciebie czy dla Zuzi? Kaszel mokry czy suchy?

Ostatnia edycja:
Milva, Inka u mnie Fabian mowi tez bardzo malo, wlasciwie tylko mama, tata, baba, leci, daj, tak, nie, kakao, kot, brum( na samochod) i moze jeszcze cos. Ale Marika w jego wieku mowila tak jak Freyi Emilka.

Malenstwo to iwdze ze u nas tak samo, moj tata chetnie zostanie z dziecmi, jak wychodzi npo w sobote do sklepu to wezmie zawsze albo Marike albo Fabianka, wyjdzie na podworko z nimi, a mama na 5 minut nie zostanie;/ A jak juz zostanie to potem wlasnie wypomina.

Malenstwo my dostalismy teraz drosetux dla dzieci, ale jest jeszcze stodal dobry. Tylko ten drosetux to moze mala napewno brac a nie wiem jak ze stodalem. A najlepszy to sok z cebuli:)

Maleństwo na mokry kaszel polecam Hedelix - tylko to jest wykrzuśny więc max. do 16 można podać, na noc na suchy kaszel są takie kropelki nazywają się sinecod (tylko koniecznie w kroplach bo syrop jest od 3 r.ż. a krople od 6 m-ca) świetnie powstrzymują odruch kaszlowy

reklama
Witajcie, wczoraj się nie odzywałam, bo sie rozchorowałam.W pracy myślałam że zemdleję. Dostałam drgawek, plecy mnie tak bolały że nie mogłam oddychać. Jak dotarłam do domu to od razu do łóżka. Pół dnia przespałam. Dziś już lepiej. Gorączki już nie mam tylko gardło trochę boli. Czekam na M. bo idę chyba na angielskim już 3 razy nie byłam wiec muszę iść. Odezwę się wieczorem.Buzi!

Do góry