reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

milva no to brawo dla ciebie i dla młodego ;p hehe :)

dziewczyny nie chce mi się wchodzic na wątek, dziś i jutro w rossmanie całe jedzonko dla dzieci 25% taniej z kartą rossnę! , i z tego co zrozumiałam to juz nie łaczy się z kartą rossnę tym np. 7% bo to jest własnie promocja na kartę rossnę:) haha chyba wyszli naprzeciw promocji w biedronie;p

reklama
Hej!

Rano byłam u lekarza z Alankiem, dostał syropek na kaszel, na szczescie osłuchowo jest czystko, a wymioty po uprzednim ataku kaszlu niestety się zdarzają i tyle to by było ;( Musimy sie jeszczze trochę przemęczyć ...

2701 spokojnej podróży!!!!

Dorotar ja trochę żałuję ze odchodzisz, bo przez ten czas który tu jestesmy zdążyłam cię polubić. Życzę ci powodzenia!

Co do pogody, rano było dziś paskudnie a popołudniu- bajka! Piękna złota jesien Polska!!! (chociaz wolałabym lato)

Phelania no tez zasilek 900zl to super by było, chociaz dobry i ten mniejszy ze dostaliście:)
Zdrówka dla chłopaków!!!

Kota dawaj fotkę Kuby w łóżku!!!

Alan nas bije, szczególnie mnie. Tłumaczę ze nie wolno, ze mamusie boli- niestety, na moim dziecku nie robi to wrazenia ;(((

Inka ja uwielbiam tusze Maxfactor. Niedawno kupiłam False Lash Effect Fusion (grube fioletowe opakowanie) i jestem mega zadowolona.

OOO Milva gratuluję osobistego strzyzenia;))

Inka - z wyższej półki, to polecam Diorshow Iconic Dior, albo YSL efekt sztucznych rzęs. ze średnich nie trafiłam jeszcze na jakieś cacko, za to mam Hita z najniższej ;-) jakieś 8-9zł w Rossmannie Lovely curling Pump Up, no rewelacja po prostu.

Moja E. przeszła/przechodzi przez wszystkie "złosci" wieku dziecięcego ;-) najpierw rzucanie się na podłogę i mega ryk z waleniem głową o podłogę (tera już rzadko to jej się zdarza), bicie, szczypanie, gryzienie, uciekanie, wyrywanie rączki itd. Na szczęści moje dziecko powoli się cywilizuje, i takie zachowanie są jakby rzadsze, ale aktualnie jest mistrzynią rozpłakiwania się na zawołanie ;-) oczywiście jak czegoś chce. Mam jeszcze problem z nią, że bije inne obce dzieci i ciągle muszę przy niej byc i zwracać uwagę, jak gdzieś jesteśmy.

Sosnowiczanka - a u nas na odwrót do południa w mirę, za to później szaro buro i deszczowo.

E. mi się troszkę podziębiła, w sumie to juz cały zeszły tydzień lekko posmarkiwała, ale było ok, w weekend doszedł jej kaszel, no i postanowiłam, że w pon. i wt. zostawiam ją w domu, co by ją troszkę podkurować przed sobotnim wyjazdem. To było dobre posunięcie, jutro już posyłam ją do żłobka. Wiecie co fajnie z nia było w domu (musiałam zrobić przymusowe wolne w ciagu dnia, zaległosci nadrabiałam wieczorami i po nocach) , ale jednak już się przyzwyczaiłam, że E. nie ma te 5h w ciągu dnia ;-)

Milva - ja też jakiś m-c temu dorwałam Elenkę z nożyczkami i obciachałam grzywkę, myślałam, ze będzie dramat, a ona nawet zainteresowana była tym co robię

asko_ u nas w Rossmanie, żeby coś dostać w tej promocji trzebaby było iść na otwarcie, bo się rzucają wszyscy :)

Byłam dziś na wizycie, więc się chwalę - Hania ma już 1750g. Wszystko ok. Tak jak i Aniela łebek ma "starszy" niż nóżki i brzuszek, ale wszystko w granicach normy :)

Kota, Phelania ile po porodzie mamuśka wchodzi w rytm? Ja mam wrażenie, że nie dam radu kurcze, bo zawsze niezorganizowana byłam...

Agala kupiłam ten tusz w rossmanie o którym piszesz i potwierdzam, rewelacja za 9 zl. Pisałaś o nim juz kiedyś i zakupiłam po twoim poscie.

Alan właśnie mnie uszczypał i ugryzł. Czy wasze dzieci tez tak robią czy tylko mój znęca się nade mną???

Agala, mnie ten tusz z Rossmanna w ogole nie podszedl, nie lubie silikonowych szczoteczek.

Rojku, ja wpadlam w rytm juz pierwszego dnia, kiedy zosalam z dziecmi sama, nie bylo wyboru. U nas nie jest tak zle, choc wiadomo, zdarzaja sie i tragiczne dni, kiedy dzieci i mama razem wyja ;) bedzie dobrze, dasz rade!!!

Kupinosia dzieki ze pytasz :* Zuzia juz sladu nie ma, Ben mial strasznie ciezki przypadek, nawet w nosie mial biedaczek ale juz tylko jeden strupek zostal I chyba omina nas blizny ;) btw zdalam prawko ;)

Wogole doczytalam ze nasza biedna Zabcia znow w szpitalu :( trzymaj sie!!!

Inka Jeśli chodzi o tusz do rzęs to miałam różne ale najfajniejszy z naj... to Lancome, nie podam teraz pełnej nazwy, bo żem wyrzuciła już zużyty i teraz mam jakiś taki aby był ale tylko Lancome potrafi namalować mi rzęsy do nieba, których w rzeczywistości nie mam haha.
Życzę zdrówka wszystkim Bobaskom i Mamusiom ;) Oby te wirusy omijały nasze domy łukiem szerokim...nie ma czasu na choroby. Trzeba pracować, ba u nas to i nawet chodzić do żłobka.
Dziś Ninka podeszła do tematu żłobka histerycznie. Znów jak ją prowadziłam zauważyła, wypatrzyła wręcz płaczącą dziewczynkę. Od razu zaczęła współczuć. W szatni było lepiej. Zainteresowała się dziewczynką, która była już po etapie płaczu, zaś miała gila po pas... Jednak gdy tylko zapukałam do drzwi... wstąpił w nią diabeł i znów się rozpłakała. Pani ją zgarnęła i tyle z tego. Dzieci w sali nie płakały więc uważam, że to tylko taki rytuał płaczu dla zasady. Poza tym uważam, że Ninka JUŻ coś wynosi z tego żłobka, zaczyna się fajnie zmieniać. Dużo w zdania łączy. Wogle taka weselsza jest, inaczej mija dla niej dzień. A jak się ją odbiera to wychodzić nie chce. Ot taka to polityka.
Nie napiszę już nic więcej, bo głowa pęka. Uciekam spać!

Ostatnia edycja:
Netka - ja też już zauważyłam dużo postępów u E. właśnie po żłobku (ona już chodzi ponad 2 m-ce). Rozgaduje się z dnia na dzień, umie fajnie sama sie zabawić, np. układając klocki, czy oglądajac uważnie książeczki. Ja jestem zadowolona i Ona raczej tez :-)

reklama
Do góry