reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mla witaj z powrotem a z tego tatara samodzielnie sporzadzonego to padlam hahahah

a co do Co do Ciezarowek to jeszcze jest nasza kochana Rojku:p

dziewczyny nie wiem moze to taki etap ale jak ja co tylko powiem malej "nie wolno" to odrazu jest mega histeria darcie i rzucanie na ziemie podloge i nie patrzy gdzie tylko nawet kladzie sie w wode a ostatnio doszlo wywalanie mi z rak jedzenia np jak jej daje zupe albo serek normalnie juz czasami nie mam sily 

agapa ale Wika ma zeza???i na to bedzie miec operacje??? jak tak to ja mialam 2 operacje oka i moge ci cos doradzic a w szczegolnosci klinike:DD a i udanego wypoczynku

Kota a Ty jak dajesz sobie rade z 2 ???ciezko jest bardzo??

reklama
2701, Malenstwo, dzięki :*
Rojku, trzymam kciuki kochana!!! Strasznie się cieszę, że Wam się udało. Dopiero były staranki, a tu już za chwilę będzie zbieranie zapałek zębami i biała armia :D

2701, Miśka nie ma loków do pasa, pewne rzeczy prędko się nie zmienią ;)))

Malenstwo, może w języku dzieci "nie wolno" oznacza "weź to, to jest zaje.biste! no weź!" :D U nas też zakazy często przynoszą odwrotny skutek. A stanowczość powoduje buczenia, a czasem po prostu darcie ;) Te nasze maluchy to słodziaki, ale jak włączą syrenę, naprawdę niewiele brakuje, żeby straż pożarna przyjechała, taki alarm jest :)

Mla dokladnie ostatnio jak z A bylismy na zakupach w biedronce i A jej cos zabronil to ta z krzykiem uciekla i rzucila sie jak to w biedronce staja w karton z jajkami myslalam ze sie spale ze wstydu :p dobrze ze byla promocja na jaja to juz bylo ich malo:DD

a co do wlosow to u nas tez nadal lokow brak hahah:pP a tak mi sie marzy jeden maly kucyk a tu spinka sie ledwo co trzyma hahah

hej hej

Agapa, jak ja chodziłam do przedszkola, to delikatnie zaczęło mi uciekać jedno oko i pamiętam, że nosiłam okulary do skorygowania tej wady. pomogło, choć jak się teraz zdenerwuję to podobno to oko sobie lubi uciec, tak mówią, jak tego nie widzę :) trzymam kciuki, żeby u Wiki udało się uniknąć operacji!

Mła, super, że wróciłaś!! Bo wróciłaś, prawda? A nie, że wpadłaś sobie na kawkę tylko!!! :)

Malenstwo, póki co M. jest z nami do 2 sierpnia, więc jest ok, myślę, że nie powinno być tak tragicznie, jak zostanę sama, ale wiadomo, może być różnie, w głowie sobie układam scenariusze dnia, ale pewnie życie wszystko zweryfikuje... Cieszy mnie, że Kubin trochę wraca do "normalności".

Violett, wieczorem chyba odszukam Twoje stare posty grudniowe, Q jest nadal uwieszony nogawki taty, ale nie aż tak kurczowo, jak jeszcze niedawno. Najbardziej się boję pór karmień małej, co wtedy Kuba będzie robił? Pewnie broił na maksa, choć na szczęście ona się naprawdę szybko najada, jak na noworodka, nie jak Q, który godzinami potrafił mi wisieć na cycku, Hanna potrafi w 10, max 20minut się najeść do syta

zaraz się zbieramy do neurologa, boję się..

Naleśniki, zrobione, barszczyk zrobiony, prasowanie zrobione, jeszcze tylko ugotować ziemniaczki przezd przyjazdem K i pochować ciuchy, byliśmy chwilę na dworku ale chłodno i wieje strasznie.
Przeprowadziłam ożywioną dyskusję na fb ze znajomą.
Teraz chwilę na odpoczynek.

ŻABCIA ale Maciuś jest Kochany dla brzuszka.

SOSNOWICZANKA moja koleżanka od urodzenia ma problemy z biodrami, przez całe swoje 25 lat życia miała prawie 20 operacji, do tego przyplątały jej się też inne problemy zdrowotne, ale też jest szczęśliwą osobą jak i Ty i żyje jak jej zdrowie na to pozwala.
PW dostałam od Ciebie.

MŁA no witaj, gdzie Ty się kobieto podziewałaś???

MALEŃSTWO a Ty gdzie, nie było Cię jakiś czas??
No no łobuziak z małej się robi.

KOTA daj relacje po wizycie.

Mła - myślami chyba żeśmy Cię tu ściągnęły :) jesteś na urlopie ? czekam niecierpliwie na fotki Miśki !
Sosnowiczanka- w przedszkolu może być inaczej, bez problemów bo inne dzieci też będą leżeć ;)
Dorotar- pamiętam pisałaś kiedyś a Mela leżakowała ?
Milva- i te atrakcje już sie chyba wyczerpały...Mamy młodego burmistrza który sam ma małe dzieci więc stara sie w temacie rozrywek dla dzieciaków

Moje pisklaki teraz śpią i M też. Jutro miałam iść do gin i klapa bo dostałam @. Cytologia wyszła mi ok ale coś tam liczne bakterie i chce to skonsultować.

reklama
KUPINOSIA nie Mela przez 2 lata w przedszkolu ani razu nie leżakowała, czasami zdażył jej się po przedszkolu zdrzemnąć jak wcześniej wracała ale to tak samo jak tera, że zdarzają się dni, ze młoda złapie kima w dzień, ale nie jest to codziennie, ona ma takie etapy. A wczoraj to o 17 w sekundzie zasneła ale budziłam ją bo to była nie dobra pora na drzemkę już.
A Ola śpi jeszcze w dzień>???

Do góry