reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

U nas śmieci są na osobę-u nas 3 więc-38zł niesegregowane. Segregowane 2 zł taniej.
Dziewczyny sorki, że tylko o sobie ale nie dam rady was nadrobić. Mam nadzieję wtrybić się znów w rytm pisania regularnego ale dziś np. sprzątałam po pracy...i Ninka taaka stęskniona.Ja też:-(Dobrze, że w sobotę do 14 pracuję. Niedzielę mam całą dla niej. Kocham ją jak wariatka. Nauczyła się mówić Anka, oko-wszystko w niedzielę, chodzi i powtarza. Cześć, dzieci, Krysia... W kółko-a ja się cieszę jak szalona.
Byłam dziś na spotkaniu żlobkowym z dyrektorką, nauczycielkami, innymi rodzicami. Mam pozytywną energię jeśli chodzi o żłobek. Bardzo liczę na to, że Nina się zaadoptuje. Dużo rozmawialiśmy odnośnie tego co potrzeba dla dziecka do żłobka, co nie trzeba i jak przez wakacje dziecko przygotowywać. Jak te rytuały żłobkowe wtrącić w rytm dnia dziecka. Jak przygotować dziecko pod względem emocjonalnym i siebie też... Jeszcze 2 miesiące. 30go sierpnia idziemy na zajęcia do żłobka, co by się Nina zapoznała z innymi dziećmi i tak dalej. Cieszę się, że mam żłobek 100metrów od domu i widzę z okna ich plac zabaw i budynki.

reklama
Młody śpi a ja nadrabiam zaległości w necie.
Jutro w pracy 10-23 :-( nie chce mi się na samą myśl!!

Co do wieczorów panieńskich to ja może jakaś inna jestem ale takie gadżety typu uszy króliczka, stroje pielęgniarki, czy te słomki w kształcie penisa kompletnie mnie nie kręcą... wręcz mnie odpycha. a ze striptizu też bym zrezygnowała.
ale to kwestia indywidualna.

uciekam zaraz spać!
dobranoc

kota-behemota nie bój, nie bój. Zdążysz dojechać, pójdzie szybko i będzie zdrowiutka Hanula raz dwa Twoich rękach :)

żabcia_tbg jakbym spała na pieniądzach, to bym sobie kupiła Baby Jogger City Select, ale nie śpię, więc mam nadzieję, że się obejdzie bez podwójnego. Myślę ewentulanie o dostawce - albo takiej z tyłu, albo też widziałam jakby drugie siedzisko dopinane z boku do wózka.

kota Ty jesteś zołzą tylko na końcówce ciąży a ja już od jakiegoś czasu.
Też myślałam nam taką deseczką do wózka tylko nie wiem czy mój Maciulek pójdzie na takie coś bo jeszcze nieraz lubi pospać w wózku na spacerku. Mój M jest przeciwny zakupowi 3 wózka jak na razie zobaczymy mam jeszcze kilka mies :-)

Moje dziecko nadal nie śpi w najlepsze się bawi i ani myśli spać.

Milva podpowiem CI TYLKO, ŻE my lapka dla Młodej kupiliśmy w Tesco swego czasu za 35zł. Full opcja. Dużo w nim możliwości. Najczęściej odpalam jej możliwość nauki nowych słów, co by się osłuchała jak ja milczę. ahaha
Maleństwo ja miałam wieczór panieński ale taki inny. Bo byłam w ciąży i już było widać więc beznadziejnie by było latać z rogami diabła po mieście. Koleżanki i ja spotkałyśmy się w restauracji. One zamówiły dla mnie tort -z żelkowym penisem zamiast świeczki. Dostałam jakieś tam gadżety, bieliznę. Zjadłyśmy coś, wypiłyśmy-ja nie-porobiłyśmy jakieś takie zabawy przygotowane przez druhnę. Moja siostra prosto z lotniska przyjechała do nas i poszłyśmy jeszcze do pizzerii na koniec. Było wesoło i miło;)bez szaleństw ale z fajną ekipą.
Ja 3 sierpnia będę druhną u mojej druhny. Niestety nie zrobię jej panienskiego, bo nie dam rady dostać się do Poznania ale już mam problem jaki prezent jej kupić. Dziewczyny chcą się na coś złożyć. Co to może być?:)
Może Lilou z jakąś datą bliską sercu-ostatnim dniem bycia PANNĄ-choć od roku już mają cywilny...Hymmm sama nie wiem, bielizna ok... a może po prostu opłacić jej jakieś fajne zabiegi przed ślubem-co by ją wyszykowali na tip top?Co uważacie?

Lysa ja znam same historie pozytywne jeśli chodzi o lekarzy w Anglii, porody w Anglii, szpitale. Może akurat na takie trafiam :)

Phelania
w bloku chyba łatwiej, żółty kosz papier, puszki metalowe, butelki po wodzie, zielony szkło a niebieski cała reszta ale czy dobrze myślę że to nie będzie takie trudne to nie wiem. Trzymam kciukasy za Marcelka!

Kota
u nas na 3 osoby jak segregujesz 60 zł, a jak nie prawie 90.

Wiecie co ja jakoś nigdy nie zwracałm uwagi na panieński dopóki swoje nie przeżyłam, był striptiz, driny, jedzenie, impreza mocno alkoholowo-zabawowa. I było super! Tylko zdjęcia do tej pory chowam przed M ;)

hahha Pyszczek ja mam takie zdjecia z panienskiego jakby to bylo lesparty hahahha
ja mialam wlasnie tort i i impreze w klubie nie wiem musze cos wymyslic:))
Netka ja tez myslalam wlasnie o fajnej bieliznie mysle ze to jest fajny prezent:DD

Kurcze drogo u Was dziewczyny za te śmieci. U nas za segregowane 6zł, a niesegregowane 11zł. Złożyłam wniosek na segregację, ale pójdę zmienić, bo jak dla mnie, to czarna magia, za dużo roboty.

Co do kotka, to ma się lepiej, ale jeszcze w 100% nie jest dobrze, ale walczymy :)

Braciszek przylatuje w niedziele, ale nie jadę na lotnisko, bo Mati musi chodzić o kulach tak go boli, a ja nie chcę ryczeć na lotnisku jak go zobaczę. Zobaczę się z nim jak już przyjedzie do domu.
Koko nie może doczekać się jak wujek przyjedzie.Często go nie widzi, ale jak pokazuje jej zdjęcie, to mówi Titi(taką ksywę ma brat) i całuje zdjęcie :-)

Nasza trawka już rośnie, pogoda jej sprzyja, bo często pada deszcz i świeci słońce, także nie muszę podlewać, bo "samo się robi".
Pierwsze ogóreczki już zerwane. Cukinia, groszek, pomidorki, sałata, rzodkiewka- wszystko rośnie ::-)
Po wypłacie jedziemy po tuje i inne krzaki. Od sąsiadki dostałam dwie skrzynki roślinek okrywowych.
Jak przestanie padać, to moja mamuśka przyjeżdża z darami(kwiatami i krzewami) i będziemy działać. Już w następnym roku ogród będzie wyglądał jak ogród, a nie jak łąką z bardzo dużą ilością chwastów :-D

Kota- a jak Wasza działka. Macie już nawieziony humus i zasianą trawkę ?

Rojku- super, że połówka za Wami. Niunia urocza i bardzo podobna do Anieli :))

Miłego dnia:)

Dzień dobry
Młody w żłobku a ja szykuje sie do pracy.
Co do śmieci to nie wiem jak u Was ale u nas płaci sie za osoby które faktycznie mieszkają a nie ile jest zameldowanych i np u mojej mamy płaci sie za jedną a jest zameldowanych 6. U nas w domu nie jest nikt zameldowany i tak naprawdę moglibyśmy nic nie płacić ale wtedy trzeba by kombinować a tak mamy zgłoszony pustostan ale z zaznaczeniem że chcemy żeby wywozili śmieci jak do tej pory- czyli raz na 2tyg. Ale pierwsze słyszę ze mam myć pojemniki czy słoiki. Od zawsze plastik, szkło i puszki zawozimy do kontenerów a te domowe idą do śmietnika. A płacimy chyba ok 12-13zl.

reklama
Do góry