reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Milva zdjecia Bartusia w blotku mega:DDa tesciowa niech siebie ubierze w ten rozmiar i polar bedzie miec na teraz w sam raz hahah:p

U nas tez dzis byla burza tak walilo ze az Zuza skakala ze strachu bo nie wiedziala co sie dzieje

Milej nocki kochane:**

reklama
kota dobrze że skontrolowałaś i z Wami wszystko ok.

Milva zdjęcia Bartusia w błotku świetne :-)

Byliśmy na spacerku w Lidlu potem na około do domku Maciuś kawał drogi szedł na piechotę a potem mu się znudziło i tatuś a raczej tataś jak to młody mówi musiał go nieść :-)
Teraz M skoczył jeszcze do sklepiku bo mi się cosik zachciało :-) Maćko ogląda jeszcze tv nie wiem za ile pójdzie spać no ale mam nadzieję że niebawem chociaż zerka za okno a tam widno więc uważa że jeszcze wcześnie chyba :-)

Hej dziewczyny

Jak chyba nigdy nie narzekałam na moje dziecko, to teraz muszę to zrobić. Wszystkie trójki idą na raz, a młoda jest taka marudna, że już z nią nie wytrzymuje. Muszę wymyślić dzisiaj jakieś nowe zabawy i ją jakoś zająć, bo od jej jojczenia dostane nerwicy.

Pomijając te dni w których wychodzą te nieszczęsne trójki, to Karolinka jest "złotym dzieckiem"
W domu mogę zrobić wszystko, a Niunia w tym czasie albo mi pomaga, albo bawi się swoimi zabawkami lub ogląda bajki.
Młoda uwielbia wszystkie książki jakie ma. Bywają takie chwile, że nie odezwie się ani słowem, bo daną książkę wertuje przez 30 minut.
Uwielbia jak czytamy jej książeczki. Lubi gotować " na niby".

Będąc u kuzyna mojego P, Karolinka zainteresowała się kuchnią dla dzieci. Na dzień dziecka dostanie mini sklep, a Mikołaj w grudniu przyniesie kuchnie.

Kota- super, że wszytko skończyło się dobrze
Milva- zdjęcia Bartusia w błotku są rewelacyjne. Koko ma gumiaki, ale nie lubi w nich chodzić, ma chyba to po mnie, bo kupiłam sobie kiedyś gumiaki w grochy i założyłam tylko raz, bo jak dla mnie strasznie niewygodne ;p
Teściowa zawsze o Was pamięta :p No, a rozmiar trafiony jak najbardziej :p

Pogoda u nas paskudna. Pochmurno, pada deszcz.Siedzimy całymi dniami w domu ;(

Zmykam na śniadanie. Miłego dnia :))

Milva no jak możesz narzekać że teściówka rzeczy kupuje dla Barta:rofl2::sorry2::-p rozmiarówka jak ta lala, a może ona próbuje coś Wam powiedzieć, że czas na następne baby:-)
Jejku dziewczyny już tak dawno nie czekałam na przyjazd mężolka jak w tym tygodniu. Ehh już jutro.... Może dlatego że w kość mi daje to bieganie na biały tydzień na 18, gdzie Zulka już zaczyna być rozdrażniona i śpiąca. Ufff....
Muszę się Wam pochwalić Kamisią. Pisałam Wam że brała udział w tym ogólnopolskim konkursie matematycznym i zdobyła drugi wynik u niej w szkole na poziomie II klasy. Duma mnie przerasta...

Witajcie.
Ewka ogromne gratulacje dla córci. Ja też zawsze jestem mega dumna ze swoich pociech.

Kota - o masakra! Dobrze, że nic się Wam nie stało, ale na pewno dużo strachu obydwoje przeżyliście!

Zmarła dziś siostra mojej mamy, nagle ... także wszelkie plany na najbliższe dni już nieaktualne. Mama mocno to przeżywa...
Przykre to, że nagle odchodzi od nas ktoś bliski. Trzymajcie się.

Hej!
Bartek ma właśnie drzemkę, bo oczywiście wstał o 6 ehh

Co zrobić, aby dziecko nie wchodziło non stop na krzesła, a z nich na stół?:wściekła/y: Może go przywiążę do kaloryfera:confused::-p Wczoraj się z Tz zastanawialiśmy , jak to możliwe, że kompletnie nic nie możemy zrobić jak Bartek jest w domu- jak inni godzą sprzątanie, robienie obiadów i wiele innych domowych obowiązków. Bart kompletnie w domu niczym się nie bawi, tylko ciągle wchodzi tam , gdzie nie wolno i chce to czego nie może dostać...
Ja mam to już za sobą. przynajmniej już dłuższy czas Mikołaj nie wchodzi na meble. Co zrobić??? Ja to poprostu przeczekałam, ale doprowadzało mnie to do furii.

Ja nie miałam czasu do was zajrzeć. Jednego dnia byłam po recepty i oczywiście problem, bo 6 maja brałam 40 pojemniczków do inhalacji i teraz znowu tyle chciałam. Tylko wtedy baba nie pytając sama sobie wpisała że daję 2 czy 3x 1/2 poj. a ja wtedy dawałam 3x1 bo Mikołaj się rozchorował. Ale olewam ją, bo ona ciągle szuka dziury w całym.
Wczoraj miałam zebranie w szkole. No i w sumie nawet się bardzo cieszę, bo Natalka z testu końcowego IIIkl z części polonistycznej otrzymała 18/20pkt, a z matematycznej 19/20 więc super. Wika natomiast w propozycjach ocen końcowych ma tylko dwie 4 i reszta 5. W sumie pewnie jej wskoczy jakaś 6, bo tak się zanosi, ale to są oceny te najgorsze. Z matmy ma 3/4, ale to było chyba przed kartkówką z której złapała kilka 5.

I muszę wam napisać rozmowę z Mają podczas kąpieli.
Myję ją całą i jak doszłam do pupy to Maja sobie zajrzała i mówi: ja nie mam siusiaka tylko chłopcy mają siusiaka a dziewczynki nie.
Ja: no tak
M: Gucio ma siusiaka, Kajtuś ma siusiaka, Mikołaj ma siusiaka.
(potem coś tam zaczęła o tacie, ale dokładnie nie pamiętam jak to było)
Ja: a tata jest chłopcem czy dziewczynką?
M: tata jest tylko tatą:-D:-D:-D

Uśmiałam się z niej do łez normalnie.

haha Agapa- fajne to o tacie!;-)
Gratki dla dziewczyn za wyniki !Agapa i Ewka - możecie być dumne!:tak:

Byłam rano w Lidlu, otwierają o 8-podjeżdżam, a tam przy drzwiach z 40 osób stoi!! Jak się rzuciły te baby, to normalnie śmiać mi się chciało. Wzięłam spodenki- bardzo fajne są i body, a dla siebie jeszcze sexi majteczki- a co:-pWydałam kasę na wczorajszego fryzjera, który nie doszedł do skutku- teraz pewnie dopiero an czerwiec się umówię.
Mały śpi, bo wstał przed 6. Przyjechali zakładać rolety, oby mi go nie obudzili- położyłam go u mamy na dole i posiedzę tu teraz trochę, aż skończą.
Pogoda okropna- zimno i mży cały czas.

27...zazdroszczętakiego "złotego dziecka" , fajnie, że się mała tak ładnie sobą zajmuje!

Hej mamuski! Nie mam was kiedy czytac :( jak wchodze to zawsze zdaze tylko jedna strone.

Ben znow zabkuje, dolne trojki tym razem wiec nocki masakra, w dzien w miare a wieczorem maruda na maksa! Zuzia ma bunt czterolatka chyba, zlosci sie, rzuca, bije sama siebie, krzyczy I placze o byle co...czasem mam dosc I Chetnik przesiedzialabym w pracy caly dzien ;-)

Milva fotki Bartka w blotku super!!! Ja nie dalabym rady zeby moje sie tak bawily, obsesja sila wyzsza ;-)

Kota, zabcia mam nadzieje ze wasze ciaze ok :*

Agapa, Ewka super macie dzieci i gratuluje!

Dorator dostalas ta prace? trzymam kciuki jakby co ;-)

Zdrowka wszystkim zycze. My jutro na urlop jedziemy a ja mam taki katar ze szkoda gadac. Nie bedzie na tydzien, jedziemy tu w UK na 6 nocy do wypasionego hotelu wiec juz sie nie nie doczekac.

Buziaki

Ewka gratuluję :-)

Agapko dla Ciebie też gratulację zdolne masz córy.
Rozmowa z Majką super :-)

Poczułam się dzisiaj w nocy jak ząbkujące dziecko ząb mądrości mi się wyżyna do końca i boli jak cholera musiałam aż wziąć paracetamol bo szło zwariować.
M poodkurzał a Maciuś nakruszył ciastkiem i trzeba jeszcze raz odkurzaczem przejechać :-D
Ja chce już godzinę 15,40 nie mogę się już doczekać usg a z drugiej strony troszkę się boję czy wszystko ok.

Hej kobiety noc ok. Była zawieźć młodą do przedszkola, czekalam bo o 9.45 mieliśmy dentystę. Jak szłam po Melę weszłam do gabinetu czy wejdziemy o czasie a ta pomoc dentysty mi mówi, ze niewiadomo ile sie jeszcze zejdzie, bo pacjentcve na fotelu zab sie złamał a oprócz nas to jeszcze 2 osoby na ten sam czas sa zapisane. Zaczelam z nia rozawiać, ze po co na jedna godzinę tyle ludzi zapisują, że nie mam czasu czekać niewiadomo ile, na dodatek z dzieckiem ktore i tak jest zestresowane, to zaczeła na nie mordę drzeć gówniarna-młodsza odemnie, znam ja ze szkoły z widzenia.
Powiedziala, ze jakby człowiek zapisal sie prywatnie to wszystko ładnie pięknie by było, poszła nie czekałam, bo raz, że niewiadomo jak dlugo trzeba było tam czekać, a chciałam z Kacprem jeszcze pobyc przed wyjazde do pracy a dwa jak by wziela Mel to w koncu z długim czekaniem to nie chciałaby wejść.
Sprzedalam puszki po piwie i zachaczyłam o ciuchland i kupila za 12zl Kacperkowi 3 pary krotkich spodenek, koszule na krotki rekaw i dla Mel 2 bluzeczki, jeszcze zajade i przyierze dla siebie fajne krotkie spodenki za piataka bo juz teraz nie zdążyla.

EWKA gratki zdolnej cory.

MILVA ha ha padla, niesamowita babka z tej tesciowej.
Kochana nie klientka na dzień tylko klient a to jeszcze mniejszy koszt.
Ciekawe co dzis bedzie.
Raz, ze marnowanie czasu na siedzenia ta a dwa marnowanie kupa kasy na dojazd-50k w obie strony.
Bartus w blotku obłędny, mój Kacper też uwielbia w kaloszach po wodzie latać, zabawa niesamowita.
Czemu fryzjer nie doszedl do skutku.??

AGAPA pieknie sie dziewczyny ucza, nie wie na co Ty narzekasz.
Ha ha fajna gadka z Mają.

LYSA niestety nie udalo sie, póki co zosatje tu gdzie jestem choc zaczyna to nie mieć sensu.

Ostatnia edycja:
reklama
Żabcia trzymam kciuki za usg, na pewno z Okruchem wszystko dobrze! Pochwal się jak wrócisz czy ma siusiaka czy nie ma :D

Lysa miłego wypoczynku, na pewno w takim hotelu fajnie spędzicie czas!

Sosnowiczanka dobrze że Fifi trafiła na takich ludzi! Raz że facet uratował ją na drodze a dwa że uczciwie was odnaleźli i oddali ją!

Milva jakby Bartek był dziewczynkom to mogłabyś dary od teściowej zakładać lalkom ;) Dobrze, że babcia M się na razie uspokoiła z tymi prezentami bo kiedyś to ze dwa razy w miesiącu miałam od niej paczkę, i oczywiście ani na rozmiar ani na stan nie zwracała uwagi.

Ja dziś cały dzień w pracy, ale za to teraz trzy dni wolnego będę miała :)

Do góry