reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Jeśli mogę się wypowiedzieć co do przesądu to głupota...Jeśli rodzice maleństwa Cię poprosili to znaczy, że nie wiedzą albo nie wierzą w ten przesąd.

ja w żadne przesądy nie wierzę i te bajki o zakazie bycia chrzestną to jakieś głupoty. to moje zdanie, możecie oczywiście się nie zgodzić ale ja bym nie odmówiła.

czesc laseczki, ja jestem dokładnie takiego samego zdania, co Wy! nie wierzę w żadne dziwne przesądy, zabobony itd. zwykle mnie śmieszą, czasem denerwują, ale nie pewno nie pozwolę, żeby w jakikolwiek sposób wpływały na moje decyzje.

u nas dziś strrrrasznie gorąco, mąż mnie zabrał na spacer, wspaniale było wyjść z domu po tylu dniach leżenia. no i czuję się świetnie, mam nadzieję, że nie odchoruję wieczorem. zaraz jeszcze jedziemy na naszą działkę powitać ekipę budowlaną, która od jutra zaczna budować nasz domek, strasznie się cieszę :-D

a dziś w empiku widziałam takie fajne albumy dla dzieci, wpisuje się tam wszystko, co wydarza się w życiu dzidziusia, wkleja się pierwszy kosmyk włosów, opisuje fajne wydarzenia, pierwsze słowo itd., jest miejsce na odcisk stópki i dłoni malucha :-) moja mama też taki dziennik dla mnie prowadziła, uwielbiam go teraz przeglądać. no i obiecałam sobie, że jak na połówkowym lekarz potwierdzi płeć to kupuję taki album :tak:

zmykam i życzę Wam udanego wieczorku!!! buziaki!!!

reklama
hello! :-)
Witam grudnióweczki :)

w pierwszej kolejności gratuluje kolejnym dziewczyna poznania płci swoich maluszków!

U nas mega ciepło, dopiero teraz znalazłam chwilę żeby cos napisać, cały weekend byliśmy w plenerze: u moich rodziców, na spacerach, wczoraj na imprezie u znajomych i własnie przed chwila wróciliśmy ze spaceru z naszego pieknego parku. Weekend bardzo udany i bez spięć , co mozna zaliczyć ostatnimi czasy do rzadkości, bo się z moim mężem co chwile o cos spinamy..to raczej takie wymiany zdań, bez jakiś strasznych awantur całe szczęście ;-) Tak jak piszecie, hormony szaleją , to pewnie dlatego jestem taka drażliwa .

Ja również czekam na opublikowanie tabelki, nie da rady juz teraz sergee ???;-)

Spokojnego wieczoru :)

A ja wrzucam obiecane zdjęcia z usg 3d
Scan.jpg

Witam =)
Dosyć dawno mnie tu nie było i nie będę nawet próbować nadrobić w czytaniu swojej prawie 5-cio tygodniowej nieobecności z powodu braku internetu =/
W ostatnim czasie troszeczkę mi tylko brzuszka przybyło i miałam tak długo przeze mnie wyczekiwane usg =) Lecz niestety nie poznałam płci swojego maleństwa szkoda ale trudno się mówi ważne jest to że zdrowe. Maluszek podczas usg fajnie się ruszał kiwał główką i złapał się rączką za głowę a potem oba rączkami =) W 20 tygodniu czeka mnie 2 usg.

A oto zdjęcie mojego maleństwa 16 tydzień :-)
IMG_1439.JPG

Boże przez okropną poranną burzę aż do teraz nie miałam neta... !!
Śliczne te Wasze bobaski :)
a co do tych przesądów, to te zupełnie absurdalne (jak patrzenie przez dziurę od klucza itp) to zupełna bujda, inne pewnie też, ale jednak jakoś przeraża mnie jak moja babcia mówi pewne rzeczy zdumiewająco autentycznie. M.in. to o byciu chrzestną- chyba bym się nie zdecydowała...

Coś ostatnio z naszymi mamami widzę nie najlepiej. Moja od dziś do wt jest w szpitalu. Miała miesiąc temu operowany "prostownik" w środkowym palcu i jakaś narośl jej się utworzyła, więc trzeba usunąć. Poza tym ma coś z morfologią nie tak, tzn anemia, ale wit. B12 i kwasu foliowego. A na NFZ do hematologa dostać się to graniczy z cudem (najbliższy termin na październik!!!!!!!!) więc musi prywatnie. Masakra ta nasza służba zdrowia...

Witam wszystkie mamusie:)
wlasnie leze w lozku i glaskam swoj brzuszek,dzis pierwszy raz poczulam ruchy malenstwa!!!Cos niesamowitego:DDDD takie dwa delikatne pukniecia!zabcia szkoda ze nie poznalas plci maluszka.Ja juz w 12 tyg wiedzialam a w 16 tc inny lekarz potwierdził:)
pozdrawiam!

Kurcze to byłyśmy w tym samym czasie i może nawet na siebie weszłyśmy. Ja może ci się rzuciłam w oko bo byłam z mężem i 2 dzieci, Maja w zielonej spacerówce.

Wiesz co..trudno mi tak z miejsca :p
Jak byłas ubrana? Byłaś na któryś wykładach?
Ja na ratownictwie siedziałam tak miej wiecej po środku a na tych kolejnych w prawym rogu - w kucyku okularach i takiej sukience zielonkawo-różowej i podżerałam marchewkę co chwila :-)

dobry wieczór :)

a ja dziś miałam dzień pracusia- trochę sprzątałam ale za to później pojechałam do mamy i wylegiwałam się na leżaczku :-)
wczoraj w Lidlu mama kupiła mi spodnie ciążowe- fioletowe dresiki za jedyne 29,99zł i uważam że są cudowne, wygodne i rewelacyjnie podkreślają brzuszek. chyba jutro ruszę z mamą na lumpy i tam poszukam czegoś podobnego, bo moje dotychczasowe spodnie i getry stają się coraz ciaśniejsze :-D a jakoś na allegro nie potrafię nic wybrać, te rozmiarówki są bardzo dziwne.

Inka ja jestem z Olszyny:)
tez zaczynam polowac na jakies ciuchy,jeansow nie nosze juz od dawna bo szybko stały sie niewygodne:/teraz dres to moj najlepszy przyjaciel heheh:)
Pytanko:jest w jg jakis sklep albo hurtownia z artykułami dla dzieci?(wozki,łóżeczka) bo na allegro jest za duzy wybor a na zywo to zawsze inaczej:p
Gratuluje synka:)

reklama
Inka ja jestem z Olszyny:)
tez zaczynam polowac na jakies ciuchy,jeansow nie nosze juz od dawna bo szybko stały sie niewygodne:/teraz dres to moj najlepszy przyjaciel heheh:)
Pytanko:jest w jg jakis sklep albo hurtownia z artykułami dla dzieci?(wozki,łóżeczka) bo na allegro jest za duzy wybor a na zywo to zawsze inaczej:p
Gratuluje synka:)

dziękuję :)
wstyd się przyznać ale tak dokładnie nie wiem gdzie i ile jest takich sklepów w jg. jeszcze się nie rozglądałam, bo planuję większość rzeczy kupić w Niemczech. co do jg to kojarze chyba najwiekszy sklep Tup Tup czy coś takiego w okolicach Kauflandu i jeden przy Komforcie. w tygodniu rozejrze się i dam znać, bo wiem że jest ich więcej i podobno nawet dość dobrze wyposażone (wg relacji znajomych)

Do góry