reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Inka - to trzymam kciuki za Aleksego!

Wstaliśmy o 7.30, nocka gorsza, kręcił sie i nawet mu herbatę o 3 podałam. Słońce wyszło, więc zaraz pewnie pójdziemy na podwórko.
W domu nauczył się wchodzić na krzesła przy stole , trzeba non stop uważać teraz.
Miłego dnia!

reklama
Ja mimo małych brodawek karmiłam obie dziewczynki przez nakładki, ponad rok. Wiem że nie wszystkie dzieci to tolerują ale moje na szczęście zaakceptowały !

Mała wyciągnęła nocnik i kombinowała, siadała, wstawała. Zdjęłam pampka. Czas kupy, ale ostatecznie sie zlała na podłogę :/

Wczoraj M miał szkolenie i wieczorem z kumplami wyjście na piwo. Tak czule sie z nim żegnałyśmy jakby na wojne szedł. Pomachałyśmy mu w rozrzewnieniu przez okno. On nam też i pewnie głupio mu było, na pewno ! Cegłe zjarał a już kolega w samochodzie pod klatką czekał. :-D

Myśli i słowa by znowu budować nowy dzień, nowy, nowy dzień !
miłego :)

hahah Kupinosia humor mi poprawilas tym pozegnaniem M:)))a i ja Zulke nadal karmie przez nakladke inaczej nie zje 
Kota sliczna Hanulka;D
Rojku a ty masz jakies przeczucia kto w brzuszku mieszka??
a ty Zabcia juz wiesz??

Zuza nauczyla sie mowic mamusiu i jak to mowi to tak mnie to rozczula ze masakra;)))

a co do do karmienia to ja tez pamietam ze poczatki byly ciezkie i bardzo trudne 

Witajcie. U nas nocki różnie. Raz Miki ma 3 pobudki a nieraz budzi się co chwila.
Obiadek mam już ugotowany-zupa zacierkowa. Mikołaj od ponad godzinki śpi, ja powiesiłam pranie, wstawiłam kolejne, posprzątałam w domku i teraz chwila relaksu.
Wczoraj Natalka miała usuwany ząb (mleczak) bo zrobił jej się ropień. Po podaniu znieczulenia zrobiło jej się słabo i prawie zemdlała. Na szczęście w porę zdążyliśmy ją położyć.
Świetnie...teraz się poobrażajcie:szok::confused:
Oj tam, oj tam :-D Czy ja wyglądam na taką obrażalską??? Poprostu mam swoje zdanie i to wszystko. No już się nie smutaj i nie złość :*

Ja już po ćwiczeniach. Młoda bawi się w swoim pokoju.

Kupinosia- Koko przed przeprowadzką do naszego domu kupkę robiła do nocnika, siku tylko czasem do pampersa. Z powodu braku czasu mała oduczyła się nocnikowania, ale teraz dalej walczymy. Również zdarza się, że siedzi na nocniku i nic nie zrobi, a jak wstanie, to nasika na podłogę ;p

:)

malenstwo550 nie mam przeczuć... W tamtej ciąży też nie miałam. Chyba chciałabym drugą babeczkę :) ale jakby Leon wyszedł to by też było fajnie bo parka.
Co do rozczulania, to moja mówi mama, ale za to do E albo tatu, albo tatuś. Ale rozczula mnie bo często z nienacka ją weźmie i przyjdzie i mi takie dźwięczne buzi daje i się wtula. Mam nadzieję, że z tego nie wyrośnie :)

Co do nocnikowania, to zamierzam w wakacje walczyć. Ostatnio jak po spaniu ją posadziłam na nocnik to był płacz :|

Od 23 maja w Lidlu będą bodziaki i spodenki niemowlęce i biustonosze do karmienia, pasy, spodnie dzinsowe i majciory :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rojku oglądałam właśnie wczoraj gazetkę z lidla i stwierdziłam, że to niesprawiedliwe :-D jak byłam w ciąży to zero promocji, fajnych rzeczy a teraz spodnie za 35-38zł, staniki też takie tanie :-) a wtedy taka drożyzna.
więc moja Bratowa ma dobrze :-) obkupi się! więc i Ty także!!
a czy u Ciebei zapowiada sie Skorpion ?? bo chyba termin listopadowy ??

Inka- to Adaś ma tyle samo zęboli co Aleksy, brakuje nam tylko dolnych 3 i wszystkich 5.
Żabcia- w takim razie trzymam kciuki za dziewczynkę ;)

U nas nocka lepsza, czyli ten płacz to jednak był ten ząb. Z nocnikowaniem u nas kiepsko. Jeszcze miesiąc temu chciał siadać na sedes, a teraz nie ma mowy. A. śpi, ja obiad gotuję, dwudaniowy, bo mam fasolkę, ale A. boję się dawać, więc dla niego będzie rybka i ziemniaczki.

rojku a dla dziewczynki jakie imie??? ja tez jakbysmy sie zdedycowali na 2 to bym chciala znowu dziewuszke :DD

agapa widze ze robilysmy to samo pranie sprzatanie gotowanie hhaha

a co do nocnikowania to Zuza jakos nie chce ostatnio siadac na nocnik wiec jej nie zmuszam ale ostatnio jak bylo tak goraco to latala w majteczkach albo z gola pupa

reklama
Usiłuję położyć spać syna a ten jak zwykle walczy bo szkoda mu spać chodzi marudzi dokucza a co tam.

Inka, Nastazja Maciuś ma tyle samo ząbków co Wasze chłopaki :-)

maleństwo ja poznam płeć 23 maja o ile Okruszek się nam nie wypnie tyłkiem bo wtedy będzie niespodzianka bo tu więcej usg nie robią to jest ostatnie.

Mam nadzieję że te promocje Lidlowe i do UK dojdą bo kupiła bym sobie jakieś spodnie :-)

O i mój syn padł zanim napisałam posta :-D

Do góry