reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć.
Znam mojego syna jak nikt inny. Wczoraj wieczorem pojawiły się duszności:-(, kaszel też większy. W nocy dużo nie kasłał, ale ogólnie jest coraz gorzej. Inhalacje już robimy nie 3 a 6 razy, włączyliśmy Berodual. Nie wiem jak to się dalej potoczy. Mam nadzieję że wkroczyłam z lekami w porę i bardziej to ***** się nie rozwinie.

reklama
Czesc kochane.

Ja tradycyjnie w pracy, oby do 13:)
Aluś poszedł z dziadkiem na spacerek (tak, poszedł, ok kilku dni chodzą na nogach i to spore spacerki:))
Piękna pogoda od rana:)A za nami piękna tez noc:)

Kota jaką ci Kubuś wagę osiągnął!!! Niedługo bedziesz szukała mu nowego fotelika ;)))

Netka ja tez bym nie kupiła bucików w ciemno, bo jak kupowaliśmy mu buty, to jednak nie kazde ze tak powiem były "dobre"

Agapa biedny Miki! Wspolczuje inhalacji, jak sobie przypominam jak musiałam je robić Alankowi to az mi sie płakać chce :(

Nastazja ja tez sobie czesto powtarzam ze tylko spokój moze mnie uratowac:)

Miałam wam wczoraj napisac i zapomniałam...
Przed zakładem mam ławkę, na której sobie siedze jak nie mam klientów a jest ładna pogoda. Kolo ławki stoi popielniczka,która stoi tez przy ścianie.
Tak wczoraj sobie siedzę, spojzałam na tą popielniczkę, a z jej boku do ściany była pajęczyna. Na niej zas jakies zółte kuleczki. Ja patrzę a te kuleczki sie ruszają! Podeszłam bliżej, przyglądam się a to małe pajączki!!!! A było ich chyba z 200!! Normalnie jak sie wydarłam to szok!! Jak M wrócił z pracy to mi je zabrał z tamtąd. Az boje sie mysleć gdzie one by weszły jakby podrosły. Masakra jakas.. Fuj.

Agapa, biedny ten Mikołaj Wasz... eh... trzymam kciuki, żeby leki w porę zadziałały.

Sosnowiczanka
, wczoraj myślałam o tym foteliku, nie dość, że mu w barkach ciasno, to jeszcze pół głowy już wystaje za zagłówek... najśmieszniejsze, że on jest chudy, jak szczapa, tylko wysoki, nie wiem skąd te kg, ale odczuwam je, jak go podnoszę. Oby Hania wdała się gabarytowo we mnie, bo z dwójką takich schabków to ja nie wyrobię!

Agapo- biedny Mikus mi sie wydaje ze to jednak alergia...znalzlam cos na temat stmy oskrzelowej bo wiem ze Miki ja ma http://dziecko24.pl/artykul/768/4/Astma-u-dziecka-cz-II?campaign_id=274&campaign_type=mailing
Kota- spojrzalam na twoj suwaczek a ty juz prawie na koncówce:-Dteraz to Ci zleci:p Ja myslalam ze Marceli bedzie sczuplutki ale niestety schabik rosnie zjada co 3 h 150ml mleczka:szok:ma spuscik:p
Sosnowicznka- o kurcze tez bym krzyczala w nieboglosy:p

Moje dziecko ma bunt dwulatka zaczyna sie juz od 16 miesiaca u nas na bank sie zaczl wszystko na nie i walenie nogami,szkoda ze teraz ...bo juz wychodze z Siebie.Dzis M jedzie po pralke bo normalnie do lazienki nie da sie wejsc...

Ostatnia edycja:
Witajcie, my już po spacerku porannym. Kupiłam sobie w rossmanie jedwab do włosów, bo promocja jest. ostatnio jakoś nie mam czasu na maski, odżywki itp, bo rano szybko prysznic i muszę wychodzić, bo A. mi nie daje żyć. Więc przynajmniej sobie na szybko jedwabiem przejadę ;-) Kupiłam mu też chusteczki nawilżane, później biedronka, pepco i powoli do domu.
Czekam na poniedziałek, w lidlu pampersy będą po 30 zł. Rano muszę pędzić, wezmę 2 paki. Aha jeszcze w poniedziałek w biedronce będę polować na body z krótkim rękawkiem 3 pak za 19,90zł. Ale rozmiary tylko do 86 i nie wiem czy nie będą za małe, muszę iść z centymetrem.

Ok lece coś zjeść , buzi papa;)

Ja bym nie zamówiła butów w ciemno. Emila ma w zależności od butów rozmiar 22 albo 23, niektóre 23 są na styk, niektóre 22 ogromne. W dodatku czasami rozmiar nawet dobry a ona już w sklepie buty ściąga i "nie!". Dziś właśnie idziemy po obuwniczy zakup bo ma adidasy i trampki i pewnie w takie upały jej gorąco więc idziemy kupić sandałki.

Mieliśmy iść się dziś szczepić na 6w1 ale idziemy za tydzień. Wczoraj podpytałam lekarki i powiedziała żeby ze względu na to zapalenie spojówek wstrzymać się tydzień. Emilka ma jeszcze takie biedne te oczka ale już dużo lepiej więc wydaje mi się, że ta okulistka postawiła jednak trafną diagnozę. Zobaczymy co będzie do wtorku i kontroli.

W zeszłym tygodniu kupiłam fotelik. Z racji tego że nie mamy samochodu i Emilka jeździ gdziekolwiek sporadycznie to nie chciałam kupić fotelika 9-18 w którym przejedzie się 2 razy tylko 9-36 i mieć go na lata. Kupiłam Britax Evolva 9-36, ma 4 gwiazdki w ADAC, wydaje się fajny, jeszcze w samochodzie nie testowany ale "na sucho" Emilce całkiem dobrze się w nim siedzi i chyba będzie ok. Przetestujemy dopiero w przyszłym miesiącu jadąc na wakacje.

Agapa biedny ten Mikuś i najgorsze że nikt nie umie mu pomóc. A jak z tym alergologiem?

Phelania wczoraj u mnie w pracy pracowałam z nefrologiem dziecięcym i był taki chłopiec ok. 5 lat po usunięciu nerki we wczesnym niemowlęctwie, w dodatku urodził się jako wcześniak. Gdyby nie to, że przeczytałam to w rozpoznaniu to nigdy w życiu bym nie powiedziała, że jest po takich przejściach. Duży, zdrowy, silny i wesoły! Tyle tylko, że już do końca życia pod kontrolą nefrologa.

Edit:

Nastazja w lidlu 33zł za 54sztuki pampersów rozm. 4 to za 66zł masz 108szt a w tesco jest karton 120szt 4+ za 79, nie opłaca się lepiej?

Ostatnia edycja:
Freiya- jak dobrze pojdzie to po usninieciu nereczki bedziemy mieli kontrole co pol roku a pozniej raz w roku jak wszystko bedzie ok,juz sie pogodzilam z ta mysla ze mlody moze miec ja usnieta ale wszystko bedzie jasne 27.09 wtedy beda powtórne badania i sie okaze co dalej robimy z nereczka.Narazie jestem dobrej mysli tym bardziej z jedna nerka zycie to nie wyrok ludzie maja gorsze problemy,napatrzylam sie troszke w CZD

Phelania mam nadzieje ze jednak usuniecie nerki nie bedzie potrzebne:**
Agapka wspolczuje:(( i zdrowka dla Mikusia
Nastazja ja tez mam zamiar polowac na te body z biedronki i jeszcze widzialam ze beda pilki wiec i pile chce kupic
Sosnowiaczanka brrr jak ja sie boje pajakow 

Dziewczyny ale jestem szczesliwa leki dla zwierzat nie skutkowaly dla mojego gizma i wet nie dawal mu szans wiec mowie co mu szkodzi i wzielam od mamy jej leki na stany zapalne roznych narzadow i co dzis gizmus juz chodzi i co najwazniejsze je jestem taka szczesliwa ze szok nawet zuza pobiegla do babci i wola bambo(tak na niego wola) je mniam mniam:DD

reklama
Agapa tulę mocno Ciebie i Mikusia mam nadzieję że szybko miną te duszności.

kota to Kubinek z wagą podskoczył nie powiedziała bym po zdjęciach że tyle waży chudzinka z niego.

Maciuś dzisiaj się prawie nie smarka nie wiem co myśleć bo wczoraj na wieczór troszkę harszczał dzisiaj cisza nie wiem czy katar spływał i to przez to.
Wczoraj po południu ok 16 pojechaliśmy do sklepu potem oddać znajomemu akumulator potem jeszcze mój M i znajomy pojechali na złom a ja z koleżanką siedziałam u niej później do drugiego kolegi i złapaliśmy kapcia i tak się zeszło że w domu byliśmy przed 21 szybko ugotowaliśmy pyzy zjedliśmy i spać poszliśmy po 22 bo Maćko wcześniej nie miał ochoty bo się rozbawił. Dzisiaj szaro buro i ponuro deszczowo i wietrznie aż się nie chce wychodzić także siedzimy w domu może po południu gdzieś pojedziemy z M samochodem.

Do góry