reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie kochane,

Ja takze jestem po pikniku:-)jesli chodzi o wrazenia z tego miejsca - grupa która prowadzila ten piknik kompletnie byla niezorganizowana:sorry2:gdyby nie usg to bym tam wogóle nie zajrzała ,zapisy na badania zakonczyly sie o 13 gdzie piknik byl do 16.00 ,byla zmiana lekarzy i niestety pani dr. nie potrafila robic zdjec USG:wściekła/y:zrobila ale bardzo nie wyrazne ,wiec bez sensu je wstawiac, zaraz po mnie byla dziewczyna z "listy rezerwowych :dry:(bez sensu) przyjechala specjalnie z Piaseczna okazalo sie ze Pani dr. Juz nie bedzie robic Usg bo musi jechac do domu :wściekła/y:biedna az sie poryczała Ale.... co najwazniejsze to powiedziala ze bedzie CHŁOPAK :-):-):-)dziecko dobrze sie rozwija i to najwazniejsze ogólnie slabo widzialam na tym monitorze ale napewno dzidzia jest duza:-) Za tydzien mam polowkowe wiec zobaczymy czy jej słowa sie potwierdza:cool2:no ale sie nastawiam na małego Alanka:tak:Moj M wniebozwzietey:-Dale i tak bedzie synek mamusi hihi jak to czesto bywa:-Dszkoda ze sie mijalamtylko z dziewczynami ale nie dziwie sie bo tam naprawde nie bylo zadnych atrakcji gdyby nie te USG...no ale tak jak mowie nie kazdemu sie udalo .

reklama
Phelania, gratulacje.. :)
Mnie od paru godzin boli podbrzusze. Nie wiem czy wszystko mnie ciągnie, bo dzidzia rośnie , czy dzieje się coś złego? Rzeczywiście z dnia na dzień mi się tak brzuszek powiększył i być może to od tego ale nie wiem, już panikuję. Zaraz idę zjeść kolację, a później się położe i nie bede się nawet ruszać. Tak się boję o tego łobuza.

gratuluje Wam poznania płci.
u mnie mega dół, popłakuję od rana bo albo to moja schiza albo od wczoraj, od momentu jak wyszło,że urodzę Synka radość w rodzinie jakby zmalała (przyszli teściowie- dowiedzieli się wczoraj przez tel a dziś nie zadali nawet pytania o zdrowie maleństwa, zero tematu, jakby już ich nic nie obchodziło, bo marzyła im się Wnusia i czuję się jakbym im rozczarowała :-()
mój M też nie bardzo się wczuwa, jak prosiłam go o jakąś propozycję imienia,
jedynie mój brat cieszy się niesamowicie że będzie Synek.

wyżaliłam się trochę tutaj bo nie mam komu a teraz idę coś zjeść!

Witam wszystko "Ciężaróweczki", podczytuje Was codziennie, ale jakos brak weny na wklepanie czegokolwiek ;/ tj kilka z Was miewam gorsze dni, płakać mi sie chce z byle powodu, ale to juz przesadnie nawet jak widze smieci nie wywalone;| apetyt coraz wiekszy, praktycznie co chwila cos skubie, z tym ze przede wszytskim owoce i z tego podou sie ciesze, bo nie biore witamin, gdyz wtedy wymiotuje;/ a tak to chociaz duzo naturalnych witamin dostarczam maleństwu. Jak bede we wteorek u mojego lekarza to mu powiem o tych witaminach i zobacze czy cos wymysli. Dzisiaj po pracy zrobiłam sernik na zimno a teraz siedze i ogladam mecz siatkówki:)

Baaardzo mnie ostatnio bola plecy, jak leze to moge sobie rece wkladac pod nie taki łuk mi sie zrobil..

Gratuluje wszytkim dziewczyna znajacym płec i nie kłamiac zazdroszcze:)
buziaki i pozdrawiam:*

Oj jakie smutki tutaj.
Głowy do góry dziewczynki.

inka85 jeszcze się zakochają we wnuku,zobaczysz!
Swoją drogą to nie patrz na innych.Nie można zadowolic całego świata,najważniejsza jesteś ty!
Moja teściowa ma 4 wnuków i żadnej wnuczki,wiem po cichu,że chciała by wnusię,ale nie daje mi tego odczuc.Cieszy się,że klan się powiększa i że jesteśmy zdrowi.
Po za tym ja mam już 2 chłopców i naturalne jest,że chciałabym córeczkę,ale jeśli będzie chłopak to też będzie wspaniale.Będę księżniczką dla swoich rycerzy :-)

mari88 ja nie wiem co noszę pod sercem.Najwcześniej dowiem się za 4 tygodnie jeśli pójdę na prywatne usg,bo państwowo mam pod koniec września :blink:

Nastazja nie wiem co to za bóle u ciebie,ale jeśli się niepokoisz to dzwoń do gina.
Mnie dośc często mocno boli podbrzusze,ale sądzę,ze to rozciąganie się więzadeł podtrzymujących macicę.
Jak mnie złapie to muszę chodzic zgjęta w pół bo nie idze się wyprostowac :sorry2:

Phelania gratuluję synka.:-) :-):-)

aga7602 nie dziwię się,że się popłakałaś.Tak to jest jak się na coś bardzo czeka,człowiek się napali a tutaj nici z tego :-(
Tulam mocno.

Serg nie mamy niestety w Irlandii sklepu ASDA :no:
Ale jutro jadę do Ikea bo są mega wyprzedaże :-D:-D

My wróciliśmy z rodzinką z kina.Byliśmy na Transformers,chłopakom się bardzooo podobała ta baja,zresztą jak dwie poprzednie.:tak:

A no to jest nas kilka, co jeszcze nie znamy płci naszych maleństw :) ale już mało nas zostało. Może na następnych wizytach się dowiemy ;)) bo jestem baaaaardzo ciekawa...

A dziś byłam w kościele i załapałam się na 4 chrzty i to same dziewczynki ;D od dawna zwracam uwagę na imiona jakie rodzice dają swoim maleństwom, ale jedno mi dzisiaj utkwiło: Laura Princessa - współczuje temu maleństwu, z tą Princessą to chyba przesadzili. Princessę to ja mogę sobie schrupać do kawy a nie dać dziecku tak na imię...

gratuluje Wam poznania płci.
u mnie mega dół, popłakuję od rana bo albo to moja schiza albo od wczoraj, od momentu jak wyszło,że urodzę Synka radość w rodzinie jakby zmalała (przyszli teściowie- dowiedzieli się wczoraj przez tel a dziś nie zadali nawet pytania o zdrowie maleństwa, zero tematu, jakby już ich nic nie obchodziło, bo marzyła im się Wnusia i czuję się jakbym im rozczarowała :-()
mój M też nie bardzo się wczuwa, jak prosiłam go o jakąś propozycję imienia,
jedynie mój brat cieszy się niesamowicie że będzie Synek.

wyżaliłam się trochę tutaj bo nie mam komu a teraz idę coś zjeść!
To będzie twoje dziecko a nie teściów itp. Ja mam 3 dziewczynki, które kocham nad życie, a teraz... ma być niby chłopiec ale jak będzie dziewczynka to... nieważne, ja kocham to Maleństwo które noszę pod sercem. Nie przejmuj się reakcja innych.

Aga tak mi przykro że się nie dostałaś na to usg:-( Kurcze że nie można było tam zająć kolejki dla kogoś bo bym zajęła. Wiem jak ci smutno bo sama czekałam na to usg aż mi się w nocy śniło. Nie potrafię cię pocieszyć:angry:

Phelania ja byłam jeszcze u Pana dr., ale fakt jest faktem że na tym usg nic nie było widać:no: Mąż ze mną wszedł i zaraz wyszedł bo on to już kompletnie nic nie widział a w dodatku tam było strasznie duszno:baffled: Może jakbym nigdzie nie chodziła po zapisaniu się to byśmy się spotkały, ale ten ukrop i brak miejsca żeby usiąść nie pozwalał na czekanie:no:

Witam Was Grudnióweczki!!!

Mam problem, otóż wczoraj brat mojego m poprosił nas na rodziców chrzestnych i oczywiście się zgodziliśmy. Jak pochwaliłam się mojej mamie to o mało nie padła, bo podobno kobieta w ciąży nie może być chrzestną bo to jakiś przesąd ( że dziecko matki chrzestnej żyje tyle miesięcy ile była w ciąży) Masakra!!!! Dziewczyny co wy o tym sądzicie!!!
Proszę was o pomoc. Ja jestem wierząca, i nie wierzę w takie głupoty, ale teraz się naprawdę boję!

Jutro mam wizytę u lekarza!!!

reklama
Cześć mamuśki:)

Jeśli mogę się wypowiedzieć co do przesądu to głupota...Jeśli rodzice maleństwa Cię poprosili to znaczy, że nie wiedzą albo nie wierzą w ten przesąd.

Co do imion to dla ewentualnej córki wybraliśmy imię Sara, ale moja mama mówi że tak często dawają psom....:( ma racje... Co o tym myślicie?

Nikuss ja też zaglądam tu codziennie i podczytuje. Również zazdroszcze że znacie płeć! Mam nadzieję że przy następnej wizycie to będzie 18 tydzień poznam wkońcu czy babka czy chłop :tak::-D

Do góry