reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

rojku; GRATULUJĘ!!! śliczna dziewczynka :-) zauwazyliście już z rysów do kogo może być podobna?

inka85; Tobie też serdecznie gratuluję! Super, że coraz więcej z nas zna już płeć maluszka. No i z tym szpitalem to dziewczyny mają rację, nie ma konieczności, można spokojnie iść na zwolnienie i być w domu. poza tym szpital jednak odbija się na psychice, ja za nic w świecie już nie chcę trafić do szpitala, oj nie :no:

U mnie coraz więcej energii, ale niestety nie mogę jej pożytkować... Chętnie bym się wybrała na basen, ale jeszcze 2 tygodnie muszę odczekać do wizyty i zobaczę do lekarz powie. Chyba nie powinno być przeciwwskazań, w końcu troszkę pływanie mnie rozluźni.

Dziewczyny, czy myślałyście już o szkołach rodzenia? Wybieracie się? My zaczynamy się rozglądać, ale z tego co widzę, to chyba jest ciążowy wyż i trzeba się z wyprzedzeniem zapisywać, tyle jest chętnych :szok:

Sergi, ja też marzę o filmiku z USG :-)

reklama
Gratuluję wszystkim dziewczyną, które poznały płeć, tak Wam zazdroszczę. Ja mam nadzieję, że dowiem się w środę. :-)
Wczoraj poczułam ruchy, takie delikatne dotknięcia od wewnątrz, dzisiaj czekam na następne.:tak:
życzę wszystkim miłego dnia :-)

Kota my się będziemy zapisywali prawdopodobnie, tylko jeszcze muszę położną swoją wypytać co i jak ;-) A kiedy najlepiej jest się zapisywać? w którym tygodniu ciąży?

DoMisia
gratulacje :-) Następne ruchy już tuż-tuż! :tak: U mnie od pierwszych ruchów do pierwszego (i na razie jedynego... :sorry:) kopniaczka minęło tylko 3 dni! :-)

Polecam obejrzenie tego filmiku! Uroczy, ale i... przerażający! ;-) :szok: Chociaż autorka pisze, że nic a nic nie bolało ;-)

[video=youtube;iMZ2xBPq9XQ]http://www.youtube.com/watch?v=iMZ2xBPq9XQ&feature=player_embedded[/video]

cześć mamusie :)
jejku,jejku ale dobre wieści rojku-gratuluje córci no i inka85 gratuluje synka:)
Agapa,phelania,freiya czekam na sprawozdanie z dzisiejszego usg na pikniku :) koniecznie opiszcie je szczegółowo aż jestem ciekawa waszych badań:)czekam z niecierpliwością:zawstydzona/y:
kobietki miłego dnia życzę każdej z was :-p;-):-D:-D:-D

kochana widziałam ten filmik ale szaleństwo w brzuszku mąż aż w szoku był ale jak mu się pysio śmiało

Sergi, u nas są zapisy jakoś od 21 tygodnia ciąży, więc jeszcze mamy troszkę czasu. No i ja też wciąż czekam na upragnionego kopniaka, ale z tego, co wyczytałam, to chyba sobie trochę mogę poczekać, bo mam łożysko przyklejone do przedniej ściany macicy i podobno w takich przypadkach kopniaki odczuwa się nieco później :-( no więc zadowalam się smyraniem.

A filmik jest super :-D

rojku gratuluję Dziewuszki :)
ja byłam dziś na wizycie kontrolnej i usłyszałam dobre wiadomości: krwiak się wchłonął i miejmy nadzieję, że już się nie pojawi.
później usłyszałam, że łożysko mimo wszystko mam nisko osadzone, w okolicach wyjścia UW a później nieśmiało zapytałam czy może już da się sprawdzić płeć dziecka no i lekarz żartowniś zapytał czy wystarczy mi pewność tak 50/50 to się śmieję i mówię,że to i teraz już wiem bez jego pomocy a ten mi nagle pokazuje na monitorze coś i mówi, widzisz to coś, no to ja że tak, zaraz potem zrobił mi usg dopochwowe i udało się zobaczyć już nieco lepiej i wyraźniej :-D i okazało się ,że moja Dzidzia ma siusiaka!!

więc dołączam do kolejnych grudniówek spodziewających się Chłopczyka !! 15tydz 3 dzień- więc chyba dość szybko się udało :)

kolejna wizyta 5 sierpnia a do tego czasu jestem na L4, a od 7 sierpnia gin położy mnie do szpitala- tak dla zachowania pozorów, żeby ZUS się nie czepiał. no i chyba nici z moich wakacji :( no ale czego to się nie robi dla Maleństwa. wtedy też umówimy się na połówkowe usg już 4D!!

i pojawił się problem z imieniem, bo chyba a nawet na pewno moje propozycje nie przypadną do gustu mojemu M. więc będzie trudna dyskusja, a ja już bym chciała mówić do Niego po imieniu :)

No to faktycznie dość wcześnie wiesz:) Ja się bałam, że teraz nam jeszcze nie powie, ale nareszcie wiem :D Też jestem na L4, ale na razie mnie lekarz do szpitala nie wysyła.

Rojku[/B], gratuluję córci!! Wreszcie jakieś Małe Księżniczki nam się zaczynają pojawiać na Grudniówkach :-)
Właśnie się dzisiaj obudziłam z myślą, czy nie poprosić babeczki podczas usg o możliwość nagrania? Nie mają chyba możliwości nagrywania na płytę, ale wystarczyłoby wziąć aparat ze sobą ;-) Ciekawe, czy się zgodzi, czy będzie jedna wielka "tajemnica lekarska" ;-) A to już będzie nasze ostatnie usg... :-(

Mój mąż jak bylismy na USG to spytał i lekarz mu pozwolił. Chciał udokumentować bicie serduszka :) Więc powinien się zgodzić, no chyba że jakiś jest nadwraźliwy.

sergeevna ja tez mam taki filmik z moim brzuszkiem - słodka pamiatka :)

u nas upał wybywam z dzieciaczkami na taras , napełniamy basen i bedziemy sie pluskac

miłego dnia

rojku; GRATULUJĘ!!! śliczna dziewczynka :-) zauwazyliście już z rysów do kogo może być podobna?

inka85; Tobie też serdecznie gratuluję! Super, że coraz więcej z nas zna już płeć maluszka. No i z tym szpitalem to dziewczyny mają rację, nie ma konieczności, można spokojnie iść na zwolnienie i być w domu. poza tym szpital jednak odbija się na psychice, ja za nic w świecie już nie chcę trafić do szpitala, oj nie :no:

U mnie coraz więcej energii, ale niestety nie mogę jej pożytkować... Chętnie bym się wybrała na basen, ale jeszcze 2 tygodnie muszę odczekać do wizyty i zobaczę do lekarz powie. Chyba nie powinno być przeciwwskazań, w końcu troszkę pływanie mnie rozluźni.

Dziewczyny, czy myślałyście już o szkołach rodzenia? Wybieracie się? My zaczynamy się rozglądać, ale z tego co widzę, to chyba jest ciążowy wyż i trzeba się z wyprzedzeniem zapisywać, tyle jest chętnych :szok:

Sergi, ja też marzę o filmiku z USG :-)

Jeśli chodzi o podobieńśtwo to na razie ma oczy wielkie jak ja :) ale to pewie się jeszcze może zmienić. Co do szkoły rodzenia ostatnio właśnie zadzwoniłam, żeby spytać, kiedy się trzeba zapisywać, a Pani mi mowi ze jeszcze sie zalapie na grupe na 30 sierpnia :) Teraz jestem na koncu 18tego wiec, to bedzie cos kolo 26tego tygodnia.

Rojku, to chyba nie chodzi o kwestię wrażliwości, ale w UK mają dziwne podejście i czasami nawet głupio się pytać o coś :sorry: W Polsce spoko, na pewno bym zapytała bez oporów, ale tutaj się boję, że mnie za ufoludka weźmie :sorry: :dry:

reklama
Jeśli chodzi o podobieńśtwo to na razie ma oczy wielkie jak ja :) ale to pewie się jeszcze może zmienić. Co do szkoły rodzenia ostatnio właśnie zadzwoniłam, żeby spytać, kiedy się trzeba zapisywać, a Pani mi mowi ze jeszcze sie zalapie na grupe na 30 sierpnia :) Teraz jestem na koncu 18tego wiec, to bedzie cos kolo 26tego tygodnia.

mi kolażanka mówiła, że właśnie na usg jej dzieciaczki były jedno podobne do niej i takie już zostało, a drugie rok później rodzone bardziej przypominało jej męża i w sumie jest do niego podobne, no ale wiadomo, wszystko się może zmienić :tak:
kurcze i widzę, że u Ciebie też taka kolejka do szkoły rodzenia, chyba będziemy musieli się wybrać w końcu na zapisy.

Rojku, to chyba nie chodzi o kwestię wrażliwości, ale w UK mają dziwne podejście i czasami nawet głupio się pytać o coś :sorry: W Polsce spoko, na pewno bym zapytała bez oporów, ale tutaj się boję, że mnie za ufoludka weźmie :sorry: :dry:

oj tam, oj tam, lepiej się zapytać i wyjść na ufoludka, jeśli idea jest słuszna :-D
w sumie fajny pomysł z aparatem, muszę koniecznie pamiętać o zabraniu go na usg.

Do góry