reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej

My juz godzine nie spimy.
Alan chodzi ostatni spac a pierwszy wstaje ... Dobrze chociaz ze nocka cala przespana.

Inka Alan spi tez tylko jeden raz dziennie, niekiedy wogole. Jak nie spi wcale to faktycznie bezproblemowo zasypia. No ale nasze dzieciaczki powinny chyba jeszcze spać w dzien...
Nie wiem juz co z tym robic...

Ubieram sie i ide do pracy.
Słoneczko świeci od rana. Miłego dnia!

reklama
hej hej
u nas dzis popudka o 7 20 a w nocy jeki i steki czy to moje dziecie kiedys sie nademna zlituje i da mi pospac??? hm..... chyba marzenia

Sosnowiaczanka moja Zuza ma tak samo czasmi z zasypianiem ostatnio wogole w dzien nie chce spac i jak trzeba isc spac to ona nie chce ucieka z lozka i chce sie bawic naszczescie nie placze

agapa nam matka nic nie jest obce i obrzydliwe:DD a Phelania ma jakies zdjecie Marcelka co by Ci mogla wyslac a ty bys nam pokazala??

uciekam bo wielka smierdzaca niespodzianka:p

Kuba w ogóle ostatnio jakoś wcześnie wstaje, punkt 6, a on już na nogach i gotowy do zabawy, jak M. wyjmie mu szczebelki, to raz dwa i mały siedzi u nas w łóżku i sie do nas przytula, uwielbiam to, przychodzi do każdego z nas po kolei i się wtula. Z tego powodu właśnie nie wyobrażam sobie, żeby spał sam w pokoju, bo jak te poranki by miały wyglądać? budzi się i nagle jest sam, jak palec? :( wiem, że w końcu ta chwila będzie musiała nastąpić, ale chyba jeszcze nie teraz, choć łóżko już mamy zmontowane w sypialni ;)

Inka, Sosnowiczanka, mój Q też śpi tylko raz dziennie, ok 1-1,5 godziny, spać chodzi w okolicach 20tej, a wstaje, jak napisałam ostatnio o 6 :/ No i nocki wyglądają coraz lepiej, budzi się tylko na kilka łyków wody raz, czasem dwa razy i od razu zasypia. Nie narzekam, choć trójki ciągle się czają i jeszcze się nie przebiły, ale widać, że to nastąpi lada dzień, aż się boję..

Sosnowiczanka- u nas tez ostatnio cyrki z zasypianiem, wczoraj też 1,5 godziny...sił już brak i cierpliwości.

Tz wczoraj miał okazję popatrzeć na innego bobasa w wieku 15 miesięcy i mówi, że w szoku był jak tamten chłopiec grzeczny , do każdego poszedł na ręce, nie wiercił się , nie jęczał i tak do 22.30 dawał radę .... nasz Bartek to zupełne przeciwieństwo pod każdym względem:crazy:
Ładna pogoda się zapowiada, więc pewnie na dworzu trochę posiedzimy.

Cześć mamuski.
Ja od ponad godziny mam już dom posprzątany, Mikołaj też już spi ponad godzinkę.
Na dworze piękna pogoda , a my musimy kiblować w domu. Ach nie będę się dołować:confused:

hej hej
u nas dzis popudka o 7 20 a w nocy jeki i steki czy to moje dziecie kiedys sie nademna zlituje i da mi pospac??? hm..... chyba marzenia

Sosnowiaczanka moja Zuza ma tak samo czasmi z zasypianiem ostatnio wogole w dzien nie chce spac i jak trzeba isc spac to ona nie chce ucieka z lozka i chce sie bawic naszczescie nie placze

agapa nam matka nic nie jest obce i obrzydliwe:DD a Phelania ma jakies zdjecie Marcelka co by Ci mogla wyslac a ty bys nam pokazala??

uciekam bo wielka smierdzaca niespodzianka:p
Kochana mam zdjęcie Marcelka, ale nie wiem czy Phelania by chciała żebym je tu wrzuciła. Zapytam ją przy okazji.

Moj P. od rana robi u szwagra, a ja siedzę sama z dziećmi. No w sumie z jednym, bo Maja i Nati od rana na dworku, Wika to już duża dziewczynka i nie wymaga opieki:-). No ale Jak Miki wstanie to się zacznie.

Kota - my na koniec kwietnia mamy ostatnie pneumokoki i 6w1

Elenka w dzień zasypia o 12:30-13:00 i śpi około 2h czasem 2,5h, a na noc zasypia po 20 i śpi do 7 czasem do 8, ale niestety też zdarzają się pobudki o 6 :-(
Nasza dzisiejsza nocka była koszmarna, dawno takiej nie pamiętam, bo u nas noce zazwyczaj ok. z 3h nie spaliśmy, był ryk, jęki, potem zauważyłam krewkę z buzi (przy ząbkowaniu E. często zostawia na poscieli takie "krwawe ślady") po czopku w końcu zasnęła....

My z cytrusami musimy uważać, choć E. uwielbia, ale później ma podrażnioną buźkę (wokół ust) i nieładne kupki, więc czasem jakieś 2-3 cząstki pomarańczy i mandarynki się zdarzy,...

Netka - my też niektóre ciuszki już na 24m-ce mamy, zależy od firmy. A wczoraj np. założyłam Elence płaszczyk z "darów" po kuzynce, lekko podwinęłam tylko rękawek, patrzę na rozmiar a tam 2-3 years ;-)

Ostatnia edycja:
ja Młodemu nie daję w ogóle cytrusów, pomidorów i ogórków kiszonych/konserwowych choć to wszystko uwielbia. ale nie wiem czy go to czasem nie uczula. od stycznia męczymy się z dość sporym liszajem (choć nie wiem co to właściwie jest). po jedzeniu tych rzeczy ma do razu czerwone koło ust a teraz ostatnio nawet tak suchą skórę, że wygląda jakby pękała. boje się, że może mieć po tym bliznę :-(
jak macie jakiś sprawdzony sposób na takie suche ślady to poradźcie!

ja wciąż w pracy. zamiast do 17 jestem do 15 więc skorzystam jeszcze z ładnej pogody

Milva smarowałam dwoma różnymi maściami przepisanymi przez lekarza i nic :-(
teraz mam krem oillatum i jakby jest lepiej ale chyba pora kupić coś zdecydowanie lepszego

reklama
inka - u nas ten sam problem po zjedzeniu wymienionych przez ciebie produktów i też nie daję lub bardzo sporadycznie i po zjedzeniu od razu idziemy obficie myć buzie pod kran. potem faktycznie to się przekształca w taki suchy liszaj, ja smarowałam emolium krem, ale bez rezultatu, w końcu kupiłam zwykły tłusty krem bambino, parę razy użyłam i po sprawie

Do góry