reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Pierwsza!
Nie śpię już od 3.30. Mikołaj zaczął marudzić i się całkiem wybudził. Chciał mnie zabić butelką:szok: P. oczywiście z pretensją do mnie że światło zapaliłam i dlatego Miki się rozbudził. Oni teraz śpią bo dałam Mikusiowi kaszkę, a ja naszykowałam dokumenty do CZD, zrobiłam herbatę i siedzię na bb:rofl2: P. to by chciał dzieciaka oduczyć jedzenia i picia w nocy, bo myśli chyba że przespał by całą noc , a tu d... blada.

reklama
A nas dziś czeka niespodziewana podróż, wczoraj moi teściowie mieli wypadek autobusowy i teściowej nic się nie stało, a teść leży w szpitalu w bardzo ciężkim stanie, nieprzytomny no i M chce do nich jechać i koniecznie z nami, aż się trząsł. Więc załatwił samochód, bo ja powiedziałam, że pksem nigdzie z dzieckiem nie jadę no i jakoś koło 13-14 ma być pod nas ten kuzyn co nas będzie wiózł. Szczerze mówiąc niekoniecznie mi się uśmiecha ten wyjazd, no ale co zrobić, nie zostawię M samego w takiej sytuacji.

NETKA szczotka firmy GORGOL, wrzucę Ci numer szczotki to sobie znajdziesz, bo chciałam wrzucić link ale mi się nie udało, 17 02 242, szczotka dużo owalna, włosie naturalne.

AGPA o matko, aż dostałam ciarek, biedne dzieciaczki z onkologii, biedni rodzice którzy muszą patrzeć na cierpienie swoich dzieciaczków.

INKA to tanio by ten prywatny żłobek wyszedł.

U nas nocka ok, 2 razy pobudka na flachę, całkowita pobudka o 6 a teraz mały już w wózku, bo chodził, marudził i pokazywał, że chce do wózka, wypił mleczko i skubie metkę od kocyka-oznaka zmęczenia i usypiania.
Dziś do pracy na 13 tak więc Melka nie w przedszkolu, ech męczy mnie takie zamieszanie.

FREYIA Kacperek też nynastynę miał na zapalenie jamy ustnej, smarowanie to katorga była.
Trzymam kciuki za teścia.

Ostatnia edycja:
No to się pocieszyłyśmy tym słoneczkiem wczoraj a dzisiaj u nas przynajmniej znowu lipa. Pada śnieg z deszczem i tyle. A ja sobie już naszykowałam kozaczki wiosenne do pracy no i musiałam je rano zmienić na cieplejsze.
Zdrówka dla chorowitków!!
Freyia - ło... no to nieciekawie. Szerokiej drogi...
Sosnowiczanka - myślę, że w końcu się przełamie i polubi inhalacje. Ale w sumie jak płacze, to tak jak napisała chyba agapa, w sumie więcej wchłonie. Ja bardzo lubię inhalacje tzn sposób podania leku na infekcje dróg oddechowych i przy kaszlu jest lepszy. Kami jak tylko ma początki kataru to inhalacje z soli fizjologicznej idą w ruch. Zulce już też robiłam , darła się, ale Kamisia ją zagadywała i jakoś poszło.
Inka - fajna cena tego żłobka. Posprawdzaj jeszcze raz i decyduj się.

Hej
Noc niezła, Alan spał spokojnie, nawet katar bardzo mu nie przeszkadzał, sama jestem w szoku, psychicznie przygotowałam sie na tragiczną noc a tu ci taka niespodzianka. Jakby tego było mało Alan spał do 9 rano :-D

Przed chwilą mial inhalacje, zadowolony nie był, nawet Miki nie pomógł, hmm, moze sie przywzyczaj jak Aleksy, juz nie mówie ze ma polubic ;)

Agapa nawet nie pomyslalam ze to lepiaj jak płacze, a masz rację, wiecej sie nawdycha:)
Biedna, napatrzysz sie w tym szpitalu... Nie ma nic gorszego dla rodzica jak chore dziecko... Sama do dzis mysle niekiedy o chłopczyku z domu dziecka który lezal na oddziale ze mną i Alankiem jak mielismy badania :(

Inka to jeszcze nie tak drogo za ten zlobek, no i kamery mimo wszystko są na plus.

Freiya zdrowka dla tescia, to autobus którym tescie jechali miał wypadek?

Ewka u nas pogoda taka sama jak u ciebie:( A wczoraj juz tak fajnie było.

Witajcie..
Wstaliśmy o 7:30. M. akurat wychodził do pracy, a Adaś pół nocy spał dosłownie na mnie. Do 4:00 spał nawet ładnie, ale potem już tylko płacz.. Od rana tak broi że nie wiem już co mam robić. A na spacer iść nie możemy bo pada. Miałam z mamą do babci jechać, no ale ona czeka na jakąś paczkę, no i jesteśmy uziemieni w domu, a tego mój syn nie lubi. Dziś na obiad gotuję pomidorową z ryżem. Normalnie już wczoraj wieczorem widziałam ją w myślach. I już mi ślinka cieknie. Tak dawno nie miałam pomidorówki.

Inka
- no ja za taką cenę to bym się chyba nie zastanawiała. A zawsze możesz złożyć papiery do państwowego jak się coś zwolni można dziecko przenieść, tylko nie wiem czy jak już się przyzwyczai będzie to dobry pomysł.
Sosnowiczanka zdrówka dla Alanka :*

My dziś na szczepienie :baffled:

Inka- tez prywatny żłobek to chyba nie głupie rozwiązanie. Ja bym tam próbowała.
Freiya- o szok, oby teściu odzyskał przytomność i zdrowie !
Agapa- co za historia z tymi zębami :( człowiek sie przejdzie po szpitalu chwile i sam chory wychodzi od samego patrzenia.
Sosnowiczanka- my mamy ten inhalator z imublizatorem czy coś tam i nikt tego nie używa, bo dzieci sobie nie dadzą a my też jakoś nie możemy sie przekonać
Milva- a Ty byłaś w końcu u psychologa czy psychiatry, coś Ci doradził ? Przy takim przemęczeniu trudno o dobre samopoczucie, ile to człowiek może chodzić niewyspany.
maleństwo- biedny chłopak, też sie pomodlę za siły dnia niego
Dorotar- Ola też sie darła przy czesaniu. Inka i Kota doradziły mi szczotkę TANGLE TEEZER. Jest świetna. Na razie używamy wspólnie, a że tak być nie powinno kupie jej w innym kolorze
Netka- u nas też TYLKO katar, horror. Zdrówka dla Ninki.

Dostałam dziś @. Nic nie boli...no ale wiecie jak to jest. Małż urywa sie z pracy o 12ej i jedziemy do Białego. Z Pelaśką zakupy nie będą łatwe. W nocy tatusiek poszedł do toalety, wstąpił do Kasi przykryć kocykiem, bo sie rozkopała jak zwykle i ją obudził. Spała potem z nami, ale ona sie nie przytula, tylko rozwala zawsze w poprzek. Kopie, spycha. Zero szacunku dla rodziców

hej hej,

U nas dosc ladnie , dzis biore sie za porzadki ,mycie podłog itp...dzis w nocy przez 2 h mialam skurcze co 10 min i to takie porzadne dobrze poczekalam bo akcja sie nie rozkrecila
baffled5wh.gif
buuuu....Alana urodzilam dzien przed terminem wiec czuje ze Marcela albo urodze w terminie albo po....
nerd6bs.gif

Kupinosia-wspoczuje @ hahaha a co to jest:pPPPdawno nie mialam:p
Agapa- to jak tak mialam jak jedzilam na Litewska z mlodym (anemia) do szpitala dziennego na Hematologie i tam byly dzieci po chemi ,lub przed i tez mijalam Onkologie tragedia:/Wiem ze Marcel wyjdzie kiedy mu sie spodoba ale uwierz mi ze mam dosc tej ciazy wrrrr tym bardziej koncówki, ja mu tylko pomagam zeby szybko ujrzał swiat:-D
Inka-strasznie malo za prywatny żlobek nawet refundowany u nas tyle kosztuje publiczny:baffled:
Freiya-OMG wspoczuje ,kurcze ze Emilka do szpitala:/

reklama
Nastazja ja tez dzis chyba robię pomidorówkę z ryzem. Alanek uwielbia. Powodzenia na szczepieniu. Wczoraj jako ze u lekarza bylismy i mialam ksiazeczke w rekach to spojzalam w nią, mamy szczepienie po 18 kwietnia, no, ale najpierw musi dobrze wyzdrowiec. A jeszcze za tydzien w pietek jedziemy na wizyte kontrolną do engokrynologa do Katowic - na Ligotę.

Kupinosia a to ci M, obudzic dziecko w nocy ;) Powodzenia na zakupach wróc do nas z piękną kiecką i czyms jeszcze, a co , szalec to szalec;))))

Phelania ty sie lepiej polóz i odpocznij, jak Marcel pojawi sie na swiecie to czasu na odpoczynek bedzie coraz mniej ;)

Do góry