reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej.

Na dworze oczywiscie zimnica;( slonko siweci ale co z tego.
Ja juz nie moge sie doczekac soboty bo jedziemy do rodzicow P, ehh wieki tam nie bylismy i juz sie stesknilam haha, jak to mozna sie za tesciowa stesknic;) kiedy nasze kontakty byly bardzo liche ale teraz sa super i uwielbiam tam byc bo po pierwszy duzo ludzi wiec zawsze sie ktos zajmie dzieciakami, a ja mam czas na kawek i pogaduchy z rodzenstwem i rodzicami P;) wrocimy chyba w poniedzialek dopiero.

Agapa wlasciwie to moze ja bym miala do Ciebie interes z tego CZDZ ale to zadzwonie do Ciebie dzis wieczorkiem i Ci wytlumacze;) No i spoko jak nie bedziesz wchodzila to bede z Toba w kontakcie;)

U nas nocka tez beznadziejna, tzn wlasciwie nocka ok, ale pobudna po 5;/ Niby wstal P ale wiadomo to juz nie spanie jak mlody nie spi, ale przynajmiej P posprzatala pokoj i pranbie wstawil i wywiesil:)

Mnie katar nadal meczy.

reklama
Witam i ja:) Alan dzis wstał rowno z moim budzikie, o 7.10 :-) Noc piękna.
M w robocie, A z coicią, ja w robocie. Odświeżam sobie kolorek, a w czwartek planuję zrobic sobie keratyna, a co;) Juz nie karmię:)
Nastazja powodzenia u lekarza

Miłego dnia!!!

Ja mam chwilkę, wywiozłam Melkę do przedszkola, popłaciłam rachunki, wróciłam mały już spał, śpi dalej, zjadłam śniadanko. O 11 ruszam do pracy, muszę zaliczyć sklep, kupić siostrze farby i będę jej któregoś dnia robić ombre. Do pracy na 12 i do 19. Miałam mieć na rano ale wczoraj zadzwonili do mnie bym przyjechała na te 12 ech szkoda gadać, nic zaplanować sobie nie można.

AGAPA a na co Wika będzie się rehabilitować?? Wow codzinne dojazdy z trójką dzieci w tym dwójka małych, współczuję, będziesz jeździć sama czy z M????

MALVA, NASTAZJA zdrówka.

VIOLA fajnie, że takie masz super kontakty z rodzinką P.

Dzień dobry :-)

U nas nocka ujdzie tzn. Maciuś poszedł spać przed 21 a wstał o 5.50 ale ja nie wstałam przytuliłam młodego dałam mu pieluszkę i chyba usnęłam bo następna pobudka była o 7.30 bo Maciej się wiercił, wstaliśmy na dobre o 8 bo niunio jeszcze skakał.

Wczoraj byli u nas znajomi z dziećmi i dziewczyny wzięły Maciusia na górę i nagle rumor lecę bo Maćko płaczę i się dowiedziałam że jedna z nich spadła z łóżka a Maciuś się wystraszył coś mi nie pasowało ale ok, pojechali patrzę a mały ma guziora i lekko rozcięte z tyłu głowy czyli to on spadł :wściekła/y: Cały wieczór obserwowałam małego bo się bałam że coś mu będzie.

No i 2 dzień Maciuś dzisiaj zasmarkany, wczoraj przesiedzieliśmy w domu cały dzień.

Netka super że spotkanie rodzinne udane.
No i nie dołuj się kochana tulę bardzo mocno !!!

Sosnowiczanka u nas mycie ząbków jest jak najbardziej lubiane przez młodego gdyby mógł to by się ze szczoteczką nie rozstawał tylko ją nosił i co chwilę pokazywał jak myje ząbki.

agapa to się umęczysz z tymi dojazdami do CZD no ale jak mus to mus i oby Wice pomogły.

Nastazja zdrówka dla Adasia oby lekarz dał jakieś leki co szybko pomogą.

łysa jak oczko Benia ??

Maćko zajada cherriosy na sucho i popija frugo (aż się trzęsie jak widzi) no i ogląda Barneya :-D

ŻABCIA ale Cię oszukały dziewczyny, nie ładnie z ich strony. Dobrze, że Maciusiowi nic się nie stało.
Właśnie zmuszałam Kacpra do buziaków i dojrzałam dwie górne czwóreczki przebite, pięknie pukają pod łyżeczką no i ma w buzi krosty od ospy i na ustach też więc pięknie go wysmarowałam fiolecikiem i tak śmiesznie wygląda.

Zdrówka chorującym!!!
Zulka też obudziła mi się z pełnym nosem. Oby to zęby a nie choroba.
Netka - opis spotkania rodzinnego też mnie za gardło ścisnął.

A ja miałam miłą niespodziankę w piątek tzn kolega poprosił mnie, żebym przeszkoliła grupę pracowników w zakładzie kamieniarskim, bo on nie ma kiedy a już trzeba było to zrobić. Pojechałam na 8 do gostka, przedstawiłam się - a mam 2 nazwiska. I facet tak patrzy na mnie i mówi, że jego żona po pierwszym mężu miała na nazwisko tak jak moje panieńskie. Ja tak patrzę na faceta i kalkuluje w głowie. Moja ciocia, żona brata mojego taty wyszła za mąż po śmierci wujka, ale losy potoczyły się tak, że jakoś potem nie utrzymywali kontaktu z moimi rodzicami. Spotykamy się corocznie 1 listopada na grobie wujka i tyle. Faceta czyli przyszywanego wujka nigdy nie widziałam.
No i mówię do faceta czy żona ma na imię Ania, a jej zmarły mąż to Zbyszek. Facet potwierdził, więc wymieniliśmy uśmiechy potwierdzające, zrobiłam szkolenie ludzi, posprawdzałam mu teczki personalne, poprosiłam żeby pozdrowił ciocię i pojechałam. Ehhh - dziwne są takie sytuacje.

Sosnowiczanka- ostatnio Kasia ma faze że co chwila by chciała myć ząbki, sama. To jej nie bronię, ale paste nakładam tylko rano i wieczorem bo zżera ją
Agapa- wiem że nie lubisz czytać ale polecam Ci "Jak mówić żeby dzieci się uczyły w domu i w szkole. Poradnik dla rodziców i nauczycieli Adele Faber. Na razie ją tylko tak przeleciałam, mam jeszcze czas :)
Milva- zdrówka, męczysz sie bidulo
Netka- fajne spotkanie mieliście , bardzo wzruszające...dobrze że barat masz fajnego co dobrze na Ciebie wpływa
Mła- super że Miśka je w końcu to co jej serwujesz :)
Inka- gratuluje i powodzenia w pracy !
Dorotar- ja białym smarowałam, kupiłam najgęściejszą maść bo różne konsystencje są i ta najlepiej sie sprawdzała
Ewka- świat jest mały !

Ja nawet nie wiem ile mała ma zębów ! Strach sprawdzać bo można palca stracić. Dziwnie jej wychodzą bo tylko na dole. Na górze ma tylko trzy, chyba trzy. Teraz śpi, bo już 6.30 siostra pobudkę zrobiła, więc w tej chwili sie nie upewnię.

Dorotar biedny Kacpuś. Ja podobnie jak Kupinosia smarowałam tym białym pudrem w płynie według mnie najlepszy bo gęsty i szybko wysycha.

Na październikówkach od wczoraj 2 dziewczyny straciły dzidzię ehhh aż dół łapie i daje do myślenia czy u nas jest ok.

hej hej

U nas nocka do dupy:/ ze tak brzydko sie wyrazę bo naprawde nie za fajna:sorry:ale za to humor mnie nie opuszcza bo jedziemy dzis po kolyske dla Marcelka;)))) ehhhhh juz nie moge sie doczekac....jeszcze wczoraj dostalam 3 wory ciuszków dla Alutka na lato:) zobaczymy co tam powrzucala:pPPP

Żabcia-
no niestety takie sa czasy a nie inne:((((dlatego jak pisalam wczesniej ze to moja II i ostatnia ciaza za duzo stresó jak dla mnie,....

Ostatnia edycja:
reklama
Phelania jaką kołyskę w końcu kupujecie ??

My w sobotę dostaliśmy wór ciuszków dla Maciulka no i mam obiecane że jak się okażę że w brzuszku mieszka dziewuszka to dostane 2 wory ubrań :-)

Do góry