reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej lasencje!

Czytalam was caly tydzien ale braklo mi czasu na pisanie. Benio juz zdrowy, tzn je, spi, nie ma temperatury. Teraz znow sie slini na zeby ale jak dzis plakal to udalo mi sie zobaczyc tyl garla tak jak zawsze jest czerwone to nie ma po tym sladu. Mam nadzieje, ze sie u nas uspokoi na jakis czas. Bije sie z myslami czy isc teraz do pediatry czy poczekac gdyby znow byl chory. Musze pomyslec.

Violett widze ze u was tez znow choroba :-( oby Fabiankowi ktos pomogl bo tez biedny ciagle na antybiotyku. A co do celakii to faktycznie przebadaj go bo moze stad ta waga i on po prostu nie moze glutenu spozywac?

270.. Zdrowka i dla was! Oby to nic powaznego. Szkarlatyna nie az taka straszna, jak sie dostanie antybiotyk to w sumie jak kazda inna choroba, powiklania sa tylko jezeli nie da sie leku wystarczajaco szybko ale to tez nie zawsze. Zuzia luszczyla sie po 2 tygodniach od wysypki. Ale by u was bylo cos innego!

Dorotar wspolczuje ospy...ja chyba tez nie mialam aczkolwiek mam opryszczki wiec chyba jednak przechodzilam ospe tylko mama nie pamieta b to ten sam wirus i jest to wlasnie pozostalosc po osbie. Oby Mela sie nie drapala...sama boje sie jak to u nas bedzie...

Zuzia ma jutro szzcepienie przed szkolne, taka dawka extra. Dzis jestem samotna wdowa :-( A. pojechal do rodzicow bo brat ma urodziny a ze jutro moja mama zaoferowala sie zostac na noc i miec oko na spiace dzieci, my sie gdzies razem wymkniemy. Nie wiem jeszcze gdzie ale zaraz bede szperac po interneciw co jest ciekawego.

Zabcia daj znac co gin powiedzial!

Slodkich snow!

reklama
Hej
Niedawno wroocilismy z CH. Chcialam kupic sobie buciki na wiosnę, oczywiscie nie kupiłam sobie nic... Alanek skorzystał tylko bo kupilismy mu czapkę w smyku na wiosnę, juz na takie cieplejsze dni. Wogole to jakas masakra zakupy z dzieckiem. W wózku sklepowym nie usiedzi! Caly czas by chodzil i to nie koniecznie w tym kierunku w którym chcialam ja isc... Chyba w przyszlym tygodniu trzeba bedzie juz kupic ta parasolkę... Tako nie chce nam sie targac, bo wielki i nieporęczny, a mam nadzieje ze w wozku bedzie siedzial w czasie zakupów..
Dobrze ze od poniedzialku zaczynam "normalnie" prace, spowrotem po 5-6 godzin dziennie, a nie tak jak teraz caly dzien...
Wogole to w poniedzialek musze do gina, zas mam okres za dlugo... Masakra jakas... Biore te tabletki które ostatnim razem mi pomogly, mam nadzieje ze przejdzie, ale i tak musze isc, niech mi zrobi jakies badania, bo chyba cos mi dolega, normalne to raczej nie jest...
Ah, mam dosc..

Majeczka wyslalam paczkę. Wzielam z mojej poczty, bo waga dalej nieczynna, wysłałam w plejadzie. Dojdzie na przyszly tydzien.

Kupinosia, ale jak kupisz np dwie maski i jeszcze jakis kosmetyk to wyjdzie taniej ;)

Nastazja czyli Adas tak jak Alanek, w wózku sklepowym nie usiedzi... Przekonalas mnie wlasnie ze juz najwyzsza pora na wózeczek:) Zaplace ZUS i zbieram na wózek:)

Dorotar biedna Melcia, Kacperek pewnie tez złapie.. A na pocieszenie, co do siostry, napiszę ci ze ja mialam ospę wietrzną jak miałam 20 lat :szok:

Kota oby Kubinek przespal ci za to całą noc. Nie wiem o której moj syn pojdzie spac, spali z tatusiem prawie do 17...:-(

Violett mam nadzieje ze pomogą tam Fabiankowi.

Moje dziecko skonczyło dzisiaj 15 miesięcy, Rany jak ten czas szybko leci...

Majeczka - też słyszałam i myślałam że sie przesłyszałam z tym - 17 ...dobrze że dostałaś w końcu @
Netka- gratuluje pracy !
2701- zdrówka dla córci !
maleństwo- o kurczę, czy to nie jest stan przedzawałowy ? zdrówka dla A !
a_gala- gratulacje dla Elenki za te pierwsze samodzielnie kroczki !

Byłam dziś u fryzjera. Zmieniłam kolorek, podcięłam i pytałam o te olejki arganowy i lniany. Fryzjerka stwierdziła że mam włosy zdrowe i krótkie więc w moim przypadku nie ma potrzeby, bo będą sie szybko przetłuszczać. Poleciła mi maske mleczną. Czytałam już opinie no i różnie piszą. Trzeba przetestować na swoich włosach i już. Macie jakieś zdanie na temat tej mlecznej maski :confused: Ona jest taniuśka, litrowa kosztuje 25 zł.

Kasia już sama chodzi ! Jak dama chodzi, bo zawsze z torebeczką a w drugiej łapce telefon. Tylko jak sie bardzo śpieszy to zasuwa na czterech. W skarpetkach zasuwa z abs. Dziś wyjątkowo założyłam jej kapciuszki, bo teściowa z nią siedziała i tez kapcie lubi, na nogach. Mamy z Befado ale nóżka jednak sie poci. Pierwsze kapcie Ola założyła jak poszła do przedszkola 2,5l a tak też tylko w skarpetkach. Tarzanie sie z nią na dywanie w kapciach bywało bardzo bolesne, więc tym bardziej trzymaliśmy sie skarpet
Ja mam mleczną maskę i jestem z niej b. zadowolona. Cudnie pachnie

Byłam u gina o tym w odpowiednim wątku.

Nie chce mi się nic pisać mam podły nastrój tęsknie za M i Maciulek też do tego pokłóciłam się z Mamą i bratem i mam serdecznie dość wszystkiego szkoda słów gdybym mogła to najchętniej już dzisiaj wróciła bym do domu, a tu mnie jeszcze czeka 6 razy tyle co jestem czyli 12 dni niech mijają jak najszybciej ... nigdy więcej takich wyjazdów bez M.

Maciulek strasznie tęskni mało je i ciągle woła tata tatuś albo Krzyś ehhh.

I już mi się chce znowu ryczeć jak pomyśle ile jeszcze dni mam tu siedzieć, w niedziele może pojadę do teściowej i zaszyję się tam do środy.

A gala gratki za 1 kroki Eleny!
Próbuję Was nadrobić, Ninka już śpi.
2701 jak to uczulenie wygląda???Boję się, bo Nina też gorączkowała ostatnio...i są z nią problemy.
Viola zdrówka Fabiankowi
Kupinosia Kasia przegoniła Ninkę-gratuluję!
Dorota zdrowia dla Królewny!
Żabcia nie płakaj!
Łysa poszalejcie!

A co u Nas wiecie... ;)

Zabcia nie placz! Ja tez nie lubie latac do rodzinki w polsce, zazwyczaj po dwoch dniach mam dosc i teskno mi do mojego 'domu'. Oby szybko wam minelo!

Netka trzymaj sie, dasz rade, co do Ninki, to moze sproboj jej podawac Sedalia to jest ten syrop uspokajajacy, na bazie rumianku...pogadaj w aptece, moze jej pomoze przy zebach plus w tych stresowych chwilach teraz :*

Wogole zapomnialam powiedziec ze juz prawie tydzien biore tabletki antydepresyjne! Podjelam meska decyzje i nie zaluje! Mam najmniejsza dawke a juz na drugi dzien czulam roznie, miej sie zloszcze, jestem spokojniejsza, mam wiecej cierpliwosci. Nawet A. zauwazyl roznice w tonie glosu, nie jest juz taki agresywny. Co prawda poko co mam nadal efekty uboczne b mdli mnie caly dzien i noc ale wiem ze z czasem to przejdzie, nawet spie mocniej i bardziej sie wysypiam!

Wstawać laski, wstawać !!! :)
Ja juz jestem od godzinki w pracy. Mam zamiar zafarbowac dzis wlosy. Pogoda okropna, leje od rana..
Tyle dobrego ze Alan przespał mi calutką noc:)

Zabcia czyli znowu sprawdza sie stare porzekadło ze z rodziną dobrze tylko na zdjęciu ...

Lysa dobrze ze tabletki ci pomogły

Dzień dobry
Zabciu super że Okruszek rozwija sie dobrze. A te 12 dni jakos wytrzymasz!!

Lysa dobrze ze Ben już lepiej sie czuje. Uważam tez że to dobry wybór brać antydepresanty.

Kupinosia ja także polecam te odżywki. Wg mnie lepiej jest zainwestować raz w szampon i odżywkę/maskę w sklepie fryzjerskim niż kupować "zwykle" sklepowe. Choc te fryzjerskie wychodzą i tak duzo taniej, wiec warto :-)

Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta!
M w Niemczech wiec świętuje sama!

reklama
Kobietki życzę Wam dzisiejszego wspaniałego dnia, byścię zrobiły dzis coś tylko dla siebie. Przynajmniej Wy bo u mnie sie nie zapowiada. Buziaki
Później wejdę z lapka bo teraz na tel to nie poczytam za dużo tylko ostatnia stronę. U mnie śnieg zaczyna padać. Dzis musiałam pogodzić sie z kurtka zimowa i kozakami. Buuu zimo precz

Do góry