reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Maciuś jeszcze nie śpi dokucza i cuduję mam nadzieję że już nic nie wycuduje przed chwilą omal nie zleciał z krzesełka M go ratując oblał się gorącą herbatą na szczęście wsiąkła w bluzę.

U nas ząbkowej biegunki ciąg dalszy mam już dość ciągłego kupkowego przecieku pampersa. Niedawno ledwo co przebrałam Maciejka i wylądowałam w łazience przy muszli tak mnie zmuliło.

Caluteńką niedzielę przesiedziałam w domu był typowo leniwy dzień i bardziej rodzinny spędziliśmy wspólny wieczór oglądając na kompie fimliki i bawiąc się z Maciejkiem tzn. ja na leżąco bo mnie nawalał krzyż że aż mi się płakać chciało.

reklama
Mła moja Emilka uwielbia piosenki z yt, wie że jest na laptopie i na konsoli, czasami ładnie siedzi i ogląda, a czasami ciągnie żeby włączyć a potem też jeszcze czegoś chce, nie i nie i ciągnie rękę moją do myszki albo do ekranu i nie wiadomo o co chodzi i złości się bo nie rozumiem. Ale jeszcze trochę i powie ;)

Wczoraj wieczorem Emi była już spiaca ale coś marudna, placze i jęczy, lulam ją, przytulam, nie wiadomo co, ciągnęła coś za nogawke od pizamy i moja rękę, myślę, może coś ma w pieluszcel albo jakoś ciasno zapieta, poprawiłam i nic, dalej żal. Pytam czy brzuch boli, czy zęby... No już nie wiem co. A Emilka ciągnie za tą pizamke i przez łzy mówi... Patataj! Przynioslam pizamke z konikiem i pokazuje jej, w tej pizamce chcesz spać? Taak! Przebralam ją i poszła spać! Szok :D

Dzień dobry!!, od 5 już nie śpię, a od 6 już na nogach Bartek...o 9.00 go położę. Pcha ręce do buzi, jęczy, więc ząb dokucza.
Spróbuje ogarnąć mieszkanie i siebie - położyłam się wczoraj spać z mokrymi włosami:szok: , wpadnę potem ;-)

Freiya dobre z tą pidżamką. Nasze małe mądre brzdące.

Czemu te weekendy tak szybko mijają. Wczoraj w szkole nie miałam siły mówić po sobotnim koncercie więc pisali testy:cool2: Zulka w nocy z soboty na niedzielę jak się przebudziła to aż sie na głos ucieszyła że cycuszki wróciły z koncertu:sorry2: Pociumkała i poszła spać wtulona we mnie. Jak ją chciałam odłożyć do jej łóżeczka to za chwilkę wychodziła i kładła sie na cycusiu.
Już prawie luty się kończy więc do wiosny coraz bliżej dziewczynki.

Hej, wczoraj poczytalam Was troszke w telefonie wieczorem:)

Wczoraj caly dzien zalatany bo rano ogarnelismy siebie i poszlismy z dziecmi dpo takiej mojej sasiadki bo chciala zobaczyc dzieciaki, wracajac zakupki a pozniej umowilam sie z kolezankami z technikum na ploty i kawe, do domu wrocilam przed 20, dzieciaki juz spaly - poszly spac o 18, jedzonko zrobione, posprzatane ladnie no szok - chyba musze wczesniej zostawiac P samego:) No ale juz myslalam ze dzieci sie pobudza o 21 i koniec spania ale ladnie spaly do 8 - kolejny szok;/

U nas tez sa hity muzyczne, jednak Fabianek jest zmuszony czesto sluchac co chce Marika no ale jemu to obojetne wazne ze cos leci i mozna tanczyc, zreszta ja tez lubie te chwile kiedy robimy sobie tance hulance a najfajniej jest w weekendy jak dolacza sie do nas P wtedy radosc i rozpusta na calego;)

Piszecie tak o tych blondach i kurcze tak mnie mega ciagnie, strasznie lubilam swoje blond wlosy ale jak wy twierdzicie ze w aktualnych jest ok to chyba tak zostanie, narazie kupilam sobie szamponetki aby kolor byl bardziej wyrazisty bo moj sie juz spral, ciekawa jestem czy cos wyjdzie;)

Freyia no prawdziwa kobieta rosnie haha, ale spoko mam to z Marika to samo albo pizamka z myszka miki albo spania nie ma;/ mam dwa komplety takie same coby zmienic a ona sie nie zorientowala:p

Moge juz powiedziec ze moje karmienie piersia Fabianka dopieglo konca;( i to juz tak na powaznie, jest mi mega zle i smutno ;( kazdy mi mowi ze juz czas najwyzszy ze to duzy chlopiec ale dla mnie to nadal moj kochany malutki synek. Ostatni raz karmilismy sie w sobote rano, i od tamtej pory nic i nawet z piersiami ok, ale dzisiaj rano mnie cos lewa piers bolala i chcialam zeby mlody sobie pociagnac pare razy to by sciagnal nadmiar ale co?? On wzial do buzi sutka i nie wiedzialam co ma z nim zrobic:( ehh ten moj syn!

hej hej,

Viola, ja też się strasznie smuciłam z zakończenia karmienia piersią. Planowałam o wiele dłużej, a wyszło, jak wyszło, Q sam zdecydował, że już mu się nie chce. Cóż, mam nadzieję, że z H uda się dłużej :)
Co do blondów, ja właśnie mam naturalny taki "mysi" :) stare zdjęcie, a kolor 100% naturalny, teraz mam farbę o niemal ideantycznym odcieniu, mam nadzieję, że jak się trochę spierze to nie będzie widać odrostów.
Obrazek 1.jpg
Tobie nie jest zbyt dobrze w takim mega jasnym disco blondzie, może jakieś inne odcienie, trochę bardziej naturalne, no ale jednak to Ty masz się czuć dobrze, więc jeśli tęsknisz, to może jakiś balejaż na początek? :)

Phelania, jak się toczysz? ;))

mnie nerw od rana na wszystko bierze, zwalam na hormony i niewyspanie. no na coś trzeba..:/ wiosny chcę!

Ahoj! My już po spacerku, Adaś wstał po 6:00 i teraz śpi. Zrobiłam małe zakupy i do domu. Ale fajna pogoda może po obiedzie wyjdę z nim jeszcze raz. M. jest właśnie na rozmowie o pracę i dzwonił mi że chcą z nim podpisać umowę od 1 marca. Kazałam mu samemu podjąć decyzję czy odchodzi z poprzedniej pracy, bo ja nie mam szczęścia do "zawodowych" spraw, więc pewnie źle bym doradziła. Także trzymajcie kciuki by było dobrze.

Obiad na dziś mam, posprzątane w miarę jest więc sobie odpoczywam.

Aha, po wczorajszych zabiegach regeneracyjnych moich włosów, ciągle spada mi gumka jak je spinam, są takie śliskie :-D

Phelania- baw się dobrze ;-)

Dzień dobry :-)

Pomimo że wstaliśmy o 9 jestem niewyspana i oczy mi się zamykają, Maciuś w nocy pchał się na mnie nie mogłam się ruszać, myślałam że jak M pójdzie do pracy to Maciuś będzie spał na jego połówce ale nie pchał się na mnie i popłakiwał nie wiem co jest.
Na dzień dobry był przeciek z pampersa znowu kupka przeleciała :wściekła/y:

kota bardzo ładny kolorek.

Phelania czekam na zdjęcia po fryzjerku :-)

Freyia mała artystka z Emilki umie postawić na swoim.

Violett super że miałaś czas na takie wyjście i że Twój P się spisał na medal i wszystko ogarnął :-)

Ubieram Maciusia na górze i mówię do niego
- Maciuś ubierz się zaraz pójdziemy na dół i dam Ci jeść
Na to Maciuś
- Ja chce teraz jeść :szok:

reklama
Do góry