reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

hej hej

A_gala, Milva, Inka, ja też niesamowicie wyłysiałam po ciąży, połowa włosów poleciała jak nic, fakt, odrastają, ale te odrosty są tragiczne, sterczą takie kikuty, kilkucentymentrowe antenki, no a i tak za chwilę znów będę łysieć, no cudownie ;))

Mirabelka, współczuję takiech "atrakcji" wyjazdowych ehhh.. i tak nagłego odstawienia :( trzymajcie się dzielnie, po powrocie odsapniecie!

Kupinosia, no to Rossmann podpada coraz bardziej, mnie też osttnio zniechęca, bo kręcą niesamwicie z promocjami, do których wczesniej umyślnie podnoszą standardowe ceny :/
Kuba podobnie chodzi, pcha przed sobą wszystko co możliwe, jak się zapomni, to idzie sam kilka kroczków, a później sobie zdaje sprawę, że trzyma tylko kawałek chusteczki/zabawkę/kredkę, a nie palca i bach na tyłek ;))
ja włosy myję zwykle, jak Q ucina sobie drzemkę albo już wieczorem, jak śpi i niestety wtedy zwykle idę spać z mokrymi, a rano wolę omijać lustra z daleka ;)))

Netka, dziewczyny mają rację, najlepiej zrobić prezent stricte PAMIĄTKOWY, np. lilou czy jakaś inna biżu, no wiadomo kobietka zawsze potrzebuje ładnej biżuterii, może złoty łańcuszek, chyba jest "bezpieczniejszy" niż kolczyki. taki ręcznie robiony album to też super sprawa, zagadaj do Sergi, dla Mła zrobiła bombowy!

Inka, z ziołowych farb, ja polecam Hennę Khadi, robiłam sobie orzechowy brąz i ciemny brąz, ale zamiast z wodą, mieszałam proszek z mocną kawą wymieszaną z herbatą+kilka łyżek odżywki bez silikonów, kolory zawsze wychodziły super, zimne, piękne odcienie brązu.

Od 9 do 14.30 siedziałam dziś u fryzjera :) tyłek mi odpada, ale jestem bardzo zadowolona, zdecydowałam się na ściągnięcie koloru i rzucenie na całość jasniejszej farby, myślałam, że włosy będą w gorszej kondycji, ale nie jest tak źle, choć profilaktycznie właśnie mam na nich olej arganowy :) M. powiedzial, że mogę co tydzień chodzić do fryzjera, o humor mam rewelacyjny :)) kolor mi wyszedł niemal taki, jak mam naturalny (z palety kolor nr 8, średni blond), niestety fotek brak, nie było kiedy cyknąć.

Viola, wrzucę za chwilę zdjęcie brzuszka na zamknięty :)

reklama
kota - ale ty masz nadal gesta czupryne, a ja....szkoda gadac, na prawde wygladam jak oskubana kura :-( juz nawet rozpuszczonych nie nosze. jedyne pocieszenie, to to, ze faktycznie mam juz okolo 10cm odrost nowych wlosow (jak nie wiecej) i juz mi nie stercza te nówki ;-)

netka - nie znam cen, ale dowiem sie i najpozniej jutro dam ci znac

wy wszystkie o fryzjerze piszecie a ja wciąż chodzę w 4cm odrostach :-(
korci mnie ta zmiana ale nie wiem jeszcze. pewnie zdecyduje się siedząc już na fotelu :-)

teraz uciekam poćwiczyć i zajrzę do Was później.

Netka ja podobnie jak dziewczyny kupiła bym coś z biżuterii dla dziecka a nie z listy.

Moje dziecię ogląda bajki siedząc u mnie na kolanach, mam nadzieję że niedługo uśnie bo z chęcią i ja bym się położyła :-)
Dzisiaj 3 dzień przesiedziałam w domu ale powiedziałam już M że jutro musimy gdzieś wyjść bo szkoda dziecka więc pewnie M mnie zmotywuję do ruszenia tyłka z domu.

Ja planuję się wybrać do fryzjera w PL jak będę tylko że u mnie standardowo podcięcie końcówek i cieniowanie bo nie mam pomysłu na nic innego, kiedyś chciałam grzywkę ale fryzjerka powiedziała że grzywka pogrubia i odradziła.

Netka, ja to normalnie nie wierzyłam co czytam i byłam w szoku. Ja i moje dzieci (tak je wychowuję i chyba się udaje) cieszymy się z każdej drobnostki, nawet jeśli to jest coś co już mamy, ale radość jest ogromna. Nigdy nie patrzę na cenę za ile mi ktoś coś kupił. Ja bym sobie tą listę równo olała i kupiła to co uważam. Jakby mi coś pow. że za tanie czy byle co to więcej już bym jej prezentów nie robiła. Koniec kropka.

Sosnowiczka dziękuję za pomoc. Przejdę sie po weekendzie do takiej hurtowni kosmetyczno - fryzjerskiej i zapytam czy mają takie farby a jak nie to czy mogą zamowic, bo jedna to raczej nie starczy na moje włosy a jak kupie dwie + wysylka to za tą cene pewnie zajde jakieś fajnego groupona:) Jak coś dam znac:)

Netka uwazam że Twoja siostra ocno przesadza i gdyby to moja sis tak sie zachowywala to nie omieszkalabym tego skomentowac, taka juz jestem. I na twoim miejscu nie kupowalabym nic "wyprawkowego" ani zadnych zabawek bo przeciesz dobre ciocie zasypia ja takimi duperelami, a Ty postaw na orginalnosc i pamiatke na cale zycie:)
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.jubiler.jaracz.pl/wp-content/uploads/bransoletka_2.jpg

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://4.bp.blogspot.com/-scGc3bJ0koA/TtFdNKOLXlI/AAAAAAAAB9U/VETwBoBt0vI/s1600/Bez%2525C2%2525A0tytu%2525C5%252582u.png
jak dla mnie obydwie sliczne;)

Netka, Kota - no więc tak "najlepiej pytać na mail, bezprośrednio, bo cena zależy od wielkości kart i ich ilości. Najczęściej brane rozmiary są takie:
a) 15x15cm - 10 kart - 18 zdjęć 9x13cm = 70zł
b) 20x20cm - 10 kart - 36 zdjęć 9x13cm, lub 18 zdjęć formatu 10x15cm = 80zł
Plus przesyłka 9zł." kontakt: kasiennka@o2.pl, http://www.facebook.com/pages/Ptasiowa/496729173687942

reklama
a gala super rzeczy robi Twoja koleżanka. nasza sergee też zdolna bestia i taki śliczny album zrobiła Emilce. zakochać się można!

Netka myślę, że nieco już ochłonęłaś i że jakiś fajny prezent wybierzecie z mamą.

ja skończyłam już ćwiczyć i zaraz idę się kąpać i czytać książkę, bo już chyba 5 dzień się męczę. wiecznie coś, nie mam kiedy skończyć

Do góry