reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam Was Misie Kolorowe

Violett
- także trzymam kciuki za Fabianka!
Milva - może warto wybrać się do innego gina jeśli ten nie da rady Cię przyjąć-po co czekać? Twoje zdrowie jest ważniejsze!
Kupinosia - niezła ta akcja w Rossmanie:-):-D
Żabcia - co Ty wygadujesz - dasz radę przepędz a sio te paskudne myśli! Musi być dobrze! Przecież wszystkie trzymamy tu kciukalce!
Papayka - Gratki!!! Super,że są wyczekane pierwsze kroczki:tak:

U nas nocki też dziwne...Sara kręci się i popłakuje. A jak uda mi się zasnąć to śnią mi się głupoty...
Korzystam z faktu,że śpi teraz:tak: Wczoraj wrzuciłam sporo ogłoszeń bo próbuję sprzedać auto...Któraś chętna na mercedesa? Nie powiem komfort jazdy jest super... Ale jak dla mnie jest za drogi w utrzymaniu po za tym za duży...
Póki,co nie ma odzewu,a ja tak czekam...no nic niedługo wyjdą jeszcze anonse może ktoś się odezwie:tak:
W dalszym ciągu kompletuje wyprawkę dla mojej kuzynki Eweliny- i dziękuję również Wam bardzo za pomoc:tak:
Brakuje mi jeszcze rożka,mataraca do łóżeczka i ochraniaczy też do łóżeczka.
Może w kwietniu przed samym rozwiązaniem dam radę to załatwić-jeśli będę miała jakieś pieniadze coś wylicytuje za nie wielką kwote na allegro.

Powiem Wam,że jestem już bardzo przemęczona...chciałabym gdzieś pojechać sama na kilka godzin zadbać o siebie itp.
Ostatnio wszystkie pieniążki przeliczam na dzieci,a na końcu myślę o sobie,ale zazwyczaj wtedy...na mnie kasy już nie starcza. Cięzkie przedwiośnie...;-)
Odliczam dni do urlopu M jak przyleci na 2 tyg-może wtedy troszkę odpoczne...ale do tego jeszcze 47dni:szok::-D

Edit;

Net-ka...co do tego tematu... wiesz za co była zniszczona Sodoma i Gomora? Między innymi szerzył się tam homoseksualizm...Kiedy do Lota przyszli Aniołowie to męzczyżni dobijali się do jego domu by on im ich wypuścił bo chcieli sobie z nimi "poigrać..." Lot chciał im nawet oddać swoje córki by nie robili krzywdy jego goscim,ale oni uparcie chcieli mężczyzn... Bóg stworzył MĘŻCZYZNĘ I KOBIETĘ nie dwie kobiety czy dwóch mężczyzn... Dla mnie to jest takie proste. Ja osobiście tego nie akceptuje i to jest moje prawo i moje zdanie. Ale podkreslam,że tych ludzi nie dyskryminuję ani nie oceniam tylko Bóg ma do tego prawo...

Ostatnia edycja:
reklama
hejka!
Agapa - wiesz jakby ta piątka cała była moja to bym sobie poustawiała wszystkich i zaciągnęła do sprzątania, a tak powiedziałam Kami, ze albo sobie wszystkich zorganizuje i jej pomogą posprzątać albo zostaje z tym sama jak wszyscy wyjdą i sprząta dopóki nie będzie lśnić...podziałało:-p
Netka - jaka rozpustnica:rofl2: Ja tak rozmyślam wieczorami przy martini, gdzie ten mój bidny mężulek tam sam śpi w hotelu;-)
Jeżeli chodzi o homoseksualizm to akceptuje, toleruję, nie oceniam.

Netka- dobrze, że Ninka to cyganka bo łatwiej jej i Tobie...a z pracą może sie uda mimo wszystko , trzymam kciuki !
żabciu- myśl pozytywnie, ja też myślałam kiedyś że jak mam małe dziecko to nie wiem jakim cudem donosze drugą ciążę. Skończyło sie tak, że specjalnie Ole nosiłam po schodach z wielkim brzuchem żeby wywołać poród ! a te plamienia brunatne na początku to chyba normalne ?
sosnowiczanka- miałam napisać...avatarek nowy, bo już sie afirmuję :) te krokusy są właśnie z polany chochołowskiej ;) ...Biała Masajka - super jak dla mnie, wszystkie części !
maleństwo- na śniadanie i na kolacje Pelaśka dostaje kaszkę mleczno-ryżową a tak poza tym normalnie obiadek, deserek/owoc , przekąski. Na drugie śniadanie zwykle je Danio waniliowe - uwielbia

Mój teściu jak wiecie chodzi na dializy, co drugi dzień na 4 godziny. Jest bardzo słaby i źle sie czuje. W marcu kończą się teściom paszporty. Chcą wyrobić nowe i żeby M zawiózł ich do Białegostoku. Pytam sie wczoraj rano teściowej czy wybierają sie do Ameryki a ona lodowatym głosem (co do niej nie podobne) żebym nie była śmieszna. To po co im teraz te paszporty ? i po co ja zadaje takie pytania, jak to nie moja sprawa, żałuję. Milczenie jest złotem.

Dziewczyny jestem załamana strasznie boli mnie krzyż i do tego mam lekkie brązowe upławy boję się że nie dam rady utrzymać tej ciąży :-(
Będzie dobrze. Ja też mniej więcej w tym czasie miałam takie brązowawe upławy,ale nawet nie zgłaszałam tego lekarzowi bo samo przeszło.

hej hej jakos nie mialam weny na pisanie ale Was czytalam:pP

Kota ciesze sie ze z Haniutkiem wszystko dobrze:))
Phelania o tak nie strasz bo ja tez juz myslalam ze rodzisz:p
Zabcia dasz rade odganiaj takie mysli i juz niedlugo bedziesz w Pl to sprawdzisz czy z dzidziusiem wszystko ok:DD
papayka
gratki dla malego:**

u nas nocki od paru dni straszne mala ryczy przez 2 godziny ciagnie caly czas cyca(az mnie boli) ale kolejnego zeba nie widac wiec nie wiem o co kaman:((
dzis z rana bylismy z nia na badaniu krwi jutro wyniki mam nadzieje ze bedzie wszystko ok bo mam stresa:(((

Mamuski co odstawialy cyca niedawno Kota, Kupinosia ???? jak wyglada wasz harmonogram posilkow??? bo bym chciala niedlugo mala odstawiac
Dawaj znać po wynikach, ale napewno będzie ok, zdrówka :)

Witam Was Misie Kolorowe
W dalszym ciągu kompletuje wyprawkę dla mojej kuzynki Eweliny- i dziękuję również Wam bardzo za pomoc:tak:
Brakuje mi jeszcze rożka,mataraca do łóżeczka i ochraniaczy też do łóżeczka.
Może w kwietniu przed samym rozwiązaniem dam radę to załatwić-jeśli będę miała jakieś pieniadze coś wylicytuje za nie wielką kwote na allegro.
Majeczko ja bym na twoim miejscu ograniczyła się tylko do rzeczy niezbędnych. Uważam że taki rożek można sobie odpuścić. On na długo nie wystarczy, a taki maluszek nie jest aż tak ruchliwy żeby nie można go było owinąć w kocyk, który będzie służył długi czas a nie tylko miesiąc. Jeśli chodzi o ochraniacze to można sobie je odpuścić przynajmniej teraz. Maluch będzie grzecznie leżał. Dopiero kilkumiesięczne dziecko odpycha się nóżkami i może uderzać główką o szczebelki, ale nawet wtedy można zamiast ochraniaczy położyć jakiś kocyk itp. Piszę to bo piszesz że nie masz kasy, a to są rzeczy bez których spokojnie można się obyć. Ja czwórkę dzieci wychowałam bez rożka, a ochraniacze mam tylko teraz przy Mikołaju i to ciocia mi sama szyła.

Czesc. Moj syn wczoraj postanowil isc spac przed 1 w nocy :/ Spal do 9 bez przerwy na jedzenie :) Chyba sie przyzwyczajac zacznę do tego ;) Teraz siedzi z tatusiem, a w zasadzie spi. Cos bardzo marudny jest, czułko ma lekko cieplejsze, chyba jakis ząb sobie rosnie. Ja jestem w pracy, do 18.

Milva wow, niezla gromada, jest sie czym zajmowac :)

Inka a moze to zęby mu dokuczają?

Papayka gratulujemy chodzenia Igorkowi:)

Malenstwo ty tez?? Kurde to tylko ja chyba bede karmic do 18-go roku zycia ;((( :-( Wspolczuje nocki, od siebie dodam ze idzie sie przyzwyczaic. Zanim Alanowi przebila sie ta cholerna "3" ponad tydzien wył nocami- co noc!

Zabcia lez i opdpoczywaj, postaraj sie jak mniej dzwigac Maciusia. Bedzie dobrze, musi byc, nie ma innej opcji!!!!!

Kupinosia Przeczytałam "Historie białej Masajki"- czyli całą trylogie zawartą w jednej książce. Strasznie mi sie podobała... Musze kiedys film zobaczyc, dla porównania ;) A kroskusy piękne, az chce sie wiosny :) Chociaz u mnie pod oknami juz widać żonkile, dwu centymetrowe listki juz sie przebiły :)

Netka Ja nie jestem ani na nie, ani na tak... Znam parę osób homoseksualnych, fryzjerów, a jak ! :biggrin2: Nie pochwalam, ale tez nie ganię. Jednak osobiscie nie chcialabym aby moje dziecko to tyczyło. Chociaz gdyby tak sie stało na pewno nie odwrócilabym sie od niego.

DZIĘKUJĘ KOCHANE ZA KCIUKASY !!!

Maciuś siedzi mi na kolanach a ja czekam kiedy pójdzie spać to i ja się zdrzemnę. M poszedł zmęczony do pracy bo Maciulek dał w kość jak nie na krzesło to pod ławę tam obijając się głową czołga się do routera żeby go wyłączyć w międzyczasie ciągnąć kable, rośnie taki mały terrorysta i kaskader. Dzisiaj dopadł podłączoną ładowarkę od laptopa i ryp do buzi dobrze że nic się nie stało.

majeczka
wiesz że w UK nie polecają na początek ochraniaczy na łóżeczko bo ponoć ograniczają dopływ powietrza i mogą doprowadzić do śmierci łóżeczkowej tak mi mówiły położne jak przychodziły. No i niunio zasnął więc spadam go położyć do łóżeczka a siebie na łóżko jak wstanę to się zjawię :-)

Malenstwo, ja karmiłam Q na jego żądanie, ale on żądał tak co 2-3 godziny, jak chciałam z danego karmienia zrezygnować, to bez rozpinania bluzki po prostu się przytulaliśmy, dawałam mu jakieś inne smakołyki typu chrupek (wtedy to była nowość dla niego, późno wprowadzałam przegryzki itd), ostatecznie tak się wyklarowało, że dostawał pierś, jak wracałam z pracy, przed snem (nie dostawał normalnych kolacji do 11 miesiąca życia) i ewentualnie jak się w nocy przebudzał, później sam zrezygnował z cycowania po pracy, a jak wprowadziłam mu kolacje, to po kilku dniach już nie chciał przed snem piersi, więc karmiłam go tylko nocami, a odstawił się jakieś 2 miesiące temu, byłam już w ciąży, jakoś w 3 miesiącu, pewnie smak i ilość mleka się zmieniły i przestało mu to pasować.

Netka, ja jestem bardzo tolerancyjna pod tym względem, ważne jest dla mnie przede wszystkim szczęście dziecka i to, aby osoba, z którą zechce spędzić życie była dobrym człowiekiem.
nieźle z tą "rozmową" polecieli :/ a sprecyzowali do kiedy się odezwą?

Hej.
Fabianek spi ostatnio ma tylko jedna drzemke w ciagu calegodnia uwaga ponad 3h, jak dla mnie szok, a ostatnio moja Marika tez poszla spacrazem z mlodym a ze było ciucho to spali obydwoje tyle czasu a ja nie wiedziałamjuż co mam ze soba zrobic:p

Zaraz lece obejrzec foteczki Maciusia bo jeszcze nie mialamokazjiJ

Dziewczyny jak Phelania będzie rodzic to watek będzie podświetlonyale kto inny napisze wiadomość ;)

Papayka no szok.. już trojki:p dzisiaj zobaczylam ze mojaMarika ma dwie 3 gorne przebije a dolna lewa już na wylocie, prawej nie widac:p

Kota spoko, nie stresuj się tak:) Mojej Marice wyszlypierwsze zabkli na 11 miesiecy, 4 wyszly jakies 3-4 miesiace temu i dzis zauważyłamdwie 3 przebite i 1 już na samym wylocie ale na pocieszenie gdybym nie zajrzalaw buzie nie wiedziałabym ze sa ;)

Inka jak nie pomaga dmuchniecie ( u nas nie zawsze pomaganiestety) to albo mocny klaps w pupe, albo dostep Świerzego powietrza.

Zabcia trzymam za Was kciuki &&, szkoda ze nie możesz tam tego skonsultowac zginem bo nie wiem czy podroz samolotem jest bezpieczna..

Netka ciezki temat, ale wiesz ja tez bym chyba tozaakceptowala, no bo jak dzieci bylyby szczesliwa to co ja mogę?? Nie będę zabieralaim szczescia na sile. Ich Zycie ich wybor, mam pare znajomych takich i mi to zupełnienie przeszkadza. A nawet moja przyjaciolka z dzieciństwa z która robilamwszystko nawet się kapalam, spalam itp. Ma teraz dziewczyne i na początku jak siędowiedziałam to bylam zszokowana ale teraz ciesze się ze jest szczesliwa,kontakt nadal mamy ale nie taki przyjacielki bo ta jej dziewczyna jest o mniezazdrosna wiec stwierdzilam ze jeżeli Marina ma być szczesliwa to ja się usuwami tyle.
Trzymam kciuki za prace &&&

Papayka super ze mlody zaczyna chodzicJ teraz to się dopierozacznie ;P

Sosnowiczka na Twopje niepocieszenie ( niestety) powiem zeja tez już właściwie mogę powiedziec ze się nie karmimy, nie dawalam cycka 2dni i dwie noce, ściągałam troche recznie bo laktator oddalam, i dzisiaj ranodalam mlodemu cycka bo już mnie bolala piers ta w które mialam ropnia i się bojeżeby się cos znowu nie zrobilo. Ale w lewej to już chyba mleka brak.
Cd bialej Masajki to ja musze przeczytac książkę, bo film oglądałamale w pufie nie mam ochoty, musze poczekac na jakies pieniazki i sobie kupie ;)

Zabcia mój Fabian jest identyczny, wszedzie wezmie, już sobienawet swoje duze samochody podstawia byle by wejsc na szafe, stol itp.;/Krzeselko już musiałam schowac bo sobie dostawial do zlewu i kuchenki;/

reklama
Dziecko śpi, M. śpi.. Proszę się o wspólny wieczór od nie wiem kiedy, ale zawsze zostaję sama. Przykro mi, ale kogo to obchodzi. :-(
Dziś naszła mnie taka ochota na frytki i tak mi super się upiekły w piekarniku, że dawno nie byłam tak zadowolona z jedzenia. Bo niestety podobnie jak Milva, już sama nie wiem co jeść, bo wszystko jakieś takie nijakie. Adasiowi musiałam ugotować rosołek i on też był zadowolony, bo przed drzemką zjadł cały talerz, po spaniu cały talerz i jeszcze trochę jak M. wrócił z pracy. Pare dni nic nie jadł i teraz nadrabia. Jutro szykuję gulasz z kaszą.
No nic pooglądam trochę tv i spać.. Czyli jak codziennie. Mam nadzieję że u was lepiej..
Baj baj..

Do góry