reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witamy sie z rana...w sumie 10.00 a ja nie wyspana,dałam mlodemu na noc neurofen to wstał o 2 w nocy i gadał do 4:szok:nie wiem kiedy sie wyspie...

Ale u nas napadało ,ogladam DDTVN i mowia ze na poczatku marca ma byc -15 stopni:no:przeciez to szlak człowieka trafia:eek:...

A ja dzis nad ranem mialam skurcze co 10 min tak przez godziny juz myslalam ze pojedziemy do szpitala polknelam 2 nospy i jakos przeszlo to chyba przez wczorajsze zakupy,i nie przespane nocki wrrrr.przpraszam ze tak z rana wam marudze ale nie mam do kogo M spi młody ma mnie gdzies:-)wiec musze sie gdzies wygadac.

Moze by sie przydało jakies sniadanie zrobic ale mi sie nie chce:(((((

Kota-juz teraz mozesz spokojnie spac:) super ze Haniutką wszystko ok:tak:
Żabciu- dobrze ze bilety juz zalatwione:tak:

reklama
Żabcia przekazuję gratulacje od Doroty.

Dziewczyny przyszedł mi do głowy pomysł. Wiele z nas potrzebuje różnej pomocy lub porady. Są wśród nas dziewczyny, które mogą pomóc w różnych sytuacjach, ale niewiemy kto i w jakim temacie. Może zróbmy wątek w którym każda z nas napisze w czym może pomóc czy służyc radą np SOSNOWICZANKA- fryzjerstwo itp. Nie musi to być np. zawód wyuczony, może to być jakieś hobby. Ktoś może być ekonomistą z zawodu i nie mieć o tym pojęcia, ale za to może doradzić np w temacie kulinaryjnym. Oczywiście niech się tam piszą osoby które będą chciały w razie co pomóc. Co wy na to?

Kota - no to dobrze, że wszystko z Wami w porządku. Super, że Hanulka zostaje Hanulką:rofl2:

Mężol u mnie znowu w delegacji a ja tydzień mam zajety, bo codziennie ktoś przychodzi ze znajomych albo przyjaciółkę Kami zabiorę do nas - w ferie muszę nadrobić zaległości, bo koleżanka jest nauczycielką więc ma teraz więcej czasu.
Ja dostałam @ więc kiepsko z samopoczuciem ale staram się nie myśleć źle, do tego brak słońca dochodzi i walczę z ponurą.
U mnie papierologia w pracy jakoś urosła i nie mogę się wygrzebać-ehh.

Milva- jeśli bierzesz pigułki to nie masz owulacji. Plamienie przy tabletkach może wynikać z tego że są za słabe. Niestety jest dużo pigułek nowej generacji gdzie ilość hormonów jest bardzo zaniżona i dla niektórych kobiet są za słabe. Ja tak miałam dawno temu i zmieniłam na cilest, czyli III generacji - mają więcej hormonów, ale działają super, nie tyję i nie mam żadnych skutków ubocznych.

Kota
- super że czujecie się dobrze :*

U nas też napadało, już nie mogę znieść tej pogody. Adaś zasnął, ja posprzątałam trochę, przygotowałam obiad i też chyba się położę, bo dziś wstaliśmy o 6:00.

Kota pisalam w esku ale napisze jeszcze raz! Super ze Hanulataka silna, ale wkoncu to kobietkaJI fajnie ze spędziliście czas milo z M;)
Łysa to trzymam kciuki żeby plamienia ustaly i żeby to nie byłlejbik jeżeli nie chcesz.

Milva a nie możesz gdzies isc do Gina na NFZ?
Cd Gina to ja tez musze isc bo wstyd się przyznac ale odporodu bylam tylko raz, na tej popołogowej, no i musze zobaczyc co tam się dziejez moja nadzerka, i cytologie zrobic.

Phelania Ty nie zartuj sopbie, poczekaj jeszcze troche.Zaciskaj nogi i się oszczędzaj.

Agapa nie wiem właściwie czy taki watek ma sens, tzn chodzimi o to ze i tak tutaj na głównym będą się pojawialay takie watpi itp.

Ale mnie Fabian niedawno wystraszyl.Siedzial sobie i się bawili nagle przyszedł do mnie i się przytulil no i tak chwile posiedzial ja patrzena niego ze on prawie spi, wiec zrobilam mu melko i dalam a ten nie chciał zaczalplakusiac, zachowywal się jakby miał wysoka gorączkę, zmierzylam a tam 35,2wzielam kocyk i przytuylilam go do siebie, okrylam kocykiem tak posiedziałam znim on już prawie spiacy i wzrosla do 36,2 ale on zaczal plakusial wieczaczelam go nosic a ten taki dosłownie lejacy się przez reke, ja już zaczelampanikowac, zawołałam mame ona go wziela chwile ponosila ja włączyłam szybkoinhalator z sola fizjologiczna, troche go po inhalowałam i troszekczke lepiej,ale taki dziwny oddech jakis ma,. Lapie się ciagle za uszko i placze wiec dalamsyrop przeciwbolowy. Czekam Az P wroci z pracy i jedziemy z nim do szpitala bocos mi się nie podoba ten mój syn, od tygodnia bierze antybiotyk ZINNAT wiecteoretycznie jest on i na ucho i na zapalenie pluc/ oskrzeli a mlodemu ropaleci nadal, i kaszel tez jakby wiekszy i tez słychać w pluchach, niech wszpitalu go zbadaja dobrze, zrobia prześwietlenie pluc czy cos.Ale wystraszylmnie niezle, pierwszy raz był taki lejacy się a ja już panika.:(

Teraz juz humor lepszy, i bawie sie ladnie zabawkami:)

Nastazja - chcesz żebym na zawał zeszła?:-pco to znaczy, ze mogą być za słabe- mogę zajść w ciążę?:szok:Ogólnie mi one odpowiadają, ale czuję, że rzeczywiście wizyta u gina mnie chyba nie ominie...

Violett - mój gin tylko prywatnie i to w Toruniu, więc to dla mnie wyprawa na pół dnia, ale chyba nie będzie wyjścia. Zobaczę w przyszłym miesiącu co i jak.
Dobrze, że z Fabiankiem już ok...napędził stracha!!

Agapa - co do dodatkowego wątku, to jestem tego samego zdania co Violett - i tak tutaj o wszystkim piszemy...

Phelania- dobrze że Nospa Ci pomaga !
lysa- no to aby nie ciąża, jeśli nie chcesz
kota- dobre wieści od Gin, super !
żabciu- gratuluję biletu a jednak przylecisz do PL :)
Netka- trzymam kciuki za wyniki P, pewnie nerwy, przecież dużo sie działo ostatnio...
Izi- trzymam kciuki za nową pracę, oby sie wszystko poukładało jak po maśle
violett- dobrze że Fabiankowi sie polepszyło

Dziewczyny ja też mam już śniegowstręt ! Czekamy na wiosnę ! Wiosną ma się ziścić moje marzenie... Zaraz po Świętach Wielkanocnych planujemy wypad w góry do doliny chochołowskiej, skąpanej całej w krokusach. Tam gdzie byliśmy jesienią. Cudne miejsce. Już tym żyję. Nie dam sie żadnej depresji :-) To moje marzenie a Marecki sie bardziej podnieca tym wypadem niż ja !

W sobotę byliśmy w kinie. "Sęp" bardzo dobry polski film. Polecam
:tak: Świetna obsada i muzyka, tylko koniec...smutny. Ja jestem w ogóle zakochana w głosie Żebrowskiego. Pieszczota dla ucha jak dla mnie...Młoda poprzestawiała mi sie ze spaniem, drzemka jest później niż to było kiedyś.

Żabcia to nic tylko zostawać ginekologiem, lekarzem i gnać do UK... Niezłą kasę trzepią!I fajnie, że do Pl zawitasz-cieszę się Twoim szczęściem!
Kota fajnie, że z Hanią ok-bombowe zdjęcie pamiątkowe ma haha ;)))
Łysa dalej zasmarkana... ehh chcę już na wolność, wyjść na spacer chociaż! A tu znów śnieg i ZIMA na całego..No i modlę się by to były tylko wrzody! ;*
Agapa to ja mogę pomóc z filozofii hahahaha tylko po co to komu?!
Ewka też bym P na jakąś delegację wysłała!!:-D
Viola daj znać jak Fabian!

Nina śpi ale zaraz wstanie. Nic więcej nie zdążę napisać.:-(

reklama
Do góry