reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ech ja dopiero 03.08 mam połówkowe usg (moja gin kazała zrobić po zakończeniu 20tc) i wtedy może zobaczymy jajeczka (albo ich brak :D)
Oby tylko dzidzia się nie zawstydziła.

Jeśli chodzi o ruchy to nasłu****e, ale nic jeszcze nie słychać, bejbik nie stuka ani nie łaskocze. No ale to moja pierwsza ciąża, a i do najszczuplejszych nie należę.

reklama
DoMisia, no to musisz nam się pochwalić pierwszym zakupem.. :) Poza tym, 13 trzymam mocno kciuki żeby była dziewczynka :) Ciekawe czy nasza intuicja zadziała..
Nudzę się jak nie wiem co! Zimno na zewnątrz,a tak bym sobie w ogrodzie posiedziała. O 16 M. przyjedzie po pracy i gdzieś mnie znowu zabiera na obiado-kolację :) Może się pogodzimy, bo wczoraj było ostro.
anineczka, oglądałamostatnio ciuszki z mothercare i są boskie.

Buziaki z rana :-)

Słyszałam już o tym dniu łapania za cycki... ;-) Pal sześć, jeśli to mój Małż mnie złapie, ale obcego to bym po pysku wystrzeliła :angry: :laugh2:
A trzymając się trochę tego tropu... :zawstydzona/y: to ostatnio wszelkiej maści łóżkowe figle mogłyby dla mnie nie istnieć :zawstydzona/y: Libido mam równe wielkością do ziarenka ryżu i bronię się jak mogę, żeby to się nie zmieniło... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Figlowanie mogłoby dla mnie nie istnieć :-p Też tak macie, czy tylko ja taki alien z tym moim zachowaniem? ;-):-:)zawstydzona/y:

Ponoć jak się libido zmniejsza, to na chłopczyka... ;-)
Też tak mam. Mój się na mnie wścieka, ale cóż.

Hej dziewczyny:)
Jestem tu pierwszy raz. Dzisiaj moja dzidzia ma 15 tydzień:) za 2 dni idę do lekarza. Myślicie że możliwe jest żebym poznała płeć chociaż na 60%?

Poproszę przepis na muffinki !!!!!!!!!!!:laugh2:
Witaj i napisz nam coś więcej o sobie
Mi zobaczył płeć w 13tc, ale nie był pewien

proszę was o rejestrację a potem o przesłanie mi loginu i hasła i będę za was głosować Nivea

już kupiłam rennie bo moja lekarka wyjechała.. moze pomoze, sama nie wiem czy to zgaga przy Kamilu miałam dopiero pod koniec ciąży, i chyba inaczej to odczuwałam, może to się wiąże z tą biegunką wszystko.. chociaż od 2 h mam spokoj zobaczymy co dalej,nawet udało mi się zjesc bułkę maślaną.
Ale dzięki za info o innych środkach ;) moga sie jeszcze przydac;p;p;p.
Phelania.. o tych włoskach też słyszałam, no i młody faktycznie miał całą włochatą głowę, ale kurdę meczyło mnie dopiero pod koniec ciąży.. no i czy jednoz drugim związane to cholera wie..
uciekam wieszać pranie:)

MAMCIA2 - kurcze to szybciutko jak na 16 tydzien ,a u mnie jak narazie cisza...:-(

W 16 tygodniu to mogę powiedzieć, że to co czuję się nasiliło, aż czasami zastanawiam się czy mi się tam w środku flaki skręcaja, czy to aby napewno to, bo nie zawsze to jest przyjemne :no:
Pierwsze drgania poczułam już w 14-15 tygodniu teraz nie pamiętam dokładnie. Być może tak szybko, bo jestem dość szczupła na 52 kg mam 170cm wzrostu więc może dlatego :-) Mam problem, żeby przytyć, bo od początku ciąży przytyłam 1 kg a jem 2 razy więcej niż wcześniej i słodyczy też sobie nie żałuje :-) od samego początku jestem na L4 i można powiedzieć, że nic nie robie tylko jem a waga stoi w miejscu :baffled:

Nastazja - ja chyba też ostatnio 3 dni pod rząd czułam ale teraz nic echo od 2 dni:-(a uczucie miałam takie jakby mnie coś dotknęło od środka... Mam nadzieję, że w końcu zacznie wyrabiać i da mi popalić, a Tobie tego samego życzę:-)

Trochę mnie wczorajszy wieczór przeraził, przestraszyłam się bo siedziałam przed lapkiem i poczułam uczucie jakby mi coś z sutka wyciekło, zaświeciłam światło, patrzę, a tu 5 plam chyba puściła mi się siara, jest to normalne, żeby w tym tyg ciąży już coś wypływało? dzisiaj na szczęście nic nie zauważyłam więc chyba przestało wypływać, martwić się czy cieszyć?

ja coś tam czuje :tak: zwłaszcza jak leże na plecach to potrafi pokazać ,że " tu jestem" hehehehe teraz też mnie posmyrał to są takie puknięcia od środka brzuszka czasami nawet parę razy pod rząd potrafi dać znać o swoim istnieniu
dziewczyny nie martwcie sie niebawem wszystkie będziemy czuły nasze szkraby

mamcia2 - nie martw się :-) podobno po 20tc zaczyna się grubnąć, a najbardziej to w 7mc. Moja waga póki co to też stoi w miejscu, ani brzucha nie widać ani nic, może dlatego, że jestem przy kości.

reklama
Cześć kochane

Ja dzisiaj polecialam oddac mocz zrobic morfologie no i test obciążenia glukozą, i kurcze wypilam ten słodki ulepek wkropilam sobie kilka kropel cytryny bo słyszałam że można i to nie fałszuje wyników i kurcze nie udało mi sie bo mialam miec pobraną krew po 2 godzinach od wypicia po godzinie zaczelam wymiotować,ale tak że az mi słabo sie zrobiło i pielegniarka musiala mnie połozyc na jakis czas, oczywiście badanie do dupy:wściekła/y::-( bo juz niemiarodajne przez te wymioty.

Nie wiem juz co zrobić zeby wytrzymać te 2 godziny od wypicia i nie zwymiotować-bo juz 2 raz nie udało mi sie badanie, pierwszy raz próbowałam przed 12 tyg i bylo to samo.:zawstydzona/y:

Dziewczyny ja tez tak mialam że juz niby czułam maluszka takie smyranie, głaskanie od środka, bąbelki albo przesuwanie, ale czasem mialam kilka dni pod rząd a czasem nic nie czuje jak ostatnio-bo wczoraj nie bylam pewna, chcialabym juz czuc dzidzie codziennie i to kopniaczki zebym byla spokojniejsza bo tak to schizuje,ale coz przyjdzie mi jeszcze poczekać b o do szczuplych to ja nie naleze:-)

buziaki

Do góry