reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie,

Asko - ja słyszalam ze jak jest zgaga w ciazy i ma sie ja dosc czesto tzn. ze twoja dzidzia bedzie miala duzo włosków odrazu po urodzeniu:-)to bylo w tv na programie TLC.Wiem ze z domowych sposobów mozesz pic yogurt i mleko niby pomaga , jesli chodzi o proszki reni mozesz brac oraz pic siemie lniane.

U mnie ze zdrówkiem juz lepiej :-)tylko katar mnie meczy i leciutki ból gardła,no dzisiaj musze jechac z M ten remont konczyc ,teraz to wyglada to tak - ja siedze i szukam mu roboty a on robi:-Dwiec duzo sie nie namecze.
Jesli chodzi o figle- u mnie jest bardzo ciezko kompletnie mi sie nie chce .

Mam pytanie to pierworódek ,która z was juz czuje kopniaki?chodzi mi o porzadne odczucia ruchów maleństwa

reklama
DOMINISIA.. TE OD LEWEJ STRONY ZDJECIE BYLO WCZESNIEJ I NA NIM WIDAC DZIDZ OD BOKU A SIUSIAK JEST ZAZNACZONY KURSOERM Z USG , A NA TYM DRUGIM DZIDZI PRZYPLASZCZYŁA DUPKĘ DO USG I WIDAC UDA (TE OKRĄGŁE) PO BOKACH A W SRODKU OCZYWISCIE SIURAKA :d

witamy!
przepis jak już wspomniano dodałam na naszych przepisach:):) polecam

sergii ja miałam tak samo z Kamilem jak i teraz, do 16 tyg. sex mógł dla mnie nie istniec.. teraz się trochę czasem zmuszam, ze względu na rzadkie spotkania z mężem.. chociaż on wie że nei bardzo mam ochotę. Ale mam nadzieję że już niedługo sie to zmieni takjak poprzednio, hih potem to ja szalałam że hoho.. do samego końca ciąży:)A mój mąż był w 7 niebie, mimo że wczesniej by skłamał jakby narzekał przed ciażą.

Także kochana nie martw się !!! może jeszcze troszkę i Ci się odmieni:)

A mam do Was pytanie, czy znacie jakiś środek który możemy brać na problemu z żoładkiem /ew. zgagą??? od kilku dni ciągle kręci mnie w środku i podnosi jak nigdy do tego chyba doszła zgaga, słyszłąma ze na zgagę mozna bezpiecznie brac reni ale nie mam potwierdzenia... A do tego dziś to już masakra od rana zjadłam pare chrupek kukurydzianych i nic więcej bo mój zołądek zwiariował, niedobrze mi mam biegunkę, jak leze jest w miarę ok, wstaje i zaraz rewolucje.
Podejrzewam ze to efekt zmian w organizmie , przez to wycięcie woreczka inaczej pracuje mój zołądek.. ale kurde zeby az tak teraz sie posypało, przy Kamilu czułam dyskomfort ale takich rewolucji nie pamiętam.

Ja słyszałam że na zgage dobry jest syrop dla kobiet w ciąży GASTROTUSS, ale sama nie miałam okazji go wypróbować
GASTROTUSS SYROP PRZECIW REFLUKSOWI 25 SASZETEK PO 20 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

No i Rennie też można Rennie - Już w porządku mój żołądku

asko ja w poprzedniej ciąży brałam rennie, chyba wyczytałam że nie szkodzi ale wiadomo wszystko w rozsądnych ilościach. Podobno szklanka mleka pomaga, na mnie nie działało. A muffinki wyglądają pysznie, dzięki za przepis na weekendzie chyba zrobię :-)

serg nie jesteś jedyna, u mnie też zero ochoty. Aż się dziwię, że M aż tak nie napiera bo on ty by chciał pewnie codziennie. :-p

A ja dziś mam wizytę u położnej. Muszę Maykę wziąć ze sobą bo M nie może się zwolnić z pracy :baffled: a nie mam jej z kim zostawić, więc będzie wesoło w przychodni. Posłucham serduszka dziś, już się nie mogę doczekać, znowu będę nagrywać na komórce dla M jak kiedyś.
Pozdrawiam

Witajcie,

Asko - ja słyszalam ze jak jest zgaga w ciazy i ma sie ja dosc czesto tzn. ze twoja dzidzia bedzie miala duzo włosków odrazu po urodzeniu:-)to bylo w tv na programie TLC.Wiem ze z domowych sposobów mozesz pic yogurt i mleko niby pomaga , jesli chodzi o proszki reni mozesz brac oraz pic siemie lniane.

U mnie ze zdrówkiem juz lepiej :-)tylko katar mnie meczy i leciutki ból gardła,no dzisiaj musze jechac z M ten remont konczyc ,teraz to wyglada to tak - ja siedze i szukam mu roboty a on robi:-Dwiec duzo sie nie namecze.
Jesli chodzi o figle- u mnie jest bardzo ciezko kompletnie mi sie nie chce .

Mam pytanie to pierworódek ,która z was juz czuje kopniaki?chodzi mi o porzadne odczucia ruchów maleństwa

Ja coś czuj, ale czuje raczej jakby mi się dzidzia kręciła i rozpychała mnie od wewnątrz, czasem, aż mi wystaje taki wielki guz jak leże na plecach i ostatnio nawet sprawdzałam detektorem tętna płodu czy rzeczywiście w tym miejscu jest maluszek i był :)
Czasem czuje też jakby się przesuwała i wtedy mam wrażenie, że aż mi się macica skręca.

Ja coś czuj, ale czuje raczej jakby mi się dzidzia kręciła i rozpychała mnie od wewnątrz, czasem, aż mi wystaje taki wielki guz jak leże na plecach i ostatnio nawet sprawdzałam detektorem tętna płodu czy rzeczywiście w tym miejscu jest maluszek i był :)
Ja tez jak leżę na plecach to czasem brzuszek mam taki krzywy, jakby się dzidzia po jednej stronie schowała :)

Aha Dziewczyny , czy opłaca się kupować ciuszki na 56 cm? Mnie wszyscy mówią, że mam kupować tak 62. Córka siostry miała 58 przy urodzeniu, a u mojego M. same wielkoludy, on z resztą też :)

Ostatnia edycja:
Witam!!!

Asko- ja w poprzedniej ciąży też miałam straszną zgagę, a pomagał mi kefir z firmy Danon i migdały.
U nas szaro, buro i zimno... ogólnie nuuda!!!

Ja czasami czuję takie puknięcia od środka, ale czekam na porządnego kopniaka:-)
Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już znacie płeć dzidziusia, ja idę dopiero 11 lipca i mam nadzieję, że dzidziul będzie współpracował.
Pozdrawiam!!!

Witam

My już po krótkich wakacjach.

Asko można brac renni i ja piłam takie mleczko gaviscon,można bezpiecznie go pic w ciąży Zgaga i niestrawność w okresie ciąży kurcze ja jak pracowałam z koleżanką,która też była w ciąży to tylko to piłyśmy.Inni mieli na stanowiskach coca colę a my mleczko na zgagę :-D
Mi pomagało również przegryzanie migdałów na zgagę :tak::tak:

Nastazja kilka ciuszków warto miec,np. do wyjścia ze szpitala.Ale moje dzieci urodziły się po 51cm tak więc te ciuszki na jakąś chwilkę starczyły :tak:

Ja sobie również kupiłam kilka ciuszków ciążowych bo w Mothercare była wyprzedaż,spodnie jeansowe z pasem przecenione z 50 euro na 14 :-) i kilka bluzeczek :-)

Dostałam od znajomej w prezencie detektor tętna,ale on wykrywa serduszko dopiero od 21tc,tak więc muszę poczekac jeszcze. ;-)

Co do sexu to jest masakra u mnie.Mam wrażenie,że w poprzednich ciążach tak nie było...mój M to już struty chodzi :baffled:

Nastazja ja większość ubranek na szczęście będę miała po bratankach ale jak coś będę zmuszona kupić to pewnie ze dwa na 58 a reszte na 62.. dzieciaczki w pierwszych dniach ponoć bardzo szybko rosną.

Zazdroszczę Wam już ruchów i kopniaków mi nawet detektor nie chce jeszcze tętna wykrywać ..:/

A u Mnie z sexem jest tak że rano jak M wychodzi do pracy albo w południe jak jestem sama mam straszną ochotę a wieczorem to jakoś tak mi się bezduszna stałam...na zasadzie jak musimy to ok ale rachu ciachu i spać :p

Ostatnia edycja:
reklama
Noi poszłam i zgrzeszyłam. Kupiłam Bąbelkowi bluzę rozpinaną ocieplaną nową z metkami firmy Tatuum w sklepie z tanią odzieżą za jedyne 18zł.Wszystko byłoby super gdyby nie to, ze jest RÓŻOWA !!!! Nie mogłam się powstrzymać. Jest trochę większa bo na 68 cm, ale pod bluzę się dużo rzeczy podkłada i większa lepsza.
Pomyślałam trudno jak Bąbelek będzie chłopcem to zatrzymam i może dla drugiego dziecka się przyda...szalone...
Analizując wasze wszystkie wypowiedzi jednak mam cichą nadzieję, ze to będzie dziewczynka, bo w 17,5 tygodniu siusiak i jajeczka powinny być już dobrze widoczne.
Badanie usg mam 13 więc tak jak w tej piosence wszystko zdarzyć się może...

Do góry