reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

UFFFF już po wszystkim, dziś po powrocie od małej do domku, uspałam Kacperka i robiliśmy łóżkową rewolucję. Żegnamy się z łóżeczkiem.
W związku, że moja mama kupiła sobie duży stół z 6 krzesłami, to przestawiała swoje łóżko i miała zapakować i wynieśc do piwnicy stare łóżko na którym kiedyś spała moja siostra (siostra ma teraz swój pokój i inne łóżko a tamto stało u mamy w pokoju cały czas), więc postanowiłam, ze łóżko po siostrze damy Amelce a Kacper będzie spał na Amelki. Tylko pierw odbyłam rozmowę z cóką czy chce dorosłe łóżko i czy dotychczasowe odda dla braciszka. Pierw nie chciała ale jak powiedziałam, że to łóżko jest dorosłe to się zdecydowała.
Miałam kupować dzieciakom piętrowe łóżko ale póki nas nie stać i nie zapowiada się na najbliższy czas by było nas stać więc póki co mam świetne rozwiązanie.
Mam nadzieję, że w końcu Kacperek nie będzie już z nami spał, tylko na łóżku od Amelki.
Ech a my mamy kolejny wydatek, auto K, klocki hamulcowe mu się skończyły i jutro auto będzie robione i K musiał zaliczkę wziąsc, ech ciągle coś.

KOTA Kochana bardzo się cieszę, że to nic poważnego, bo wystraszyłam się jak zobaczyłam podświetlony wątek NA SYGNALE od Ciebie.
Świetnie, że Hanulka potwierdzona i dbaj o Was a kartony i sprzątanie nie zając nie uciekną. Mąż powoli zrobi.
Wypoczywaj dużo.

NETKA 1,5 roku i 2 lata i QADY mają-ech nawet nie wiem jak to skomentować.
8.20-środek nocy????:-D Kochana wybacza uśmiałam się. A co powiesz na 6????

NASTAZJA współczuję "przepychanek" z mamą.

LYSA dobrze, że z Benem lepiej.
Rozumię, że ta opiekunka ma więcej dzieci do opieki i pilnuje je u siebie w domu???

PHELANIA fajnie, że dentysta nie taki straszny jak Ci się wydawało.

VIOLA mocno tulę.

MŁA gryzienie to ostatnio ulubiona zabawa Kacpra, niby przychodzi się przytula ale hyc kombinuje gdzie zęby wbić albo baje buzi a jego pysiak ląduje wyżej na nosie, trzeba miec teraz przy nim niezły refleks by nie zostać pogryzionym.

KUPINOSIA Ty wredna, wyrodna matko Polko:-D:-D puść dziecko na bal.
Ja chyba też muszę zacząć być wredną matką, zacząć wydzielać bajki i słodycze, bo widzę że bycie dobrą nie jest plusem, odbija się to na mnie i dzieciach.

A GALA szampan pyszny;-)

SOSNOWICZANKA wszystko mozliwe z tym buntem, mojej Meli zaczął się jakoś w wieku 18 miesięcy i trwal 1.5 roku.
masakra. A teraz bunt 4 latka.
Gratuluje umiejętności nocniczkowych.

PAPAYKA ech zumba ale bym sobie pochodziła. Niestety.....

ŻABCIA na jaki kurs chodzisz???

reklama
Hej kochane widze ze u was tezmaly dolek jak i u nas:(

Kota ty weź kochana  się oszczędzajbo pojade do ciebie i cie przywiaze do lozka żebyś tylko lezala , mam nadziejeze teściowie pojada sobie szybko i nie wpłyną na wasze zdrowie:** trzymaj się:**
Agapa zobaczysz ze wy tez jeszcze pojedziecie kochana najważniejszeze jesteście super kochajaca się rodzina:**
Mla Zulka tez mnie podgryza a ulubione to sa palce w skarpetach ikolana
Nastazja wspolczuje kurcze mam nadzieje ze szef wreszcie docenitwojego M i będziecie mogli się wyprowadzic:p
Phelania moja Zuza wali Glowa o podloge taki nerwus jest i strzelafochy o byle co zupełnie jak ja kiedys:pP ale mam nadzieje ze jej to kiedysprzejdzie
Milva jak patrze na zdjęcia Bartusia to on nie wyglada na takiegoterroryste:p
Lysa tak się ciesze ze z Beniem lepiej kurcze mam nadzieje ze Zulkaci się nie rozchoruje
Sosnowiaczanka 2 talerze zupy??? Wow ma alus spust:pP

Zula mi się rzucala w nocy boprzebijala jej się kawalek lewej i prawej 4 mam nadzieje ze dzis Bedzie lepiej.
A nie dostal calej wyplaty boszefowa powiedziala im ze nie ma kasy i jest nie wyplacalna :( a synkowi kupilateraz mieszkanie za gotowke za 173 tys.

Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dzięki Wam jeszcze jakoś funkcjonuję, ale muszę pochwalić też mojego M. bo bardzo się stara ostatnio. Nie lata po kolegach, nie pije nawet piwa, po pracy od razu do domu i wspiera mnie nawet. To naprawdę kochany człowiek.. Tylko ciągłe problemy czasem go przytłaczają i różnie bywa. Adaś od godziny śpi.. Mam nadzieję, że będzie to lepsza noc niż te 4 ostatnie. Ząb już się przebił ze wszystkich stron i katar jakby mniejszy więc pozostaje mieć nadzieję, ze będzie lepiej.
Cieszę się na weekend.. Adaś jest kochany ale z tym łobuzem nie da się posiedzieć.. Cały czas trzeba skakać, gonić się , grać w piłkę i wymyślać dużo aktywnych zabaw! Mogę potwierdzić że mój syn jest bardzo skutecznym środkiem odchudzającym!

Miłego wieczoru :*

Netka, chyba zostałam źle zrozumiana. Nie chodzi mi o to że ja bym chciała sobie pojechać tu czy tam i swoją szanowną d... powozić. Chodzi mi tylko i wyłącznie o dzieci. One widzą że tamte jeżdżą co roku w góry , a my siedzimy w domu. W szkole też dzieci się chwalą że były w górach, nad morzem itp a moje mogą się tylko pochwalić że były u babci.. Tak jak piszesz dla mnie też rodzina jest najważniejsza. Ważniejsza niż wszystkie wyjazdy, kosztowności itd, ale dzieci inaczej rozumują, one mają inne priorytety. Ja mogę siedzieć w domu i cieszyć się moimi "diabełkami":-)

Witam.
Aluś od pol godziny spi. Mam nadzieje ze chociaz do 8 rano da mamusi pospac. Na 9 przychodzi do niego babciaa ja ide do pracy. M tez na rano jutro ma.

Dorotar Fajna twoja Amelka, Zgodzila sie przeniesc na dorosłe łóżko :)

Malenstwo tak, dzis zjadł dwa talerze zupki jarzynowo-brokułowej (rózne warzywa z dużą przewagą brokuła). A ze dwa dni temu zjadł prawie 3 talerze szpinakowej :baffled:. Po dwóch sie rozplakal i trzeba bylo mu nalac jeszcze.. I dziwic sie potem ze wazy tyle ile wazy ;) Nie fajnie sie szefowa twojego M zachowała. Najpierw sie placi ludziom wyplaty i oplaty (zus, podatki, czynsz, prąd) dopiero co zostaje sie wydaje na przyjemnosci...:no:

Nastazja dobrze ze masz oparcie w swoim M, z tymi facetami to róznie bywa... trzymaj sie...

Miłej i spokojnej (przedewszystkim spokojnej ) nocy!

Agapa może ja jeszcze przejdę ten etap z Ninką i też może czegoś będzie jej brak a inne dzieci będą miały ponad stan.... Czy to wyjazdy czy to gadżety, nie wiem. Może tak być, bo nie wiemy jakie będzie jutro i co przyniesie nowy dzień. Póki co śpiewam tak, bo nie doświadczyłam jeszcze w wychowywaniu dzieci takich dylematów. Ale powiem Ci, że ja zaczęłam zwiedzać dzięki moim siostrom i to jak miałam naście lat!One były starsze, zarabiały pieniądze i fundowały mi wycieczki, z rodzicami nigdy w życiu nie byłam nigdzie. No może na odpuście na jakiejś wiosce. Nie pamiętam jak to było kiedyś ale jak się ma 3je rodzeństwa-tak jak ja to się nie nudziło i jakoś nie myślałam, że inni jeżdżą a ja znów przed domem... Po prostu... tak było. Pamiętam też, że nie tyle co na wycieczki ale na jeansy też mi siostry dawały... bo mama nie miała. Dało się przeżyć, dzieciom trudno jest zrozumieć pewne sprawy, tym bardziej jak czegoś bardzo pragną i chcą ale z doświadczenia wiem, że co się odwlecze to nie uciecze ;) i kiedyś pojedziecie razem choćby na Mazury do nas!!!;) HAHAHA na marginesie to mój tata uważał, że mieszkamy przy lesie i nie opłaca się nigdzie jechać haha, bo natura jest obok ;)

witam się wieczornie:)

Ostanio młyn u mnie,wiec tylko tak na szybko

Kota-normalnie az mi sie słabo zrobiło jak przeczytałam, odpoczywaj ile wlezie, ani paluszkiem nie rusz, trzymam kciuki za Hanie, bedzie dobrze, a teściowie niech skaczą koło Ciebie a nie Ty koło nich

Dziewczyny mam pytanie-czy waszym dzieciaczkom zdarza sie chodzić na palcach??? Młoda generalnie chodzi na calych stópkach ale od 2 dni widze że probuje też na palcach. Nie wiem czy to normalne???
Zajrzalam na dr google ale zaraz zamknelam bo same wiecie co tam jest

witam się wieczornie:)

Ostanio młyn u mnie,wiec tylko tak na szybko

Kota-normalnie az mi sie słabo zrobiło jak przeczytałam, odpoczywaj ile wlezie, ani paluszkiem nie rusz, trzymam kciuki za Hanie, bedzie dobrze, a teściowie niech skaczą koło Ciebie a nie Ty koło nich

Dziewczyny mam pytanie-czy waszym dzieciaczkom zdarza sie chodzić na palcach??? Młoda generalnie chodzi na calych stópkach ale od 2 dni widze że probuje też na palcach. Nie wiem czy to normalne???
Zajrzalam na dr google ale zaraz zamknelam bo same wiecie co tam jest

u nas młody chodzi na palcach jak skonczyl 10 miesiecy:/ chodzi jak baletnica:-Dna poczatku lutego mam ortopede to sie zapytam czy to normalne i dam znac:)

dorotar kurs pierwszej pomocy niemowlakom, dzieciom i dorosłym. Za 2-3 tygodni dostanę certyfikat ukończenia.

Moje dziecko poszło spać po 21 i ja zaraz też się kładę bo ostatnie 2 dni tak mi dały w kość że padam na ryjek.

Dobranoc.

reklama
Dziewczynki my własnie (ogólnie mega duzo do pisania) ale chodzimy z Patrykiem na rehabilitacje:(:(
bo bylam u neurologa i skierowal nas na rehab. bo Młody chodził na palcach i sie okazało ze ma lekkie napięcie miesniowe i trzeba rozmasowac i jak sie szybko temu zaradzi to bedzie ok a jak tak pozno jak patryk to jest ciezej.
Dodam ze pediatra na bilansie powiedziala ze ma jeszcze czas na normalne chodzenie i to sie wchłonie!!!Idiotka!
Więc teraz sie masujemmy!!!

A ja jutro...tzn dzis mamy roczek w koncu:):):):)
No i lece spac bo jutro od rana cd przygotowan:)

Dobrej nocki..

Do góry