reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

A co tu tak pusto? Nie wierzę, że jeszcze wszyscy śpią ;-)
U nas pobudka dzisiaj baaaaaardzo wcześnie, chyba coś po 6, nie wiem dokładnie, bo tatuś wziął E. ze sobą i mamusia mogła jeszcze chwilkę sobie poleżeć :-)

Lysa - jak dobrze, że Benio ma się juz lepiej. Oby choroby już nie wrócily!

reklama
a_gala Ben dzis Od 3-5 co 10 minut sie budzil I plakal wiec A. o piatej wstal I sie z nim bawil, ja dospalam do 7 ale przez to ze nie spalam Od 3-5 jestem mega zmeczona wiec dlugi dzien sie zapowiada.

Witam. My juz tez nie spimy. Ja od godziny jestem w pracy, M tez w pracy a Aluś z dziadkiem. Noc ciężkawa, od 3 Alan strasznie sie wiercil, krecil, poplakiwał. Tylko z cycusiem spał :sorry2: wiec ktos inny (zgadnijcie kto? ) nie spał przez to.. Nic, ratuję sie kawką, choc ja na codzien kaw nie pijam, to ostatnio siegam po tą używkę coraz czesciej. Jeszcze sie doprowadzą do nałogu.. A nie mam zadnych, no prawie ;-)
Umyłam włoski, uczesałam, teraz trzeba zrobic makijaż i pomalowac paznokcie:) A i w miedzy czasie musze obejzec wczorajszy odcinek "na wspólnej"

Lysa dobrze ze z Beniem lepiej. No i dobrze ze opiekunka juz upatrzona. A co ci w tej pani nie pasuje konkretnie?

Hej hej...

Kota- ale mnie wystraszylas!!! wiecej tak nie rób:szok:do porodu mam jeszcze 2 miesiace:tak:spróbuj sie nie przemeczac!!! SSuper ze sie potwierdzilo ze jednak bedzie Haneczka;) ja juz sie przyzwyczailam ze bedzie drugi urwisek:cool2:hihihi:)

A co do spania my pobódke juz mielismy o 7 rano wiec juz nie spimy ale czuje ze jest niespodzianka w pampku wrrrr ide przwinac małego łubzuiaka:pP

P>S ahhhh z dentysta rewelka:pPP nic nie bolało :) nawet znieczulenie:) wiecej paniki niz to warte:) jeszcze mi zostalo zalozenie plomby w przyszlym tyg i nastepny zab:sorry2:

Sosnowiczanka fajnie masz z tym salonem, wszystko możesz koło siebie zrobić, ja wyglądam jak idź stad i nie wracaj! Co do babki to jako osoba fajna, miła, jak przypomniała sobie ze juz kiedyś do Bena zagadywala i sie do niej śmiał to bardzo go chciała. Mnie odtacaja jej wntetrza, nie ma za czysto w domu, ściany nie malowane od lat, ogólnie ten pokój gdzie dzieci sie bawią to w zabawkach ale syn chodził w butach po dywanie, podłoga wymagała wytarcia. Po prostu jakoś tak nie teges z wyglądem mi pasowało, nie wiem czy kierować sie uczuciami do opiekunki a te są pozytywne czy tym gdzie Ben bedzie przebywał. Wiem ze nigdy nie bedzie mi wszystko pasowało bo takich miejsc nie ma. Dzis jeszcze podzwonie do kilku innych ale ogólnie nie wiem co z tym fantem zrobić.

Phelania super ze sadysta nie bolal!

Kota jak sie czujesz?

Łysa, miło czytać, że się poprawiło! Mam nadzieję, że nowa opiekunka, mimo warunków, będzie dobra, a Benio odżyje bez chorób :*

Kota, dbaj o naszą Hanię i daj spokój porządkom! Teraz musisz myśleć o Q i H a reszta niech się wali. Choć słusznie dziewczyny sugerują, że teściowa mogłaby pomóc.... ;)

Nastazja, ja też mam wymagającą mamę i nawet jak pozornie mnie chwali nie dowierzam, że nie ma jakiegoś "ale". I wiesz co, to z wiekiem się nie zmienia. Jedyne czego musimy się nauczyć, to wypuszczać to drugim uchem :)

Phelania
, cieszę się, że u dentysty skończyło się na strachu :)

Dobry dzień.
Freiya gdzie jesteś? Tęsknię za tobą.
Phelania super że nie bolało, ja też sie strasznie boję dentysty, ale mamy takiego młodego, przystojnego i jak ja się pojawiam to on już wie że znieczulenie musi być mega więc odpoczywam u niego:-)
Kotka mam nadzieję że odpoczywasz i nie ma już niespodzianek.

Sosnowiczanka fajnie masz z tym salonem, wszystko możesz koło siebie zrobić, ja wyglądam jak idź stad i nie wracaj! Co do babki to jako osoba fajna, miła, jak przypomniała sobie ze juz kiedyś do Bena zagadywala i sie do niej śmiał to bardzo go chciała. Mnie odtacaja jej wntetrza, nie ma za czysto w domu, ściany nie malowane od lat, ogólnie ten pokój gdzie dzieci sie bawią to w zabawkach ale syn chodził w butach po dywanie, podłoga wymagała wytarcia. Po prostu jakoś tak nie teges z wyglądem mi pasowało, nie wiem czy kierować sie uczuciami do opiekunki a te są pozytywne czy tym gdzie Ben bedzie przebywał. Wiem ze nigdy nie bedzie mi wszystko pasowało bo takich miejsc nie ma. Dzis jeszcze podzwonie do kilku innych ale ogólnie nie wiem co z tym fantem zrobić.
Ja bym poszukała jeszcze innej opiekunki. Uczucia się liczą i to bardzo, ale czystość dla mnie jest też b. ważna.

A ja jutro mam gości:-) Przyjedzie do mnie dziewczyna, z którą się poznałam jak leżałam drugi raz z Mikołajem w szpitalu. Ona ma małego Krzysia 3 m-ce młodszy od Mikołajka.
Odezwę się potem bo siorka mnie odwiedziła

Hej Piękne!
Łysa nareszcie dobre wieści, tak się cieszę! A mam nadzieję szybko znajdzie pracę, Benio przestanie chorować i tym samym Zuza i Ty będziesz mogła oddać się pracy-wszystko będzie jak należy. Ciężkie czasy za Wami i teraz już oby tylko do przodu! Daj znać jak wyniki Benia ;) Co do OPIEKUNKI. Kurde jeśli jest fajna to może warto zasugerować, żeby częściej sprzątała, że to dla Was ważne. Może babka się z tym ogarnie, ja jak płacę to wymagam więc zwróciłabym na to uwagę-jeśli zależało by mi na tej opiekunce...

Nastazja mam to samo haha mogę posprzątać a moja mama przyjdzie i powie, że u nas zawsze brudno. Nie wnikam już w to. Tak jak Mła mówi-matki się nie zmieniają!!:-D
Phelania widzisz i po krzyku!! Więcej stresu i myślącej niż bólu ;)
Sosnowczanka też Ci zazdroszczę, że w pracy się ogarnąć możesz ;) Ja wyglądam jak karykatura-oblech. Nie mam sił się ogarnąć.

Kota jak się czujesz?

Bomba wstała dziś o 8:20. Czyli w środku nocy. Poszła spać o 20. Zasnęła przy wycieraniu po kąpieli. o 21:30 wstała i była zwarta i gotowa do zabawy. Żyła na czole mi pękła, bo myślałam, że pójdę wcześniej spać a tu Ninka... takie rzeczy. Poszłam jeszcze na SKYPE z siorą pogadać... Suma sumarum Nina poszła po 23 spać... Mała Zgaga już trze oczy, znów się przestawiła...
Dziś P siostra cioteczna lat 8 przyjeżdża do nas na weekend. Ja wieczorem idę z koleżanką na piwo czy coś.... należy mi się. Średnio mam ochotę ale wieki nigdzie nie byłam, nawet na podwórku. Jutro z rana czeka nas wizyta u logopedy i psychologa, w tygodniu poznamy opinię ordynatorki z rehabilitacji, oby nas wypisali.
No i takie to historie, brzydko u nas. Śnieg leży gdzieniegdzie... Widać kupy psów ;)
Nina ma jeszcze katar. Dziwne przecież leczony trwa tydzień, a nie leczony 7 dni.... i dziś tydzień mija właśnie..

Przywitanie nowego prezesa jakoś poszło- na razie nie jest źle. Zaraz jeszcze muszę iść go jeszcze przeszkolić i wypisać kartę szkolenia:cool2:
Mężol wraca z delegacji więc gicior jest:-p Weekendzik mam wolny, bez pracy więc będzie bardzo rodzinnie.

reklama
Hej...u nas od rana sajgon z jęczącym Bartkiem, otworzyłam bb, ale dopiero teraz usiadłam poczytać- poszedł spać, oczywiście z płaczem. Idą nowe 4 , bo pcha ręce, ślini się ehh ...

Kota- odpoczywaj! Dobrze, że z Hanią ok!! A za kartony niech się teściowa zabierze oraz Tz , może mu głupie pomysły z głowy wywietrzeją!

Lysa - cieszę się, że jest lepiej . Trzymam kciuki za opiekunkę - to dobry pomysł, a na pewno wybierzesz odpowiednią!!

Nastazja- heh , co do porządków i matek, to ja mogłabym napisać książkę. Moja mama ma obsesję na tym punkcie...nie będę rozwijać tematu, bo mi zaraz nerwy skaczą:baffled:

Do góry