reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

witajcie.
Ja już po badaniach. Zapisałam się od razu na piątek na 16.00.
Kręgosłup już lepiej, ale jeszcze boli więc Skalpel musze jeszcze odłożyć:-(, ale wolę nie przeginać.
Mikołaj mi już padł o 9.00, nie wiem o co mu chodzi ale ok. Ja podsmażam pieczarki na zupkę pieczarkową, a na 16.00 zasuwam na zebranie do szkoły:happy2:

Potem zadzwonię do Phelani to może dowiem się czegoś i dam wam znać

reklama
Dzień dobry

agapa zadzwoń i daj znać bo ciagle mysle o Phelani. Przekaz jej że wszystkie bb-ciotki trzymają kciuki za nich! Przesyłają duzo pozytywnej energii! I niech sie nie wyglupiają bo Phelania obiecała nam zdjecie brzuszka w 30tc :-):-)

u nas zima na całego, ja nie mam nawet ochoty z domu wychodzić a sprawy urzędowe czekają :-(

hej dziewczyny,

kto szczepi na meningo? niby mam już receptę wypisaną, ale mam tak dość tych szczepień, że zastanawiam sie, czy wykupywać tą szczepionkę i jechać do przychodni... jeszcze w kwietniu mamy 6w1 i ostatnie pneumo..eh

ja dziś jednak musiałam przyjechać do pracy, smutno mi, że tak ciężko jest godzić rolę mamy i dobrego pracownika. chcę dobrze pracować, zaczęłam robić jako-taką "karierę", chciałabym ten status utrzymać, ale wiem, że to niemożliwe, bo nie jestem w stanie tak, jak kiedyś poświęcić się pracy, chcę być dobrą mamą, nigdy nie zaniedbam dziecka kosztem pracy. Ale refleksyjnie mi jakoś dzisiaj..
zima mnie dobija, bo każde wyjście z małym zdomu jest dla mnie mega wyzwaniem i wysiłkiem fizycznym. Q mi ucieka z sanek i siłą rzeczy wyglada to tak, że muszę go nieść na rękach i ciągnąć sanki przez zaspy, a to już niestety dla mnie za wiele. niech już będzie wiosna!!!

dzisiejszy dzień w ogóle jest dla mnie jakiś hmm... właśnie sobie przypomniałam, że mam w samochodzie worek ze śmieciami.... miałam wywalić rano do kubła przed domem, a że w szpilkach i śnieg, to w garażu wrzuciłam go do auta i miałam wyrzucić do kosza wyjeżdżając. No i cholerka zapomniałam, więc do 15tej pewnie i w aucie zakwitnie i sam wyjdzie, nie mogę się doczekać aż otworzę drzwi od samochodu.... :/

A wczoraj wieczorem Hania mnie 2 razy puknęła już tak na 100% ONA, bez wątpliwości :)

Hej.
Ja dzisiaj humor taki sobie bo z samego rana poklocilam sie z mama, bo od wczoraj ciagle drazy temat chrztu dzieci;/ Powiedzialam jej ze ochrzcze jak bede chciala to zaczela swoje aluzje dawac i jakies glupie przyklady;/ ehh..Po wizycie ksiedza wiem ze humor bede miala jeszcze gorszy;/ No i jeszcze kwestia slubu, bo bez slubu to nam nie ochrzcza dzieci a ja nie bede brala slubu na "juz" ;/
Dziewczyny ktore z Was maja nie ochrzone dzieci??

Aga a na co bierzecie ten ketitofen?? Nam przepisala go alergolog na alergie Fabiankowa.

Nastazja a jakiego masz?? Moja sis chce kupic jakiegos xlandera, podeslesz mi linka i jak sis bedzie chciala to fotki realne?? Ile za niego bys chciala?

Phelania trzymam mocno kciukasy &&& Bedzie dobrze!

2707 ojejku, zdrowka dla Was

Kota idz i wywal teraz gdzies mieci:p I super ze Hanulka juz daje o sobie znac na powaznie!:)

Poczytałam Was, może później napiszę więcej a teraz tylko tyle
VIOLA to indywidualna sprawa rodziców kiedy mają ochrzcić dziecko. Moja koleżanka ma suszoną głowę o ślub. Zawsze odpowiada, że weźmie w sobotę. Ale którą-nie wie haha. W każdym razie możesz powiedzieć, że ochrzcisz w niedzielę ale jeszcze nie wiesz w którą.
Poza tym kurde u nas nie ma problemów. Dziecko ma prawo być ochrzczone. Mam przypadki znajomych i rodziny, że bez ślubu dzieci są ochrzczone, może warto w innej parafii zapytać?

No a u nas mexyk. Ninka w nocy od 2 robiła dyskotekę. Bawiła się wyśmienicie moim kosztem. Nie spałam do 5. A ona wstała po 8 i jak młody Bóg. W nocy chciała włączać światło, bawić się, skakać, iść do okna... a jak nie to płacz... Nie ma serca moje dziecię.

Kota - też dużo ostatnio myślę nad tym o czym pisałaś. Bycie mamą od 16:30 do 19:00 i w weekendy to dla mnie stanowczo za mało, szczególnie, że Lena codziennie zaskakuje mnie czyms nowym, zrobiła sie straszna mądrala, a ja nie mam czasu nawet sie tym nacieszyć. Staram sie sobie wmówić, ze nie jestem jedyna, która pracuje ect ale jakoś strasznie mi z tym ciężko :-(
Violett - to co piszą dziewczyny to ŚWIĘTA racja! Rodzice absolutnie nie muszą mieć slubu żeby chrzcić dziecko i to jest fakt. Więc może poszukaj po innych parafiach jakiś normalnych księży! A co do kłótni z mamą to nie zazdroszczę. Moja zawsze takimi sposobami potrafiła mnie zmusic do wszystkiego! nawet teraz kiedy mieszkam 200km od niej nieraz probuje mna w taki sposób manipulować...trzymaj sie i nie dawaj! Rób tak jak uważasz że jest słusznie!

reklama
Wiola a jakbyś chciała dzieci ochrzcić bezproblemowo to ja zawsze mogę dać Ci kontakt do tego księdza co nam chrzcił Emilkę na Gocławiu. To nie daleko a naprawdę ksiądz bezproblemowy.

Do góry