reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witam:) jak się czujecie mimo tej pochmurnej pogody?:rofl2: mnie ostatnio coś podbrzusze zaczęło kłuć z lewej strony(ale uspokoiło się)boję się że znowu zacznie, a nie wiem co to oznacza, może rozciąganie się macicy, miała któraś z was tak? trochę się martwie:-(

reklama
Mnie też czasami kuje na samym dole brzucha, mówiłam o tym gin i powiedziała, żeby się nie denerwować bo to rosnąca macica, gorzej byłoby jakbym czuła napięcie w całym brzuchu.

Witam Was Dziewczyny!!!
Kota- ja tydzień temu też byłam na pogotowiu, bo mój gin na urlopie -miałam straszne skurcze i dostałam Duphaston 3 razy dziennie i nospę forte. Na razie wszystko minęło.
Wizytę mam dopiero za tydzień i nie mogę się doczekać...

Dziewczyny, jakie badania już robiłyście, bo mój gin jak na razie zlecił mi tylko morfologię i mocz, no i na początku ciąży grupę krwi.
Pamiętam, że podczas pierwszej ciąży co wizytę miałam jakieś nowe badania a teraz nic.

U nas ponuro i smutno, ale póki co nie pada. Nuuuuda!!!
A co dzisiaj serwujecie na obiad, bo ja nie mam pomysłu....

Pozdrawiam!!!

kłucia po bokach to normalne - powiększa się macica i naciągają się wiązadła.
Ja mam dzisiaj rosół z wczoraj i naleśniki.
Jeśli chodzi o badaniach to dziewczyny wypisały na osobnym wątku - "na sygnale"-co miały zlecone, chyba nie pomieszałam wątku, ale wejdz sobie i zobacz.

Cześć Kochane

Ja dzisiaj humor pod psem caly dzień wczoraj i w nocy bolał mnie żołądek- wiedzialam ze to on bo juz tak mialam ale tak bolało że az promieniowało na cały brzuch a ja nie moglam sie wyprostować z bólu, kurcze znowu musze przejsc na diete.

Na dodatek jak dzisiaj zmierzyłam cukier bo mierze glukometrem to sie przerazilam bo zwykle mam cukier w normie musze tylko uwazac na slodycze a dzisiaj po suchej bułce aż 152:szok: a norma wg mojego lekarza jest do 120, mam skierowanie na test obciążenia glukozą,

Mam doła z tego powodu bo mało że wyglądam jak smierc na chorągwi po nieprzespanej nocy to chyba cukrzyca w ciąży mnie nie minie:wściekła/y:, cześć mojej rodziny to cukrzycy,kurcze.

Sorry że tak smuce

Niunia powodzenia na wizycie, daj znać co i jak
Dorcia88-jak to tylo kłucia bo bokach albo na dole to nie należy sie raczej przejmować bo to macica sie rozciąga
Papayko-nie martw sie brzuszkiem, jak jestes na diecie to automatycznie nie jest taki duży i pewnie za kilka tygodni ci wyskoczy, mi ostatnio jakos tydzien temu skoczył

mimozami79 - ja co wizyte miałam morf, mocz, przeciwciała na 1 wizycie, na 3 wizycie hcv, hiv, toxo igm, igg, wassermana, hbs i coombsa (o ile czegoś jeszcze nie pominęłam), a teraz jak pójdę na wizytę to znów przeciwciała i glukoza bleee...:-)

reklama
Do góry