reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

HEJKA!
Kota - kciukasy zacisniete!
Lysa - te chorobska moglyby wam w koncu odpuscic....
Kupinosia - wspolczuje wlamania, wazne, ze sprzet zimowy ich nie zainteresowal i nie bylo wiekszych strat....
Aga - to chyba ta pogoda jest taka depresyjna... wyrwij sie na troche z domu... moze maly shopping....
Phelania - dla swietego spokoju mozna zrobic badanie, ale twoj Alus na chorego nie wyglada (oceniam na podstawie zdjec...)
Nastazja -zdrowka!
Zabcia - oby jak najszybciej biegunka minela, rzeczywiscie szkoda pogody....
Aaneta - zdrowka dla Ksiezniczki!
Violett - powodzenia na egzaminie!
Netka - mozesz byc dumna z meza!
czekam na powrot meza jak na zmilowanie... juz nie wyrabiam z Maruda, ktory wisi mi u nogi....

Ostatnia edycja:
reklama
Adaś śpi..
Phelania- nie martw się Adaś też zasypia o 19 wstaje koło 7 nawet 8 czasem i śpi w dzień więcej niż zwykle. Ale myślę że ta gorączka go osłabia. I wcale mu się nie dziwię bo ja chora jestem i jak on spał to ja też, taka byłam słaba. Jeszcze Adaś nie chce mi jeść, pije litrami, no i od dziś biegunka.. Nie często bo 2 razy była ale leje się jak z kranu. Biedak tak przeżywa te zęby, bardzo mi go szkoda.

U mnie nieco lepiej, ale aż się boję nocy.. Leki wzięłam, wskakuję zaraz w piżamę i z łóżka pooglądam tv bo zimno mi i słabo. Zimno u nas strasznie. Nawet nie wychodziliśmy dziś na sanki, bo jeszcze byśmy gorzej oboje wyglądali. Ale widzę że Adaś chciałby trochę na podwórko. Czekam już na wiosnę, lato. Całe dnie będziemy spędzali w ogródku. Więcej zabaw, rozrywek.. A teraz , czasem już nie mam pomysłu co z nim robić cały dzień?

Słodkich snów!!!

Phelania nie szukaj chorób u Alanka!!!! A z tą białaczką wyjechałaś dopiero :eek: Ostatnio czytalam za 13 mies, dziecko spi ok 12-14 godz na dobę z czego 2-3 w dzien, reszte w nocy wiec chyba nie masz sie czym przejmowac. Jak ja bym chciala zeby moj Alan tak spal.. Wczoraj usnąl o 23.40 a wstał o 4 rano. A dzis w dzien 14-15.30. Gorączka mogla byc od idących zębów, u nas tez byla.

Kupinosia moze ci wlamywacze milosnikami rybek są, skoro akwarium zniknąło ;) A tak serio to dobrze ze nic wartosciowszego wam nie ukradli...

Kota trzymam kciuki zeby zadne dóle juz do konca ciąży sie nie pojawily. Przyzwyczaiłas sie juz do mysli ze bedzie dziewczynka?

Nastazja biedna ty, biedna Adaś.. Duuuuzo zdrówka dla was!!!

Milva przyjemnej lektury! Ja juz skonczyłam i troche szkoda, bo podobało mi sie bardzo:)

nic mi sie nie chce... Alan wlasnie segreguje nasze plyty dvd... Nawet nie chce mi sie wstac i odciągnąc go og szuflady. Najwyzej porysuje filmy M ;-) Zrobilam serniczek na zimno, chłodzi sie w lodówce. Najgorsze w tym jest czekanie az bedzie gotowy do spożycia;)

kota spokojnie!! Hania jest bezpieczna. Ja podobnie jak Ty w ciąży miałam przedwczesne skurcze i dwa razy byłam przez to w szpitalu ale gin tłumaczył mi to tym, że jestem drobna, szczupła a jednak dziecko rosnąc potrzebuje dużo miejsca, rozciąga się macica, więzadła, rozchodzi spojenie i stąd te wszystkie nieprzyjemne skurcze!! a później jak już Młody był większy i rozpychał się to w ogóle miałam takie skurcze, że szok. ale organizm jest mądry i wie, że odpowiedni moment to 40 tydzień i Hania też poczeka. przecież ona się chce latem urodzić a nie zimą czy wiosną :-)

Phelania mój Młody też ostatnio śpi w dzień dużo, nawet 3godz a dawniej max 1godz. z resztą ja też chodzę nieprzytomna i chętnie cały dzień bym przespała.

Nastazja dużo zdrowia!!
Żabciu więc może to jakiś wirus Maciusia dopadł?

Młody już usnął więc zabieram się na trening!

No nareszcie chwila dla siebie :-)
Kota - trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze, odpoczywaj ile się da!
Aneta - E. tez jeszcze samodzielnie nie chodzi, za to podtrzymuje się wszystkiego, co w jej zasięgu i zasuwa przy meblach, kanapie, krzesłach... jest bardzo ostrożna i za chiny się nie "puści"... ;-) zaczęła za to wchodzić na kanapę sama ;-)
Zabcia, kota - o tak, Elenka też uwielbia "zajmować" się moim portfelem. A jak dałam jej stary do zabawy, to tylko zajrzała do środka, a że nic nie było, to powiedziała nie ma i rzuciła w kąt...;-)

Ja też mam dosyć zimy i tego siedzenia w domu, wiosno przybywaj!
A tak mi się jeszcze przypomniało. Jak była moja bratanica (lat 8), to podczas drzemki E. ćwiczyłam z płytą Ewki CH. no i mówię do niej, że może też by trochę się ze mną poruszała, to stwierdziła, że jej sie nie chce, ze bezsensu itp. Na koniec zapytała, a właściwie po co te ćwiczenia? Ja jej na to, żeby ładnie wyglądać, to trzeba ćwiczyć. A ona: No wiesz, wygląd nie jest wcale najważniejszy... :-) Rozwaliła mnie.. :-)

inka - podziwiam Cię, że o tej porze masz jeszcze chęć i siłę na ćwiczenia, ja jak nie zrobię w czasie drzemki E. (około 13) to już potem koniec, nie mogę się zmobilizować, bo troszkę padam na ryjek po całym dniu

Ostatnia edycja:
a gala ja właśnie najchętniej ćwiczę wieczorem jak Młody śpi, bo zazwyczaj jestem wtedy sama. w wieczory kiedy M jest w domu to ćwiczę jak go wygonię np do garażu albo do kotłowni albo gdzie indziej. choć czasem też zdarza mi się ćwiczyć w czasie drzemki Młodego.

właśnie skończyłam trening, szybki prysznic i uciekam do wyrka czytać.

spokojnej nocy!

Kota nie myśl negatywnie od razu, po prostu skonsultuj się z lekarzem i to rozwieje Twoje obawy-na pewno wszystko będzie dobrze. Hania to cudowne imię.
Phelania proszę Cię, nie czytaj dr Google, to najgorszy z istniejących "lekarzy". Jeśli masz obawy, to zrób Alanowi w poniedziałek krew i mocz. Wydasz może kilkanaście zł, zależy od cennika ale wynik będzie jeszcze tego samego, lub kolejnego dnia. Jestem pewna, że to nic poważnego, nie bierz do głowy! Masz mieć czysty umysł-spodziewasz się Marcelka i nerwy są niewskazane!
Viola fajna reakcja P. To już nie te czasy, że wózek się stawiało pod oknem i robiło obiad.... itd... Babcia chyba zatrzymała się w swojej epoce-szkoda, że nie ma wyobraźni, że istnieją ludzie, którzy uprowadzają dzieci i tak dalej...
Kupinosia kurcze tylko akwarium. Hahaa no to dobrze, że tylko na tym się wzbogacili... złodzieje. Współczuję ciągłych zalań!

Jestem padnięta, moja męczydusza jeszcze nie śpi. Pisklak mały... Jutro do logopedy jedziemy i na dzień babci i dziadka do moich rodziców-wyprawiają jutro dla wnusi. Kupiłam po bombonierce dla nich, bo mama nie kazała się wygłupiać.
Jestem padnięta. CAŁĄ twarz mam przez @ wypryszczoną. Wyglądam jak pizza.
Ninta płacze. P przytargał do domu wierzę i kolumny ogromne. Nina cały czas chce muzyki słuchać... więc leci Urszula. Ona się buja. Jak wyłączę to płacz. Terroryzuje nas. Wychowała nas sobie. Ciekawe co na to sąsiedzi. Aktualnie leci ON KOCHA JĄ NIE MNIE...Ciekawe ile jeszcze zanim zaśnie haha
ZDRÓWKA WAM ŻYCZĘ LASECZKI I DZIECIACZKOM TEŻ! Kiedy ta cudowna wiosna przyjdzie ;) już chce się kurtkę zrzucić z siebie ;)

Dobra Dobra dziewczyny musze sobie znalesc jakies zajecie bo zwariuje:szok::-DZrobilam młodemu dzis w szpitalu morfo ogólna-CRP-i rozmaz reczny krwi:)zaplacilam 20zł ale ma chłopak spokoj na rok:tak:chyba ze cos sie przyplata:p z tego co czytalam nie ma nowotworu ale Limofocyty sa bardzo podwyzszone a granulocyty niskie ale dzieci do 4r.ż tak maja wiec jest ok i mam spokoj przez weekend;PPP CRP w porzadku czyli nie ma stanu zapalnego:) Na 6 lutego mam szczepienie to odrazu spojrzy na wyniki ale narazie luz...chyba jednak to byly zęby -panikara jestem wiem:zawstydzona/y:A przez ta ciazę to hormony dodatkowo szaleja:-)...

Ne-tka sssuper ze po wizycie ok wszystkie pisalysmy ze jest ok!!!:-):-):-)...

Pozczytam jeszcze co naskrobalyscie i sie klade buzka co ja bym bez was zrobila:****:-)

reklama
Do góry