reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ach ależ barową pogodę mamy, nic tylko spać, a tu trzeba w pracy siedzieć.
U nas nocka jak nocki ostatnio więc nie ma co opowiadać.
Wczoraj Mela zachwycona była, że mama ją z przedszkola odebrała.
Dzisiaj dawałam Kacperkowi picia ze swojego kupka, on się napił, posmakowała i mówi MNIAM MAMA.

INKA wszystkiego najlepszego dla M z okazji urodzin.
No no jakie masz zdolności-fajny torcik.

NASTAZJA trzymam kciuki za przymiarkę sukni i za zakupienie butów.

NETKA dobrze, że znajoma trochę Cię uspokoiła, jestem dobrej myśli i wierzę, że Ninka jest zdrowa.

NIKUSS a co to za praca, że aż tyle Cię w domku nie ma??

PYSZCZEK ja też już urodzinek nie mogę się doczekać, już powoli kupuję rzeczy na torcik i nie tylko.

ANUSIA współczuje wodniaka i operacji. Tule.

Buziaczki dla dzisiejszych maluszków.

reklama
Alanku , Michasiuogromniaste buzi ale dla was:*** oraz spóźnione buziaczki dla Anielki:**
Inka swietny tortmam nadzieje ze M zadowolony??:D
Nikus kurczewspolczuje tych godzin pracyLmamnadzieje ze to się jednak szybko zmieni:D
Netka ja wierzeze za 5 tygodni przekażesz nam mega super wiadomości:**

U nas nocki sa okropne a było już tak pieknie:( mala cokawalek się budzi Az przeszlo mi przez mysl ze koniec karmienia piersia hm..tylko czym ja ja uspokoje heh. Wczoraj byli u nas niespodziewani goscie razem zmoim bratem przyjechal jego znajomy z dziewczyna i synkiem z 5 grudnia 2011 czyli 2 dni starszym od Zuzi. Jejjak to moje dziecie się cieszylo z towarzystwa i normalnie tak zaczelaprzytulac się do tego Karolka ze normalnie rozwalalo mnie to na łopatki on jejuciekal a ona go tak ganiala i przutulala po prostu smieszny widok:Da dzis mój lobuzjuż oderwal listwe podlogowa i uwaga urwala obie nogi lalce szmaciane która niedawnojej kupilismy

Witam:)

Pogoda u nas paskudna. Pada od rana. Jestem juz po pracy, Alanek spi, jak wstanie to dostanie obiadek który mu sie wlasnie gotuje i zostanie z dziadkiem a my z M jedziemy na zakupy. Tak brzydko jest ze nie bede dziecka ciagnąć.

Asienka, Malenstwo wszystkiego dobrego dla naszych maluszkow na te 11 miesiecy. Rany kiedy to zlecialo... Aluś się urodzil o 14.20:)

Anusia to moze jako berdziej doswiadczona od nas, polecisz co naprawde skutecznego na ząbkowanie;-)?

Kupinosia, Papayka, Zabcia, Milva, Inka, Lysa, Dorotar, Malenstwo dziekuję za zyczenia dla mojego szkrabka :D

Nastazja, tylko bez takich skojazen, teraz dzieci do komuni chodzą w albach :-p Przewaznie:)

Malenstwo no to chyba trzeba juz myslec o takim towarzystwie dla Zuzi na stałe :)

MALEŃSTWO fajnie, że małej podobało się towarzystwo kolegi.

SOSNOWICZANKA u nas taka soma pogoda. Kręci się coś u Ciebie w pracy???
A wrzuciłam fotkę na grupe.

Malenstwo wiem o czym mówisz, Ninka też kocha wszystkie dzieci i jest pod wielkim wrażeniem. Rwie się do nich.
Postanowiłam, że jeśli Nina będzie zdrowa i jeśli wszystko będzie dobrze chcę mieć kolejne dziecko. Napawa mnie trochę strach, po wszystkich przejściach ale chcę by Młoda miała rodzeństwo. Ja mam 3, P 2 więc i ona nie może być sama. Poczekamy, zobaczymy ale jak będzie dobrze zacznę starania o kolejne dziecko. P jeszcze nie wie ale dziś mu obwieszczę.
Tak bardzo się boję...

Wiecie ja jakoś nie narzekam, Ninek jest w nocy dobra, szybko odstawiła butlę w nocy-jak reszta dzieci z mojej rodziny. Ładnie śpi. Do tej pory zarwane nocki były tylko przez kolki no albo ząbek. Wiem, że sporo przed nami i jeszcze wszystko się może pozmieniać ale w nocy jest poważnie -raczej bez problemów. Pamiętam, że ostatni raz nocą karmiłam ją może w maju-góra w czerwcu. I to piła przez sen.
Przerażają mnie inne sprawy związane z ciążą i 2 dzieckiem, bo z Niną po lekarzach mamy maraton i tego chciałabym uniknąć z 2gim dzieckiem. Wiem, że to nie nasza wina, po prostu tak jest. Nie mam na pewne rzeczy wpływu.
Chcę jednak by Nina miała kompana w życiu, im mniejsza różnica wieku tym większe prawdopodobieństwo, że będą się dobrze dogadywać ;)Wspierać, no i wychowają się na jednych ubraniach ;) O ile będzie 2ga dziewucha.
SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL I DUŻO ZDRÓWKA DLA SOLENIZANTÓW!!!

Ostatnia edycja:
Sto lat dla solenizantów!

Myślami już jestem przy świetach może dlatego że już myślę o prezentach i planowałam urlop na święta i tak jakoś mi się miło zrobiło jak pomyślałam o choince.

Też już myślałam o choince :D Zastanawiałam się, kiedy piec na nią pierniki, żeby na święta już doszły do odpowiedniej miękkości :) Tak sobie myślę, że choinkę muszę ubrać w tym roku nietłukącymi się ozdobami. Chyba je muszę zacząć tworzyć :D

Netka, to znaczy, że dołączasz do coraz to większego grona staraczek :tak:

reklama
Net-ka - gratuluję decyzji.. Myślę, że Ninka jest zdrowa a ta cała sytuacja jeszcze może być bodźcem do czegoś pozytywnego.
Maleństwo- owocnych wieczorów w takim razie życzę;)
Majeczka- gratulacje, u nas narazie zrywów do chodu brak. Stoi sam ale jak chce iść to siada i raczkuje.

Byłam na zakupach i niestety te buty były ale tylko rozmiar 36,5 i były za duże. Jeszcze w jednym sklepie ich poszukam ale szkoda bo były idealne.. :-( Za to jeden sklep z butami likwidowali i kupiłam sobie 2 pary po 15 zł. Haha, chciałybyście widzieć co tam się działo- wszystkie buty za 15 zł, burdel taki że szok. Sukienka, haha była w stanie że tak powiem roboczym, ale jestem póki co zadowolona. Kolejna przymiarka za tydzień w czwartek :tak:

Do góry