reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Inka gratuluję ząbka:) I super ze juz u siebie.

Nastazja a w co twoj M gra? Super ze Adaś zjadl obiadek. Alan tez zjadl dzis rosolek mojej roboty:) Wiec i u nas maly sukces:) I gratuluję ząbka;) - juz jeden mniej do wyjscia :-D A jak twoja sukienka, mialas juz jakąs przymiarkę?

Zabcia ty swoją drogą i tak zapisz sie do gina i wyjasnij dlaczego masz tak nieregularnie @. Ja tez mam w caly swiat, ale znam powód- policystyczne jajniki. Na swoją rękę nie bralabym leków, bo teraz wywolasz i dostaniesz @ a za miesiąc moze byc znowu ten sam problem. Choc mam nadzieje ze cie ominie.

Netka ja podobnie jak Nastazja slyszalam ze im póżniej zęby wyjdą tym zdrowsze są potem:) Wiec nie narzekaj ;-)

Mały terrorysta juz spi, daj Boże zeby spal tak jak wczoraj. Jak ja zazdroszcze mamuską ktorch dzieci przesypiaja nocki... W takim przypadku nie dziwie sie ze myslicie o drugim bobo...

reklama
Sosnowiczanka- mój M. grał kiedyś zawodowo w piłkę ręczną, ale potem kontuzja no i wiek już nie ten i od paru lat gra w halową piłkę nożną - jest bramkarzem. Co do sukienki, to właśnie odebrałam maila, że w środę mam przymiarkę. Aż się boję, nie wiem co z tego będzie.. Wiadomo czasem w myślach czy na wieszaku wygląda super a na nas później tragedia. Pociesza mnie jedynie fakt, że jak coś będzie nie tak to można jeszcze co nieco zmienić. Fajnie, że Alanek też się przekonuje do domowego jedzonka. A co do nocek to możemy sobie ręce podać.. :-(

Ostatnia edycja:
U nas nocki są ok :-) Co prawda Elenka budzi się prawie co noc, ale ja wcale na to nie reaguję. Troszkę się pokręci, posiedzi, pogada i dość szybko z powrotem zasypia, choć zdarzają się noce, ze i do 1h potrafi szamotać się w łóżeczku, ale w zasadzie nie płacze...Jedynie pobudki mamy około 6:30-7:00, ale to żaden powód do narzekania, bo wiem, ze niektóre grudniaczki to i o 4-5 są już "na nogach" ;-)

venus rozbawiłas mnie tymi majtami na stole :) Musisz uważać w takim razie co wkładasz do tych dolnych szuflad, żeby jakiś sex lateik nie wylądował na stole przy rodzince :D

marta2212 moja też uwielbia szafy i też już paluchy sobie sama przycięła, ale nie widzę, żeby zmądrzała ;P

Net-ka moja ma AŻ 2 zęby :D

kota-behemota działajcie, działajcie. Ja ostatnio stwierdziłam, że jakbym zaszła w ciążę, to pod względem ekonomicznym byłoby też nam lżej - przynajmniej przez czas zwolnienia, bo wydatki na nianie by zniknęły. Ale cóż zobaczymy, co przyniesie czas. Acha no i gdybym zaszłą w tym cyklu w ciążę, to załapałabym się na roczny macierzyński :D

Witam się po dość intesywnym weekendzie, zrobilam generalne porządki w domu i na strychu, małe przemeblowanie, duże zakupy :) Ogólnie weekend produktywny! :D
Kupiłam też Emilce z ikei taką zabawkę mula, klocki na pokręconych drutach do przesuwania i powiem wam, że rewelacja! Polecam :)

Żabcia nieciekawie :/ Ja przed ciążą też miałam takie cykle że czasami 12 dni a czasami 60. Tyle, że ja mam PCO i to normalne. Bralam leki na wyregulowanie cyklu żeby wogóle móc myśleć o ciąży. Nie wiem, na Twoim miejscu raczej nie brałabym leków na własną rękę, nie masz pewności co jest przyczyną.

Kota, Rojku trzymam kciuki za roczny macierzyński :-D

Netka podobno im później zęby wyjdą tym są lepsze, mój M dopiero jak miał półtora roku to zaczęły mu wychodzić i faktycznie ma zęby jak z kamienia, białe, ładne, mocne... a u dentysty był 2 razy w życiu! :szok: Ja za to miałam pół roku i już gryzłam na całego i szybko mi się psuły.

dzień dobry!

Rojku
, u nas by też mnóstwo wydatków zniknęło, szczególnie benzyna na dojazdy do pracy, teraz jest to ok 800zł miesięcznie, ale jak się przeprowadzimy niestety będę musiała na benę wydawać ok 1400-1500zł!! więc roczny macierzyński mile widziany :)

jeśli chodzi o zęby, mi wyszły, jak miałam ok 7-8 miesięcy i powiem Wam, że mam mega mocne i zdrowe, w sumie mam jedną plombę! ale to chyba głównie kwestia tego, że moja mama od dzieciństwa kładła nacisk na higienę (nie tylko jamy ustnej), pamiętam, że w czasach mojego dzieciństwa tylko ja mysłam zęby w przedszkolu!! i dziwnie się z tym czułam, szczególnie, że przedszkolanki nawet próbowały się trochę z tego śmiać, cieszę sie, że mnie to nie zraziło, ale pamiętam dokładnie, później fluoryzacje w szkole itd, jonoforezy, na które rodzce prywatnie wywalili kupę kasy, później nosiłam aparat na zębach (niestety krzywe), po latach wada wróciła i w sumie przed ciążą zdjęłam aparat orto po raz drugi, do końca życia będę nosiła nocą retainer, spoko ;) dbanie o zęby mam wpojone mocno, a że są mocne i zdrowie to chyba nie kwestia genów, bo moja mama ma z zębami straszne problemy, niestety jakby odwrotność mojego przypadku.

ale u nas dziś paskudnie, leje od rana, ciemno, szaro, nie chciało mi się z łóżka wychodzić, poza tym nocka była znośna, nie wiem ile w tym zasługi syropku IBUM, który Kuba dostał przed snem (wszystkie czwórki na raz postanowiły zacząć wychodzić, jedna się przebiła, reszta nadal pod dziąsłami).

Hej! Czytałam, ale sił brakło na pisane. Nadwyrężyłam sobie dłonie, bolą mnie ścięgna i ciężko mi cokolwiek utrzymać.
W sobotę mały był u babci, a ja wysprzątałam mieszkanie gruntownie, bo syf był okropny. Wczoraj Bartek wstał o 4.57 i cały dzień szalał...padł o 19 i dziś dospał do 6.20!! :tak: W nocy oprócz pobudek mlekowych znowu często jęki , a nawet płacz . Zęby się jeszcze nie przebiły nowe.

Najlepszego dla solenizantów!!!!:-) Czas biegnie potwornie szybko.

Freiya- też mam taką zabawkę z kulkami, ale u nas niestety zero zainteresowania. Bartek dostał teraz fazę na książki i oglądamy, trzeba opowiadać, pokazywać...potrafi tak długo...gorzej jak 10 raz z rzędu trzeba opowiadać to samo:-p

Nastazja - a czego wam jeszcze brak w przygotowaniach ślubnych?

Kota- 1500 na paliwo...wow, ...to moja pensja...

Rojku brat mojego M. ma sexshop więc nie ukrywam, że u nas nie brakuje gadżetów, głównie z wieczoru kawalerskiego mojego M. Dostajemy czasem jakieś prezenty tego typu, tak dla jaj-żeby nie było:p Trzymam je na szczęście poza zasięgiem mojego skarba;)
Freiya napewno jesteś zmęczona sprzątaniem ale jaka satysfakcja!! Uwielbiam mieć czyściutko :)

Trzymam kciuki za mamy starające się :) Poniekąd zazdraszczam ;)

reklama
Dzień dobry
Nie ma to jak w domu :-)
Młody właśnie zjadł śniadanie, ja wypilam kawę i chyba muszę się za porządki zabrać.

Kota, Rojku mi wczoraj skończyła się @ więc od dziś możemy działać :-) ja tez bym się nie obrazila gdyby mi ten roczny macierzyński przyslugiwal :-)

Co do kosztów paliwa to u nas wydajemy 1000-1200zl/mc a jak się trafiają wyjazdy do Niemiec to jednorazowo koszt ok 150euro czyli 600zl!! Dlatego każda nawet najmniejsza podwyżka u nas przeradza się w spore kwoty.

Najlepszego dla naszych grudniaczkow!

Do góry