reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dziewczyny! znamy winowajcę naszej męki z 40stopniowa gorączką ktora nas trzymała od srodowej nocy,
trzydniówka!!!!!! Juz
wczoraj wieczorem nie dałam jej czopka była ciepła dośc mocno ale grzeczna spokojna, ładnie zasnęła, więc wiedziałam ze jest lepiej... i faktycznie 3 dni mega goraćzki a dziś chrostki na buźce plecach i całej klatce piersiowej i brzuszku. Dalej mała ma stan podgorączkowy i wyje o wszystko tak się przez te 3 dni zrobiła wrażliwa... ale jest juz ok, i wiemy ze nic jej nie dolega a to paskudztwo juz prawie za nami, bo na to leków nie ma.
edit: udało mi się zrobić fotkę... dużo więcej tego niż rano... IMG_9040.jpg

No i przebił nam się 6-ty ząbek!!! górna prawa jedynka wiec mamy ciekawey rozkład:) 2_12- u góry, a u dołu _112

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry
My po 5dniach u rodziców M wracamy do siebie!!!!!!!
I tu ukłon w stronę tych dziewczyn, które mieszkają pod jednym dachem z teściami!! Moi są bardzo dobrzy i mili ake jednak...wole moj dom!! Mimo ze tu nic robić nie muszę to nigdy wiecej nie pisze się na takie wspólne mieszkanie.
Asko dobrze ze się sprawa goraczki sie juz wyjaśniła.
Żabcia idź do giną bo 74dni to już zbyt długo!!

U nas prawa górna jedynka już na wierzchu a lewa prawie :-)

Ahoj,
Noc z płaczem, po ibumku trochę pospalismy, ale mamy prawą górna dwójke! Ciekawe czy dziś się wyśpię, czy domino leci dalej i kolejny ząb nie da nam spać?
Byliśmy rano na meczu, bo mój M. zaczął nowy sezon. Małemu sie bardzo podoba. Później obiadek- i kolejny mój sukces, bo Adaś jadł z nami indyka z kluseczkami :) i bardzo mu smakowało !
Teraz patrzymy na tv i pewnie cały dzień tak zleci.

Wszystkiego najlepszego dla Kacperka (dorotar) oraz Karolinki (27012701) :-)

A tak w ogóle może ktoś wie co się dzieje z 2701.... bo tak długo jej u nas nie było.

asko, Nastazja
gratuluję ząbka :-)

Zaczynam od dzisiaj tą luteinę i jak przez kilka dni nie dostanę @ to umówię się do położnej może ona coś poradzi.
Najbardziej to mnie dobija że przez te moje cykle nie prędko doczekamy się rodzeństwa dla Maciulka.

A u nas dzisiaj okropna pogoda deszcz, wiatr i zimno no ale mimo wszystko pojechaliśmy na zakupy do centrum i paru innych sklepików. Teraz Maciulek śpi bo usnął w drodze powrotnej, a M pichci zapiekanki a ja się obijam też mi się należy.

Qrcze liczyłam właśnie gości na roczek i wyszło 11 dorosłych i 6 dzieci i teraz myślenie gdzie ja ich pomieszczę gdzie posadzę jak mam 3 osobową sofę no i fotel i salon nie za duży.

Witamy weekendowo.
U nas nocki wkońcu się normują jedna pobudka więc super nocka. Tak czytam o pierwszych siniakach i powiem Wam że Julka przebiła wszystkie dzieci. Zamontowaliśmy w pokoju huśtawkę do sufitu ze względu na futryny metalowe i ostatnio małą huśtałam i jak już ją wyciągałam chciałam ułatwić sobie podniosłam szczebelki mała się gibnęła i wyleciała mi z huśtawki. Na szczęście złapałam ją w ostatniej chwili już na wysokości swych kolan .Masakra myślałam że umrę ze strachu potem .Palce w szafie tez już mamy za sobą. Ja nie wiem ale wszędzie jej jest pełno i czasem nie nadążam za nią.

Hej solenizantom wszystkiego dobrego!!
Jestem nieobecna na głównym, może się trochę ogarnę i znów tu zacznę bytować.
Póki co mam dużo nerwów w sobie.
Mam pytanie-czy ktoś jeszcze ma tylko 1 ząbka? Czy macie już więcej?A może jest ktoś kto nie ma wcale?

Net-ka o ile mi wiadomo to Fabianek naszej Violett jest jeszcze bez ząbków.

Maciuś padł zmęczony a ja siedzę oglądając "Must be the music" a mój M pierze dywan bo zbierał się do tego już tyle czasu że dzisiaj go zmotywowałam zbierając do odkurzania wszystkie zabawki i ustawiając gdzie się da ale nie na podłodze i stwierdził że jak już tak jest to upierze :-)

Właśnie skumałam że porąbały mi się daty i złożyłam życzenia jutrzejszym solenizantom hehe.

Hej solenizantom wszystkiego dobrego!!
Jestem nieobecna na głównym, może się trochę ogarnę i znów tu zacznę bytować.
Póki co mam dużo nerwów w sobie.
Mam pytanie-czy ktoś jeszcze ma tylko 1 ząbka? Czy macie już więcej?A może jest ktoś kto nie ma wcale?

Netka rozmumiem że Ninka ma tylko 1 ząbka i się tym zamartwiasz. Nie masz co się zamartwiać. Moja druga córka była bezzębna przez ok. 14m-cy (nie pamiętam dokładnie ile, ale b. długo), a może i dłużej i jak narazie są z tego powodu same zalety. Zęby są zdrowsze, dentysta też mówi że dobrze że późno jej wyszły. Teraz jest w III kl i ma wymienione opiero 1 i 2.
Ja dziś znowu do d... Od rana chodziłam jakaś taka jakbym miała za chwilę paść i wytrzymałam do 12.30 . Wtedy złapał mnie ból brzucha i znowu zrobiło mi się słabo. potem cały prawie dzień byłam osłabiona, ale dzięki temu się chwilkę drzemnęłam.

reklama
Netka- też słyszałam że zęby im później wychodzą tym są mocniejsze. Ściskam mocno.

Adaś śpi od 20 czyli tradycyjnie, choć wierci sie strasznie.. ja juz leżę i czuję lekkie przerażenie- ślub tuż tuż a my nic nie mamy!!

Do góry