reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

MILVA tulę i doskonale rozumię Twoje rozterki finansowe u mnie na konie roku tyle wydatków się nazbierało, że aż mnie głowa boli. ECH ŻYCIE.

PHELANIA wiadomo co u mamy, odezwała się może.
Skoro mówisz, że tan papirus dobry to zrobię na urodzinki dla dzieci do skrzydełek które planuję zrobić w panierce dla dorosłych a do tego sosik czosnkowy własnej roboty.
A ja czekam na Twoje fotki z brzuszkiem.

ŻABCIA ojoj biedny Maciuś, dobrze, że nic poważnego się nie stało. Jeszcze nie raz nasze maluszki prztprawią nas niemal o zawał.

MŁA szczęka mi opadał, czyli co mogli go oszukać?? Ale miałaś rwany ten ząb normalnie bo K miał cięte dziąsło bo ząb rósł w poprzek dziąsła, tzn. samo rwanie chirurgiczne kosztowało 400zł, 100zł za pierwszą konsultację i 50zł na leki bo spuchł dostał antybiotyk i ketonal i tak na szybko podałam cenę. Ale wiesz mi to się właśnie bardzo dużo wydawało.
K ani maseczki, szampana i masażu nie dostał w pakiecie. ACH.

Buziaki dla Oli, Oskarka i Hani, Martusi.

NETKA kciuki zaciśnięte.

PAPAYKA zdrówka dla małego i nie daj się depresji.

KOTA i tak trzymaj nie daj się jakiemuś kierowniczkowi, zdrówka.

U nas w sumie nic nowego. Kacperek zrobił mi pobudkę o 5.30 i co? Wzieło mu się na zabawę, gadał, rzucał się na mnie. Brał moją rękę w swoje łapki, oglądał i naglę hyc do buzi i gryźć mnie chce i tak kilka razy a potem robił ataki na mój nos i brodę i też do gryzienia a to łobuziak mały a jak mu zabierałam i mówiłam ała on się chichrał ze mnie.

reklama
Witam i ja!
Kota współczuje sytuacji w pracy.
U mnie znowu będzie zmiana na stanowisku prezesa - ciekawe kto przyjdzie...
Ja mam @ i czuję się wypluta strasznie.
Przespałam wymianę opon w tamtym tygodniu i teraz jeżdzę na letnich z duszą na ramieniu. Ale do środy, bo już jestem umówiona.
Najgorsze rano to drapanie, chociaz psikam -zgodnie z zaleceniami Mła, ale dzisiaj to wszystko było zmrożone na maxa,bo wieczorem sypał śnieg z deszczem i w nocy mróz przyszedł, więc bez drapania się nie obyło.
Teraz tylko patrzę na zegarek żeby wyjsć, bo juz zużyłam 2 podpaski, które wzięłam a czuję że już jest tragedia:shocked2:

Ewka, ja też jeżdżę na letnich jeszcze, co lepsze, zimówki wożę w bagażniku i nie mam kiedy jechać ich zmienić, no nie wiem, czy sie śmiać, czy płakać! chyba będę błagała M., żeby gdzieś wieczorem załatwił szybką wymianę na miejscu...

dziewczyny, szaleństwo i rozpusta, w piątek idę do fryzjera!! ha! będę farbować :) pierwszy raz od roku ktoś się zajmie moimi zwichrowanymi włosami, nie mogę się doczekać!

Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego dla Naszych miesieczniaków!!

Dorotar mi tez krzykneli 400zl plus zdjęcia czyli 480 za zęba. A mam 4 do usunięcia :-(

Netka &&&&& daj znać jak po wizycie!
Kota przykre to ale przez gościa chyba zazdrość przemawia. Facet nigdy nie zrozumie, nie doceni.

Młody ma pierwszego guza na czole. Chodzi już wszędzie a właściwie próbuje biegać i dziś zderzył się z kolumna :-(

INKA aaaa bo już myślałam, że jakiś dentysta wykorzystał ból i naiwność cierpiącego K i tyle kasy wyciągnął.
Biedny Aleksy, pierwszy guz, niestety zapewne nie ostatni.

Kobietki gdzie Wy się dzisiaj podziewacie??

Spóźnione buziaki dla Oli, Emilki, i nie spóźnione dla Zuzi i Martusi i Mikołaja

Violett trzymam mocno kciuki za sis&&&&&&&&

Kota a potem się dziwią ze matki nie wracają do pracy. Ale jak w takiej atmosferze pracować?

Phelania tez mam taka koleżankę ze po godzinie w jej towarzystwie łapie dola. Nie wiem jak to racjonalnie wytłumaczyć bo jestem mega optymistyczna osoba a ona na mnie działa jakoś tak depresyjnie

Próbuje się ogarnąć po wojażach ale ciężko mi to idzie. Dziś Krzyś miał pierwszy zimowy spacer - taki w kurtce zimowej, szaliku i rękawiczkach - oj będzie ciężko przetrwać zimę. Nie podoba mu się takie grube ubranko :(

hejka!
na szczescie po wizycie u doktora wszytsko w miare ok, znaczy nic groznego - przeziebienie.
Kota - wspolczuje... podobnie miala moja siostra jak wrocila do pracy.... ja tez mysle, ze jest zazdrosny / jestes dla niego zagrozeniem....
Inka, Dorota - zeby niestety kosztuja.... mnie tez czeka wizyta bo cos pobolewa.....
Marta - dla twojej Julii rowniez wszytskiego naj!
Dorota - super, ze u twojej Mamy dobrze wyszly badania!
Phelania - ja tez jestem ciekawa jak twoj brzuszek....
Ewka - wpolczuje @... a tak a propos czy jest jeszcze ktoras bez @, czy tylko ja????

reklama
Czesc kochane :)

Moj rozbujnik wogole nie pozwala mi skorzystac z komputera. Ledwo otworze laptopa juz jest obok...
Wczoraj zrobilismy sobie zimowy spacerek na ktorym zginela nam rekawiczka. Wogole to Aluś bardzo nie chcial zakladac rekawiczek.Wasze dzieciaki zakladaja bez problemow???

Nocka dzis okropna, wczoraj zresztą tak samo, ale co tu pisac, od dluzszego czasu jest tak samo.

Milva ja tez mam niekiedy ochote związać i zakneblować Alanka, łączę sie w bólu.Tez czuję sie niekiedy nieporadnie, moje dziecko do tych bezproblemowych tez to na pewno sie nie zalicza.

Phelania
moj ALanek tez nie toleruje butów, zadnych póki co.

A tak w temacie butów, bylam wczoraj w CCC i sliczne malenkie buciki zimowe są w takich rozmiarach dla naszych dzieci, po 39 i 49 zl. Myslalam nawet kupic jakies, no, ale na razie sie wstrzymuję, bo w sumie nie wiem kiedy sie przydadzą.

Nastazja Alan tez mnie gryzie, notorycznie, bezczelnie podejdzie do mnie i ugryzie w to co ma akurat pod zasięgiem zębów :baffled:

Maxwell, Ankubator, Ewka, Mimozami zdrówka dla waszych maluszków!!!!!

Netka wspołczuję bólu zęba, wspołczuję...

Papayka a to zwierzątko M przywiózł z lasu...:no:

Kota ja sie leczylam ostatnio syropem dla karmiących, chyba *spam* sie nazywa, pomógl, polecam :)

Dziewczyny co wy za papirusa jecie????? Papirus cale zycie mi sie kojazy z takim kwiatkiem ;-)

Dorotar kolezanka rwala "8" zaplacila 400zl. Podobno mozna tez na kase chorych, tylko trzeba miec skierowanie od dentysty do chirurga czy tak jakos, nie chce wprowadzic w błąd. Wtedy wyrywa sie bezplatnie chyba.Czy tylko pare zlotych doplaca...?

Kota
jak sie farbujesz???

Pyszczek my od niedzieli ubieramy Alana w kombinezon (dwu-czesciowy) Czapka, szalik, rekawiczki, pokrowiec na wózek... Koszmar. Dzis w drodze z zakupow czapke wyrzucil mi do kaluży :baffled: Eh... pół roku takiej pogody :dry:

W niedziele gotowalam rosół na obiad. Pół udka i warzywa rozgniotlam widelcem, wlalam niewielką ilosc rosolu i dalam mlodemu. Wyszla spora porcja, myslalam ze nie zje wszystkiego-zjadl. Chyba mu smakowalo. Wczoraj bylam w pracy a M dal mu sloik. Zjadl caly i sie rozplakal, chyba z glodu. M podgrzal drugi sloik i zas zjadł cały.... Chyba trzeba juz gotowac mlodemu, bo po dwa sloiki go karmiąc to nie wyrobimy na niego... Dzis ugotowalam mu obiadek: Podudzie z kurczaka, 2 marchewki, troche brokula, ryz... TYlko bez przypraw, tak dla dziecka, bez soli, wegety. Nie zjadł ani łyżeczki....Znowu zjadl dwa sloiki.... Sama nie wiem co robic, gotowac mu normalnie, tak jak dla nas?????????????? Niektore mamusie pisaly ze dają przyprawione jedzonki maluchom... Ah sama nie wiem co robic...

Do góry