reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
asieńka trzymamy kciuki na wizytę!!
Agapo wspólczuję duszności Mikiego. mam jednak nadzieję, że noc będzie spokojna!
Violett w łeb palnij swojego P! jak po dobroci nie da się to siłą.. a nóż zrozumie!!

Sosnowiczanka z MOPSu jest zasiłek rodzinny. ale dochód na osobę nie może wyjść więcej niż chyba 569 zł
(choć teraz się coś zmieniło i jest więcej). u nas M pracuje na czarno i w mojej firmie więc teoretycznie jest bezrobotny więc biorą pod uwagę tylko moje zarobki,a poza tym bedąc w ciąży na L4, później macierzyński nie przekroczyłam tej kwoty. ale już od kolejnego roku na pewno mi to zabiorą bo dochód przewyższy tą kwotę.
póki co dostaję 68 zł choć teraz ma być niby 77zł. miałam nie latać za papierkami i odpuścić ale policzyłam że przez rok zbiera się więsza suma, którą wpłacam na konto Młodego i kiedyś będzie mógl to wykorzystać :-)

Dziewczyny dzięki za zainteresowanie :) opisze tutaj bo wiele nie ma z tej wizyty żeby w wątku wizytowym smiecic. U Emilki wszystko w porządku :) jest tylko chuda i długa. Przez dwa miesiace przybrała tylko pół kilo i spadła z 75 na 50 centyl ale urosła kilka centymetrów i jest powyżej 75 centyla. Ciemiaczka jest ale doktor mówi że to dobrze, że jeszcze przez parę miesięcy ma być. Emilka ma oficjalną zgodę na "ludzkie jedzenie" ;) no i poumawialam się na szczepienia, po świętach odra, świnka, rozyczka, w lutym ostatni pneumokok, po 25.04 ostatnie 6w1 i potem jakoś w lato jeszcze zaszczepimy meningokoka.

Agapa biedny Miki i Ty, mam nadzieję że nocka nie była taka zła.

Asienka trzymam kciuki za Michasia.

Mła po nitce do kłębka tak wchodzę w Twój tyłek... Dziewczyno, potrafisz tak mnie swoim postem rozbawić, że od razu mam lepszy humor!!!! Jesteś mega pozytywną osobą, żal że nie mam ich tak wiele na co dzień obok siebie!

Hej.
Ale zimno dzisiaj wrr az sie nie chce z domu wychodzic:)

Mła problem w tym ze ja mu nie robie kanapek do pracy hyaha:p

Asienka baaardzxo mocno trzymam kciuki &&&
Inka Twoj pomysl na P chyba wyprobuje:) A obiadu i tak nie bedzie, mam wczorajsze pulp[ety ale kartofli nie bede obiarala dla niego. Ja zjem sobie z Marika obiad wczesniej:)

Cd rodzinnego to ja mialam dzisiaj zaniesc papierek o rozliczenie P z tamtego roku, ale oczywiscie moj madry P nie mial wczoraj czasu na wypelnienie druku i tego nie zrobil oczywiscie;/ Wkurzyl mnie po raz kolejny bo on zameldowany jest u siebie i urzad skarbowy ma gdzie indziej, ale zalatwilam sobie u nas ze mu to zrobia no i oczywiscie dupa. Ale tak sobie pomyslalam ze wypelnie to za niego - babeczki mi pow ze ja moge zlocy ale on wypisac - ale zmienie pismo i powiem ze to on wypelnil bo ja nie mam jego pelnomocnictwa.. I wcale mu nie bede mowic ze zrozylam i ze dostaje rodzinne. Z racji tego ze ja nie pracuje i mmy tylko ta kase co on do domu przynosi wiec j bede miala swoja. A co:p
A jeszcze ostatnio mi moja polozna srodowiskowa mowil jak sie spotkaly7smy w przychodni ze z racji tego ze Fabianek jest alergikiem, ma swoje leki, mleko i musi byc pod stala kontrola alergologa moge sie starac o zasilek pielegncyjny na dziecko to ponad 100 zł wiec chyba tez sie zainteresuje tym:)

Inka my tez takrobimy z kasa z rodzinnego na konto dla malej:D
Netka mamnadzieje ze zrobia wam to badanko bez trzymania w szpitalu:p
Agapa mamnadzieje ze jednak nocka minela spokojnie:*
Maxwell jak ja ci zazdroszcze ale możei u nas niedlugo cos się ruszy:D ale na razie nie zapeszam:D
Asienka kochana trzymamkciukasy za Michaska:**
Milva ja kupujetylko prezent dla malej ale to razem z A i prezent dla A
Mła hahah moja wlaniesiedzi i bawi się balonami normalnie jakby dziecka nie było:D
A co do kanapek kolegi twojego M to padlam hahah:D
Violett wcale Ci sięnie dziwie nie dawaj obiadu może się nauczy:p
Gabrusiu ogromniastebuziaczki dla Ciebie sto lat:**

U nas nocki nadal ladne z jedna pobudka gora 2 :) za to dzien ponury i marudzącyciagle gile do wycierania normalnie masakra 

Milego dnia kochane:*

Dzien dobry!
Najlepsze zyczenia dla Gabi!
Maxwell - gratulacje! pewnie juz sie nie mozecie doczekac przenosin!
Agapa - mam nadzieje, ze nocka byla spokojna....
Asienka - kciuki zacisniete!
Pyszczek - za powrot do kariery &&&&!
Mla - tez chyba zrobie takie kanapki.....
Violett - twoj M i tak wydaje sie jednym z najporzadniejszych na forum..... a jak widac tez potrafi wkurzyc....
Milva - jak nocka? pytam bo u nas coraz gorzej i coraz wiecej pobudek... a prezenty dopiero w grudniu.....
Netka - moze wam sie powiedzie i biedny szpital nie wezmie was na swoj wikt.....
Inka - ten pomysl z kontem super, tez mialam taki plan, ale jakos nie moge sie zebrac i go zrealizowac. moze chrzciny beda tym bodzcem...
A wlasnie a propos chrzcin - beda 29 lub 30.12... lepiej pozno, niz wcale....
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Gabrysiu nasza wigilijna Gwiazdko wszystkiego co najlepsze!! i daj czasem się wyspać rodzicom :-) a co!! niech też coś od życia mają!!

u nas pogoda do d.... nic mi się nie chce.
dobrze, że obiad mam z wczoraj. tylko Młodemu coś ugotują lub poratuje się słoiczkiem :zawstydzona/y:

Asieńka odezwij się po wizycie!!
a czy któraś z Was wie co u naszych grudniowych Oskarków (MamyO i Gosi???)

reklama
Do góry