Maxwell - Elenka od początku choroby jest pogodna i zachowuje się tak jak normalnie, więc ok :-) wczoraj troszkę z jedzeniem marudziła, ale mam nadzieję, że jak wyzdrowieje, to apetyt wróci. Kaszle już troszkę rzadziej, ale słychać, że ten kaszel już taki mokry...
inka, asko - wychodzi, że u nas najdroższy kurs..ech, ale tak jak piszecie, nie żal mi ani jednej wydanej złotówki, no i oczywiście poza półgodzinną lekcją dziecko + jeden rodzic w basenie, możemy przez kolejne pół h korzystać całą trójką z basenu
dorotar - u mnie w lipcu nocki wyglądały podobnie, mimo, że mała poza piersią na dobranoc dostawała butelkę to i tak zaczęła się budzić po 5 razy w ciągu nocy, pociągnęła tylko pierś przez chwilę i z powrotem zasypiała. to normalne u dzieci, które są usypiane przy piersi. dziecko po prostu gdy się w nocy przebudzi, co jest normalne, nie umie z powrotem samo zasnąć i szuka piersi... ja już kilka razy pisałam o tej książce
dr Eduard Estivill, na prawdę warto ją przeczytać i zastosować opisane metody zasypiania dziecka. ja przeprowadziłam akcję pt. "moje dziecko zasypia samo" ;-) pod koniec lipca, nie powiem, na początku był płacz, ale z każdym dniem było coraz lepiej. nam bardzo szybko udało się zasypianie bez płaczu na noc, bo około 3 dni, z drzemkami w dzień było troszkę gorzej, ale po jakichś 3 tyg. mała już zasypiała bez problemu sama w łóżeczku. będę się powtarzać, ale polecam w 100% tą książkę, zarówno Tobie jak i
sosnowiczance,
anusi i innym mamom, których dzieci słabo sypiają w noc. My od połowy sierpnia większość nocek przesypiamy bez pobudek. Zdaję sobie sprawę, że teraz może być ciężej, bo dzieci jednak starsze, ale wart spróbować
sosnowiczanka - moja Elenka nie toleruje samego MM, wypije tylko takie zagęszczone kaszką i to raz na dobę (przed snem) tak poza tym, to tylko rano raz pije porządnie z piersi, a po południu to tak tylko na popitkę, poza obiadkiem i podwieczorkiem (owoce z jogurtem czy twarożkiem) to je jeszcze tylko raz kaszkę na gęsto łyżeczką około godz. 11.
maxwell - ja to chciałabym mieć następne dziecko, gdy Elenka skończy 3-4 latka.