reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar Freiya juz ci ubiegla ;)
Jak dostalam tabletki przy ktorych nie mozna karmic to lekarz powiedzial mi ze 12 godz musi minąć i trzeba odciągnąć mleko i wylac i dopiero mozna dac maluszkowi piers.

reklama
Phelaniawspolczuje kolezanceL
Papyka oby maly sięnie zarazil od twojego taty
Tofika ale ten twójm wymysla z tymi fotelikami:p kochana postaw na swoim tak jak ja:p i zdrowkadla Lenki:*
Netka ja tez chcekawalek sekacza po wstyd się przyznac ze nigdy w zyciu go nie jadlam:D
Dorotar wspolczujenockiL
Agapa zdrowka dlaMikusia:*
Asienka dla wastez zdrowka:*
Aga ciesze się z postępówOlenki oby tak dalej:p
Anusia gratulacjedla Bartusia a i u nas tez pobudki co 2 godziny na cysia ale jeszcze nie dorosłamdo decyzji odstawienia malej
Kupinosia zdrowkadla dziewczynek:*
Dorotar wydaje misię ze spokojnie o 19 możesz już karmic:p

sto lat dla Ani, Halinki i Piotrusia:**
A ja się dziś dowiedziałam ze moja ciocia zostanie po raz 3mama( corka 15 lat i synek 11 lat) i będzie rodzic na początku kwietniaJa co najlepsze jejsiostra rodzona tez jest w ciąży i tez ma termin na kwietnia:D

maxwell to zona mojego taty brata:p haha ale ostatnio tez bylo podejzenie ze moja mama w ciazy bo okres jej sie 3 tyg spoznial i bala sie test zrobic haha:p dodam ze mama ma 45 lat takze jeszcze moze moze:p

dziewczyny ja na szybko wpadłam podzielić się nowiną!

dzisiaj dzwonie od rana i szukam alergologa ale takie terminy że szoooook, w jednrj przychodni zapisali mnie na luty:szok: szukałam też prywatnie ale 100 zł wizyta a gdzie jeszcze testy, a to zapewne na jednej wizycie się nie skończy;/ ostani na mojej liście był szpital do którego moja mama jeździ do kardiologa zadzwoniłam tam już wymęczona ciągłym tekstem że do końca roku nie ma terminów i niespodzianka!!!

jutro na 16.30 mamy wizytę:-):-):-):-):-):-) :-) !!!
mama nadzieję że okaże się że już po wszystkim i Michaś w końcu będzie mógł spróbować jogurcika, jajeczko itp.
wybaczcie, że się cieszę jak głupi z bateryjki ale ja szukałam tego alergologa już od jakiegoś czasu;D

a mój M dostał wezwanie dzisiaj na przesłuchanie na policję w sprawie Amber Gold hehehehe:D kiedyś wysłał tam CV i doszli do niego:D:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Maxwell - Elenka od początku choroby jest pogodna i zachowuje się tak jak normalnie, więc ok :-) wczoraj troszkę z jedzeniem marudziła, ale mam nadzieję, że jak wyzdrowieje, to apetyt wróci. Kaszle już troszkę rzadziej, ale słychać, że ten kaszel już taki mokry...
inka, asko - wychodzi, że u nas najdroższy kurs..ech, ale tak jak piszecie, nie żal mi ani jednej wydanej złotówki, no i oczywiście poza półgodzinną lekcją dziecko + jeden rodzic w basenie, możemy przez kolejne pół h korzystać całą trójką z basenu
dorotar - u mnie w lipcu nocki wyglądały podobnie, mimo, że mała poza piersią na dobranoc dostawała butelkę to i tak zaczęła się budzić po 5 razy w ciągu nocy, pociągnęła tylko pierś przez chwilę i z powrotem zasypiała. to normalne u dzieci, które są usypiane przy piersi. dziecko po prostu gdy się w nocy przebudzi, co jest normalne, nie umie z powrotem samo zasnąć i szuka piersi... ja już kilka razy pisałam o tej książce dr Eduard Estivill, na prawdę warto ją przeczytać i zastosować opisane metody zasypiania dziecka. ja przeprowadziłam akcję pt. "moje dziecko zasypia samo" ;-) pod koniec lipca, nie powiem, na początku był płacz, ale z każdym dniem było coraz lepiej. nam bardzo szybko udało się zasypianie bez płaczu na noc, bo około 3 dni, z drzemkami w dzień było troszkę gorzej, ale po jakichś 3 tyg. mała już zasypiała bez problemu sama w łóżeczku. będę się powtarzać, ale polecam w 100% tą książkę, zarówno Tobie jak i sosnowiczance, anusi i innym mamom, których dzieci słabo sypiają w noc. My od połowy sierpnia większość nocek przesypiamy bez pobudek. Zdaję sobie sprawę, że teraz może być ciężej, bo dzieci jednak starsze, ale wart spróbować

sosnowiczanka - moja Elenka nie toleruje samego MM, wypije tylko takie zagęszczone kaszką i to raz na dobę (przed snem) tak poza tym, to tylko rano raz pije porządnie z piersi, a po południu to tak tylko na popitkę, poza obiadkiem i podwieczorkiem (owoce z jogurtem czy twarożkiem) to je jeszcze tylko raz kaszkę na gęsto łyżeczką około godz. 11.

maxwell - ja to chciałabym mieć następne dziecko, gdy Elenka skończy 3-4 latka.

Do góry