reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dzięki dziewczyny za info. Freiya, własnie u mnie w przychodni była stosowana ta wycofywana seria i mała była nią szczepiona niestety...Lekarka nie chciała za bardzo podac przyczyny wycofania, stwierdziła że tak się po prostu zdarza, trochę straciłam zaufanie...Mła, my jestesmy po drugiej dawce i tez nie było skutków ubocznych, ale ch.olerka wie, skoro to wycofali, czym to mogło byc zanieczyszczone...przeciez bez powodu nie cofnęli..

Moi juz śpią, jedno z jednej drugie z drugiej mojej strony, jak w odbiciu lustrzanym...

reklama
Witajcie dziewczynki:):)
Codzinnie Was czytam i tylko czytam niestety:(
Brak czasu na wszystko:) Nie wiem dlaczego...Tu zakupy tu opieka na dziecmi spraztenie gotowanie prasowanie,ehhh zresztą po co to wymieniam jak Wy macie to samo:) i jeszcze ise podjęłam dodatkowej pracy(ale to dla wyjscia z domu raz w tygodniu:)
Takze czasem się odezwe;)

Mam nadzieje ze mnie pamietacie jeszcze heheheee...

Wszystkim jubilatom i solenizantom wszystkiego najnajanjaaaaaaaajjjjj:*

A choruszkom dużo zdrówka!!!

Miłego weekendziku:*

Pozdrawiam Was wszsytkie i całuje:*

Tofika z tego co wiem to nie chodziło o zanieczyszczenia tylko o jakieś źle wdrukowane numery seryjne czy daty ważności względem tego co było zgłoszone w inspektoracie (jakieś formalne sprawy) i wasza lekarka powiedziała prawdę że tak się zdarza, u mnie w pracy co chwila wiszą informacje że dana seria jakiegoś leku jest zwrócona do producenta decyzją inspektoratu.

Zuzince i Michasiowi 100 lat w dobrobycie ;)
Sosnowiczanka
katar mija a co do bólu głowy ;P ja to wogle zdziwiona byłam, brzuch przy okresie to rozumiem ale głowa?? No ale tak też było! Co bardziej podejrzane... głowa mnie bolała mnie chyba nigdy wcześniej w życiu...chyba już umieram... to znak:-D
Ja z włosami tak odważna jak Ty nie jestem, bo w życiu miałam blond, raz miałam jasny brąz. I na tym kończą się moje ekscesy z włosami... nie licząc fryzur jakie miałam i cięć... bo tak to umiałam mieć z 1 strony do brody a z2 strony do łopatek..itd...
Nastazja no to masz ich z głowy, skoro mieli by Ci popsuć humor to dobrze, że nie przyjdą... swoją drogą, dziwni ludzie.;)
Inka Ty mnie nie pytaj ile ja mam butów... :baffled:Dramat.... sama nie wiem co mam... nie wiem gdzie to ustawić, poukładać. U mamy na strychu 3mam może z 50 par. w domu podobnie. Ale na zimę jak coś już mam ;) Kilka par Ugg w różnych kolorach i długościach i oficerki Burberry -z czego jestem zadowolona-kolejny dar od siostry. Celebrowałam je z miesiąc hahaha:-D:-DJaka ja głupia jestem-szok ale buty kocham!No i spodnie!I torebki! I sukienki!:-D:-D

Powiem Wam, że oczyściłam z małżem atmosferę między nami i kurde jakoś mi lżej .Ostatnie tygodnie były pełne nieporozumień. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej... a jak nie -znów zacznę Go bić dla zasady.:-D
Za to podarłam się z jego siostrą 2gi raz w życiu ale tak mnie smark wpienił, że normalnie ma zakaz wjazdu do mego domu.

Ostatnia edycja:
Freiya, po tym jak się dowiedziałam, że wycofano tą serie weszłam do internetu i nie musiałam długo szukać, znalazłam informację że w Portugalii dziecko zaszczepione szczepionką tej samej serii, która została wycofana w Polsce, zmarło na skutek silnej reakcji organizmu(dziecko było w tym samym czasie szczepione przeciwko rota). Sprawa była badana, ale nie wiem jak się to dalej potoczyło,czy znaleziono wiarygodne dowody na związek tego szczepienia ze śmiercią dziecka. W kazdym razie trochę mnie przeraziło, ze może dochodzić do takich syt. to znaczy może dochodzić do zanieczyszczeń itp. Podobno te szczepionki robione są w Chinach gdzie często dochodzi do zaniżania jakości i standardów produkcji. Ale nie wiem ile w tym wszystkim jest prawdy, myslałam że może ktróras z was się bardziej orientuje, bo nie wiem czy te informacje które przeczytalam w necie, nie sa podawane tylko dla wywołania psychozy strachu jak to często w w necie bywa.

Dzien dobry
Najlepszego dla Zuzi, Alanka i Dzielnego Michasia :-)

Mlody dał pospać do 9 :-):-):-) szok!!
Kochany ten mój Synek!

Netka ja KOCHAM buty :-) mam ich tyle ze nie mam gdzie trzymać :-) wczoraj kupiłam 3pary i poki co schowalam za szafa zeby M nie zobaczył :-);-)

Tofika co do szczepień to niestety powodują czasem reakcje uboczne ake nie można się dać zwariować. Ja jestem zdania że moje dziecko to ominie! Inaczej bym oszalała myśląc że może być inaczej!

Sosnowiczanka wspolczuje nocki. Ja wstawalam 5razy i już byłam skłonna zabrać Młodego do siebie ake wytrzymalam i dospał do rana u siebie.

Ostatnia edycja:
Tofika prawda jest taka że można umrzeć od wszystkiego jeśli masz silną alergie o której nie wiesz, od leku, od szczepionki, od ugryzienia owada. Możliwe że dziecko w portugalii umarło od tej szczepionki, znam przypadek dziecka które umarło od szczepionki na rota mimo że setkom dzieci szczepionych tą samą szczepionką nic nie było. Każda szczepionka przed dopuszczeniem do obrotu jest dokladnie testowana. W poniedziałek sprawdze ale wydaje mi się że nasze polskie szczepionki nie mogą być spoza ue. A internet jest pełen bzdur, to chyba wszystkie wiemy.

Tez to biorę pod uwagę...tzn. ze internet jest pełen bzdur....Natomiast wcześniej się nie zastanawiałam jakoś nad zasadnością szczepień, zaufałam po prostu rekomendacji lekarza...zwalniając się z obowiązku myślenia.Zdaję sobie sprawę z mozliwości skutków ubocznych to jasne, ale też z biznesu jaki robią firmy farma....i zaczęłam się po prostu bardziej wgłebiać w ten temat. Oczywiście, że szczepić Lenkę będę, bo muszę, co do dodatkowych szczepień to kurczę, sama nie wiem...Freiya, jesli bedziesz mogła sprawdzić czy szcepionki są unijne to - wielkie dzięki.

MOje dziecko dzisiaj weszło sobie do szuflady ze swoimi ubrankami w komodzie ...:-)...

Serdeczne życzenia dla Zuzi i Michasia i Buziaczki od Lenki

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry niedzielnie!
Inka- uśmiałam się z tych butów za szafą:-D Czy wy w ogóle nosicie te wszystkie pary? Ja mam z 5 par butów tylko:zawstydzona/y:,ale podoba mi się dużo...tylko kasy szkoda i brak;-)

Sosnowiczanka - 8 pobudek...biedna ty....A kolor czerwony wymiata- czekamy na fotę eksperymentu!

Bartek o 1 w nocy się przebudził i zabawy mu się zachciało,ale jakoś udało mi się go zatrzymać. Wstaliśmy o 6 , standardowo 2 pobudki na mleko.
W czwartek jednak nie udało się pojechać do teściowej i niestety dziś nas to czeka.....:baffled:

Do góry