reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dorotar, jak tak zaczęlaś wyliczac te imprezy, to sie ocknęłam i sobie przypamniałam że za tydzień u nas rocznica ślubu:szok:...Nie mamy lekko, bo ani z dzieckiem, ani tymbardziej z psem nie ma kto zostać...więc albo wybierzemy się wszyscy razem na jakis "romatyntyczny" wyjazd albo czeka nas "upojny" wieczór w domu w tymże samym towarzystwie:-) Sama nie wiem co lepsze.....Nie wiem nawet co kupic mojemu m....może być problem, ale coś wymyślę...
maxwell, zdrówka dla Marysi, a_gala, Kupinosia, zdrowka dla waszych dzieciaczków

Ostatnia edycja:
reklama
Aga, od dwóch dni mam doła, bo kiedy wracam z pracy mała uśmiecha się, idzie do mnie na ręce i zaraz chce do taty. I tak, jak to Freiya pięknie ujęła - napieprza "tatatatata" na okrągło. To przykre i aż M na siłę chce mi ją dawać, żeby mi nie było smutno. A i tak jest, wiec doskonale Cię rozumiem.

Tofika, u mnie przy kupce pełna dyskrecja i elegancja. Tzn, byłoby tak, gdyby nie smród :D

Phelania
, cieszę się, że NASZA fasolka tak ładnie się rozwija :) Jak ją nazwiemy? XD

A_gala, Kupinosia, Net-ka, zdrówka dla dziewczynek! :*

Net-ka, hahaha Ty nie możesz do Lidla! Zostaw tym, co nie mają takich pak z darami! XDXDXD :*

Dorotar, wklej wycinek do jakiegoś albumu - kiedyś mała gwiazda bedzie dumna z siebie :)

Malenstwo, ja wzięłam sweterek 74, choć powinnam 80 i jest ciut duży, czyli w rozmiarze 86. Rajtki 74 są w sam raz, choć moja dół ma 86 :D Coś przekłamane te ich rozmiary ;) Ale rajtuzy spoko, warto było :)

Kota, mam nadzieję, że znosisz to na luzie. Masz duużo czasu i wiele przyjemnych staranek ;)

Dziewczyny, z tą kupką to zazwyczaj nic nie zwracało wcześniej mojej uwagi, zmieniło sie wczoraj, dlatego zaczęłam się zastanawiac czy to normalne..., ale chyba nie, bo nie jest tak wesoło jak wczesniej pisałam, moje dziecko się później wręcz popłakało...:-(. Zrobiłam jej herbarkę koperkowa i pomogło, ale się naprawdę namęczyła, wcześniej myslałam że ona się nudzi podczas robienia i tak się bawi powiedzmy dźwiekami...W kupce było troszkę śluzu...

Nastazja, trzymam kciuki zeby goscie dopisali tak jak sobie tego życzysz (bądz nie życzysz;-))

Duzo zdrowka dla Kacperki i Karolinki:)

Aga u mnie chwilami jest tylko "tata", a niekiedy tylko "mama". No a jest okres ze jest i mama i tata naprzemiennie:)

Agala zdrówka dla Elenki:)

Kupinosia dla Kasi tez zdrówka:)

Netka
niezly twoj mąż :D

Dorotar no Amelia jak pierwszorzędna modelka:))) Gratuluję:)

Maxwell
zdrówka dla was także.

Wczoraj w nocy taki wiatr i ulewa u nas byly ze myslalam ze okna nam wyrwie :baffled:.

Caly dzien nie mialam czasu do was zajrzec. Rano praca, duzo pracy, a pozniej Alan, ktory nie dal mi nawet włączyc komputera...Teraz rozrabiaka juz spi, wiec ja sie relaksuję tutaj z wami przy buteleczce karmi poema di caffe :) Mlody juz od paru, moze parunastu dni ma tylko jedną drzenkę w dzien, zazwyczaj kolo poludnia, wiec dzieki temu wieczorem wczas robi sie spiący i wczesniej go kladę. Dzis np o 20 juz spal:) Bardzo mnie to cieszy bo mam wieczor wolny, bo popoludnie z moim synkiem bylo bardzo intensywne. A teraz uciekam szukac sobie mojego nowego, wymarzonego koloru wlosów ( na razie wirtualnie;-))

Wywieszałam dziś pranie na balkonie. P wziął Gniduszkę, postawił na parapecie i tak sobie zerkają na mnie... w pewnej chwili odwracam się do nich a Młoda dostała ataku śmiechu... Patrzę na P?WTF? On jeszcze głośniej-z Niny... Ok odwracam się i dalej wieszam.....znów na nich i znów śmiech mego dziecka taki, że na zewnątrz słychać. Boże Ona jest taka kochana, że nie mogę bez niej żyć! Mama ją śmieszyła wieszająca gacie ;)

Dorator to jest świetny pomysł, by Kacpra dać na stronę jakiegoś pisma dla mam. On ma taką urodę, że wygryzłby konkurencję na 100%. Dla mnie to taki mały amancik... przystojniaczek. Amelkę wytnij z gazety i koniecznie do albumu rodzinnego.
Mła to jest takie trochę niesprawiedliwe w moim życiu-choć nie narzekam-ale pozbawiła mnie moja rodzina tego bym cokolwiek mogła kupić swemu dziecku...Zawsze mnie wyprzedzają...Obecnie kupowana jest wyprawka dla 3latki... MASAKRA.
Sosnowiczanka mój małżonek robi często podobne akcje więc czasami nie wiem już czy załamać ręce, czy się śmiać.
Phelania dobrze wiedzieć, że dzidziolina ma wszystko na swoim miejscu i zdrowa jest!

Od wtorku nie myłam dziecka. Tłustywłos, spocona... oblepiona. Myślę-nie myję, kurde chora, jeszcze jej gorzej będzie...człowiek taki trochę głupi, niedoświadczony... Wymyłam ją jednak w takiej ciepłej wodzie...W łazience sauna. Od razu nosek odetkany, ona świeża, nabalsamowana, wypachniona... inne dziecko. Skowronek normalnie.

Ostatnia edycja:
Mła,Freiya,Dorotar,A-gala,Netka, Sosnowiczanka-dzieki Wam za odpowiedź dziewczyny jak zwykle na forumowe dzewczyny można liczyć.

Mła-ja też mam doła z tego powodu i mój M też na siłe gada do Młodej powiedz mama i leci mi ja na rece dawać- tak jak Freiya napisala taki etap-troche mi sie weselej na duszy zrobiło:)

Netka,-zdrówka dla Nineczki, a co do raczkowania to mi rehabilitantka powiedziała że od momentu podniesienia sie na raczki i bujania do ruszenia jest około 1 miesiąca mniej wiecej-więc sie spodziewaj na czasie Kochana że Młoda Ci ruszy.

A-gala zdrówka dla Elenki
Kupinosia dla małej Kasi też zdróweczka zycze.

Młoda spi, małż w pracy wiec ja zasiade sobie z maleńkim kieliszeczkiem nalewki aroniowej teściowej-swoja droga robi pyszne i może cos sobie poczytam-lubie takie wieczory jak młoda spi a ja moge sie zając tylko sobą.

Mła-ja kupiłam dres na 74/80-ostatni a tak odkupiłam od kobiety co chciala wymienic a nie mogła i jest na teraz w sam raz,bluze pluszowa kupiłam wieksza 86/92 i bedzi na poźniej, rajtki tez na 86/92 tez na pozniej bo na razie mam mniejsze, a ten sweterek tez chcialam kupic ale w koncu stwierdzilam ze za duzo tego juz

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziękuję za życzenia w imieniu Karolinki. Buziaczki i wszystkiego naj naj dla Kacperka.

Teraz już zmykam, bo dostałam prezent od kochanego M :-):-):-)
foto 629.jpg;-)

Freiya biedna Emilka z tymi Zębalami. U nas też za dobrze nie jest ale nie ma tragedii jak u Was :(

Kota właśnie nie widaomo jak długo moja krew będzie zapominać jak zabić obcą krew. Muszę robić badania co parę miesięcy.

Tofika dzięki za dobre słowo. Po prostu odczekam troszkę i zobaczę co dalej. Przede wszystkim muszę znaleźć dobrego lekarza:) Przeczytałam o ciąży zaśniadowej – matko jak Ty to przeżyłas? Musisz być niesamowicie silną kobietą! Podziwiam!!

Maxwell tez chce taka prace co szczepia za darmo ;)

My dziś sami M w pracy do rana. Młody padł przy wieczornej butelce o 20:00. Pierwszy raz od wielu miesięcy zasnął podczas jedzenia.

reklama
Witam:)

Nasza noc tragiczna, Alan doslownie co godzine budzil sie z placzem... :(
ja juz nie wiem czy to zęby czy cos innego. Nie wiem co jeszcze mogloby mu dolegac, w dziec żywe, pogodne dziecko a nocami takie histerie...
Czy tylko my tak mamy???

Rojku buziaki dla Anielci :*

Do góry