reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Słodkości dla Emilki i Kalinki ! :*

żabciu-
gratulacje ! to było do przewidzenia że Maciejek pierwszy wystartuje
Netka- gratulacje dla sis !
maxwell- była, była, mniam mniam tylko że w nocy muliło mnie strasznie...albo ciąża albo kolacja za ciężka
Freiya- Twoja teściowa straszna ale i straszne życie miała...a z drugą dzidzią to tak czułam że z czasem wymiękniesz ;-)
violett- nie chce Cie martwić ale moja Olka do dziś je jak prosiaczek i też sie zastanawiam kiedy to sie skończy
kota- czyli szanse są nadal
Ewka- podwójne gratulacje dla Zuzi

Zapomniałam pochwalić Kasie że w zeszłym tygodniu zaczęła siadać z pozycji leżącej. Dziś zauważyłam że próbuje wstawać jak jest w łóżeczku i w ogóle zrobiła sie ruchliwa.

Noc miałam straszną bo dreszcze i mdłości. Czekam na @ jak na zbawienie. Nawet obudziłam M o 4ej i mówie że chyba jednak wpadliśmy bo ciągle ten niesmak w buzi i telepanie (już 2 razy przecież tak miałam we wczesnej ciąży ) a on tak radośnie NO TO FAJNIE ! tia super , o losie , nie teraz

Violett ja mam taką cichą nadzieję że jednak ta @ nie przyjdzie no ale zobaczymy za parę dni.
Cieszę się że wszystko z Mikołajkiem w porządku.

ewka gratulację dla Zuzinka

maxwell hehe fajne Maria Awaria :-D

netka gratulacje dla siostry :-)

kota trzymam kciukasy &&& żeby kolejny test nie zrobił Ci psikusa i pokazał 2 krechy, a ile dni po terminie @ robisz test ??

Kupinosia
no to był taki jak na razie jednorazowy wyczyn z 2 kroczkami teraz robi jednego bez trzymanki od czegoś do czegoś z wyciągniętymi rękoma żeby się złapać zaraz.

Miałam wczoraj rację że jak ja nie będę musiała dzisiaj rano wstawać to Maciuś wstanie ... budził się kilka razy w nocy o 1 jadł kaszkę bo płakał a potem kilka pobudek jeszcze no i do tego małemu furczało strasznie w nosku i jak się obudziłam o 6 tak tylko leżałam i słuchałam czy wszystko z małym w porządku w łóżeczku i jak się przebudził o 6.30 to wzięłam go do siebie wtulił się i chwilę leżał a potem zaczął skakać i wstaliśmy.
Zła jestem bo qrka koleżanka której pilnuję małą jest chora i przywlekła mi choróbsko a swojej małej podaje antybiotyk na własną rękę bo ma katarek.

Uciekam poodkurzać póki jestem sama z Maciusiem bo potem tamta odstawi histerie jak zobaczy odkurzacz.

Mła, dagne wszystkiego najlepszego dla Waszych księżniczek na te 9 miesięcy :-)

Kota- ja tak miałam raz - kupiłam strumieniowy i nie wyszło nic. Płytkowy zawsze mi wychodził.
Maxwell- przygotowania miłe, ale trochę mało czasu zostało i wszystko jest robione w nerwach. Bo np na obrączki czeka się miesiąc, zaproszenia będą dopiero w przyszłym tygodniu, sukienkę wczoraj zamówiłam tak nieprzemyślanie bo była ostatnia sztuka i bałam się że ktoś ją zwinie.. Ehhh ciekawe czy będzie w miarę ładna? Ale kosztowała grosze więc się nie zastanawiałam..
Inka- ja ostatnio ciągle miałam takie noce, a od tygodnia odpukać śpi cudnie. Tzn budzi się ale już nie wierci nie ma płaczu.. Nawet herbaty mało pije. Trzymam kciuki za lepszy dzień i noc ;)

Mój M. zaraz spada do pracy i wróci rano- super!

Dzień dobry kochane!!!

Wszystkiego najlepszego dla Emilki i Kalinki buziaki!!!

Netka gratulacje dla siostry:)
Ewka gratki dla raczkującej Zuzi no i z okazji pierwszego ząbka też :)
Asienka nadal kciuki zaciśnięte daj znać jak będziecie juz po wizycie u hematologa.
Kota trztmam kciuki za kolejny test.

Miłego dnia!!!

Kalinie i Emilce wszystkiego dobrego ;D 100 lat w dobrobycie!
Kota
nic się nie martw, moja siostra zrobiła 3 testy i każdy wyszedł negatywny... Ostatni okres miała 18go sierpnia i trwał 2 dni :):) i wczoraj zrobiła 4 test ( my wszyscy myśleliśmy, że to grypa żołądkowa ją tak męczy, skoro testy negatywne) a tu proszę w końcu 2 krechy i zonk!!! Jeszcze masz czasu troszkę ;))&&&
Kupinosia ;D:D:D:D:D jestem pełna podniecenia, chyba kolejne Bobo będzie! DZIEWCZYNY NA FOTKACH CUDOWNE I KRAJOBRAZY -ZAZDROSZCZĘ
Nastazja pokazuj sukienkę koniecznie!!!!!

Dostaliśmy dziś wezwanie na rehabilitację i na badanie- już mam stresa, zaraz pewnie będzie biegunka!!!!:-D
Powiem Wam jeszcze, że chytrus mój uwielbia się tulić jak śpi i jak ja ją ścisnę i śpię z nią wtulona, to tak całą noc bez kręcenia się a jak P ma zmianę, to od niej dupą się odwraca i wtedy ona się wierci... Dzieciaki zazwyczaj nie lubią się tulić w spaniu a moja jak tylko zobaczy, że ja wstaję od razu też się podnosi albo budzi... Czujna bestia.

Ostatnia edycja:
kota, przypomniałam sobie swoje testy w ciązy z Lenką. Juz w 27 dniu cyklu wysłałam męża do apteki żeby kupił taki extra czuły....no ale lipa nic nie wyszło. Na drugi dzień mój m. stukał się w głowę ze znów chcę zrobić kolejny test ...ale kupił. Zrobiłam i na pierwszy rzut oka -nic...no ale wydawało mi się że ta druga kreska musi tam po prostu być...rozebrałam ten test na częsci pierwsze i pokazuję męzowi że jest jednak druga kreska. On mi wmawiał jeszcze z minutę, że to jest jakaś dodatkowa kreska testowa której normalnie nie widać bo jest zakryta, no ale w końcu uwierzył. Pojechalismy jak idioci od razu na usg (w 28dc:-)) i oczywiście lekarz - drugi niedowiearek, stwierdził że nie widac żadnej ciązy i spytał czy ja ufam tym testom, że w USG w ogóle nie ma żadnego ciałka żółtego i on wątpi bardzo żeby sie tak szybko udało...Patrzył na mnie jak na wariatkę kiedy mu powiedziaąlm że robiłam test w 27dc i pytał czemu tak wcześnie...Do tego mnie nastraszył mówiąc że jesli w ogóle jest to ciąza, to może byc ciąża pozamaciczna..."Wesoło" się zaczeło.... Trzymam kciuki za twój kolejny test...

Ja dzisiaj z rana poszłam na pobranie krwi, m. sie rozłozył, gardło go boli i ma objawy grypy, dreszcze itp...ja ide po południu do lekarza na kontrole i pewnie będe miała przedłuzony antybiotyk...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA EMILKI ORAZ KALINKI. BUZIAKI DZIEWCZYNY OD LENKI.

Kupinosia,
gratki z powodu postepów Kasi. No i czemu nie teraz?:-)

Violett, gratulacje dla Ani. Super:-)

Freya, moja teściowa tez straciła dziecko, ale w wysokiej ciązy z powodu zatrucia ciążowego. Dowiedziałam sie o tym keidy leżałam w szpitalu po poronieniu i mnie naszła niespodziewanie. No ale szczerze mówiąc to nas troche zbliżyło i poprawiło nasze stosunki.Mój m. o tym nawet nie wiedział...
ewka, gratuluje zabka i raczkowania
Milva, niektóre leki odtykające nos zawierają pochodne amfetaminy , ale takich chyba mu nie dajesz:-);-). Przykro z powodu twojej mamy.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry

Maxwell- glukoza wyszla sssuper:)ale jak nie urok to sra...mam wysoki wskaznik cytomegali i różyczki:wściekła/y:na czerwono...IGG różyczka powyzej 240U/ml a cytomegalia powyzej 800U/ml nie wchodze w neta i nie czytam wizte mam w poniedzialek zobaczymy co powie Pani ginekolog...
Kota- to znak ze cos sie dzieje w twoim organizmie:))) najwazniejsze ze nie pokazalo I krechy:)czekamy na wynik.
Ne-tka- u nas Alan spi w swoim pokoiku sam,ale ja ja sie budze nawet sie nie rusze tylko otworze oczy to on odrazu sie budzi i gada:-D:szok:moze to jakas wiez matka-dziecko:eek:hehehe nie wiem

Herbatka z cytryna i miodem wypita pora wstawac i mlodemu dac jesc...ale mi sie dzis nie chce a musze isc na Targ....

reklama
Kupinosia ładnie to tak w kolejkę się wpychac?? ;-)
My już tu mamy ustalone:
Kota, Rojku, Żabcia i ja :-) co do kolejności to może być różnie ale jak chcesz to Cię do listy dopiszemy :-)

Do góry