reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny ale jestem szczesliwa. Rozmawialam z Ania i powiedziala mi ze z Mikolajkiem jest wszystko ok, sam oddycha, dostal 10 pkt po urodzeniu, potem odjeli jeden za wczesniactwo. Obecnie lezy w inkubatorze bo jest nagrzewany ale ogolnie to super! Tak sie ciesze, jak mi Ania przez tel to powiedziala to az sie poryczalam ze szczescia i nerwy puscily bo sie ciagle denerwowalam. A Aniaczuje sie gorzej,strasznieboli ja rana po cc plus obkurczajaca sie macica, niestety leki przeciwbolowe nie pomagaja.
Dziekuje Wam bardzo za trzymanie kciukow i dobre slowo. Zawsze mozna na was liczyc kochane :*

Netka wielkie gratulacje dla Twojej sis. Wiesz co jak moja sis ( ma 26 lat)powiedziala mi ze jest w ciazy topoczulam sie jak bym to ja byla w 3 ciazy haha. Strasznie sie ciesze, iprzezywam kazda drobnostke z nia:p To ich pierwsze dzieciatko.

Zabcia a moze @ Cię nie odwiedzi?? u mnie z Marika wlasniepierwszym objawem bylo wielkie zmeczenie..

reklama
Violett - super wiadomość!! Mikołaj- bardzo ładne imię:tak:

Moja mam poroniła jesli się nie mylę to 3 razy po mnie, potem okazało się, że ma toksoplazmozę . Dopiero po 13 latach nieplanowanie urodziła się moja siostra- tez wcześniak z 8 miesiąca. Nigdy z mamą nie rozmawiałam o poronieniach, ona też nie porusza tego tematu, ja byłam mała, więc nie wiele pamiętam, ale raczej ból po stracie kumulowała w sobie ... do póki nie ma się dziecka , to ciężko zrozumieć i wyobrazić sobie jaka to tragedia i , że trzeba żyć dalej...

Bartek szalał wczoraj do 21, byłam już u kresu sił fizycznych - nie wiem, czy on gdzieś po kryjomu amfetaminę wciąga czy co;-):-p, no bo nie pojęte skąd można mieć tyle energii - i to w chorobie. Wstał o 5 z rykiem, coś mu się śniło...Marzę o łóżku i kołdrze:zawstydzona/y:

Uściski i buziaki dla dzisiejszych solenizantek!!!!!!

Moja teściowa też ma problem z donoszeniem ciąż, M urodził się w 8mcu (w dodatku w domu!), potem poroniła 7 razy i urodziła brata M w 7mcu (po urodzeniu miał niedotlenienie i cierpi na porażenie mózgowe). Ciężkie życie. A tym bardziej że żyła z mężem alkoholikiem, M wspomnia, że jak był mały to modlił się, żeby rodzice się rozwiedli, bo tata wracał pijany w nocy i kłócili się z mamą, a kwestie dzieci były mojemu teściowi zupełnie obojętne.

Straszne są dla mnie takie wiadomości o poronieniach-ból wielki, ale rzeczywiście trzeba wierzyć i próbować dalej. Mój dobry przyjaciel z dziewczyną starali się bardzo sługo o dzieciaczka, wiele poronień i w końcu teraz próba in vitro. Ma 4 jajeczka wyprodukowane i zobaczymy co z tego będzie. Wsparcie partnera jest bezcenne w takich chwilach.

A ja muszę się pochwalić :RACZKUJEMY!! I MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA:-):-):-)
Oprócz tego Zulka jechała pierwszy raz w aucie przodem do kierunku jazdy w nowym foteliku i chichrała się na głos całą drogę -myśląc że to świetna zabawa:rofl2:

Hej hej:-)
Spóźnione buziaczki dla 10-miesięcznej Oleńki:*:*:* i Dzisiejsze dla Emilki i Kalinki:*:*:*
Inka, super z tym zielonym światełkiem, teraz więc &&&&&&&&&&&..
Jak jestem przy temacie, Kota?????:-)
Papayka, gratulacje na te 8 ząbków:-)
Żabcia, super, gratulacje dla Maciusia!!!Widzę, że mały jak moja starsza - nie na darmo wołamy na nią Maria Awaria:-D:-D a porównania olej;-)
Phelania, jak wyniki z lepiku??
Majeczka, trzymam za Was kciuki!!! mieszkanie - 15-go podpisujemy umowę zakupu u notariusza i S. będzie odświeżał i montował meble..przeprowadzamy się 27-go października..będziemy mieć o 1 pokój więcej plus takie dodatkowe pomieszczenie przy mieszkaniu, które w przyszłości chcemy wykorzystac na dodatkowy pokój (przekujemy sie od strony mieszkania).Marta w żłobku super, nie płacze, wręcz do jednych się cieszy i rwie..
Inka, gratki dla koleżanki!!!
Ewka, jak tam, dojrzałaś tego ząbka?:-) Doczytałam i gratuluję:-)
Milva, dobrze, że się wyjaśniło z tą kupką Bartusia..i gratki kolejnego ząbka..
Violett, oj skąd ja to znam - wychodzą c na sklepu zarzekam się, że nic dla dziewczyn, tylko dla mnie, a wynik - dla mnie nic, a dziewczyny coś..
Asieńka - kciukasy za Misia zaciśnięte!!!!
Nastazja, ale to takie przyjemne urwanie głowy;-) tylko z tymi choróbskami - zdrówka..
Inka, współczuję dziewczynie Twojego brata i bratu...:-:)-(
Violett, gratulacje dla szwagierki!!!!
Kupinosia, to miałaś "niespodziankę" w tej kapuście..zrobiłaś w końcu tą sałatkę?;-)
Pyszczek, mądre zdanie z tą zmianą daty przyjścia na świat..tak było i u mnie..w lipcu 2010 poroniłam (też miałam łyżeczkowanie), a teraz mam cudowną drugą córcię..
Netka, gratki dla siostry..

Mła- sto lat zdróweczka i mnostwo buziaczków dla Twojej Miśki!!!!!!
Dagne-wszystkiego naj naj dla Kalinki

Violet-super wiadomość,tylko sie cieszyć:))))
Netka-gratulacje dla siostry i kciuki na te 9 miesiecy
Maleństwo-my kupimy raczej ciemny fotelik-albo Billy albo Max
Ewka-gratulacje dla raczkującej Zuzi no i z buziak z powodu 1 ząbka

dziewczyny, zrobiłam rano test i nic nie wyszło, tzn błędny wynik, żadnej kreseczki nie było, muszę powtórzyć, a nie miałam już rano więcej czasu... :( teraz mi się wydaje, że za bardzo chcę tych 2 kresek i sobie nawkręcałam, że się tak szybko uda...

Inka, strasznie mi przykro z powodu brata i jego dziewczyny.
Violett, gratulacje dla Ani!

a moje dziecko wczoraj wstało o 6.15, cały dzień obeszło się bez snu, zasnął o 19.30, przy czy o 23 się obudził i buszował do 1.20, do 5 rano kręcił się, zasypiał, po 10 min się budzil i tak w kółko, o 5.40 wstaję do pracy, chyba nie musze dodawac, jak cudownie sie dzis czuję... eh.. dziecko zombie, na szczescie nie marudzil, mam nadzieje, ze troche odeśpi i nie zamęczy babci.

Kalinko, Emilko wszystkiego najleoszego!!
Ewa gratulacje dla Zu!!
Milva Moj zasypia praktycznie codziennie ok 22 a wczoraj to już przegial bo o 23:30!! Kilka pobudek w nocy i od rana ryk :-( nie mogę nawet do toalety wyjść bo zaczyna się płacz!
Jestem zmęczona i mam nadzieje ze dzis będzie lepiej!

reklama
Freiya, dzięki, juz na szczęście o niebo lepiej. Fakt, ma jeszcze mały katarek, ale już gorączka sięnie pojawiła...uff..i dobrze, bo inaczej musieliby ją kłuć przy pobieraniu krwi..
Kota, w takim razie nadal &&&&&&&&&&&
Inka, współczuję ciężkiej nocy..

Do góry