reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja dzisiaj słiczki kupiłam w Rosmannie ale muszę jeszcze iść po pieluchy.
Mezol jutro zabiera mnie na obiadek rocznicowy, bo w czwartek mamy 9 lat po ślubie-no ale w czwartek nie będzie możliwości. Oczywiście dziewczyny idą z nami:-)
Dobrze, że pada bo okna musiałabym dzisiaj myć.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja kiedyś próbowałam policzyć ile wydaje na mleko ale zawsze zapominam kiedy kupiłam :-)
u nas Młody je mleko tylko w nocy- przeważnie 2 razy, czasem 3, po 180-210ml i rano używam 120 do kaszy.
więc chyba aż tak dużo nam mleka nie idzie.
więcej kasy zdecydowanie idzie na soki. obiady gotuję sama, deserki czasem kupuję, czasem dostaje świeże owoce.

na pampersy też w sumie nie wiem ile. chyba muszę zacząć liczyć :-)

Papayka spoko nie ma problemu,ja jak bede u Tesciów to zobacze ile mam i dam znac;)

Mła to fajnie,mam nadziej ze pomogłam;)
super ten nocnik,mam nadzieje że Młodej się spodoba,mój miał FP i za nic nie chciał siadać kupiłam zwykły za 6 zł ale czerwony i od razu korzysta(ale dlatego ze syn mojej siory ma taki)

Netka a szkoda że nie wiedzialam bo moze bysmy sie spotkały;) ale to za krótki wypad zeby wszystkich odwiedzic:) zapraszałam Mła i nieprzyjechała a teraz Ty nie wpadłas;/

DZiekujemy za zyczenia,Nadinka chora przeziebiona:(

Mła ja czytałam o ktorej wstaje Twoja Emi już nie raz, normalnie ciągle jestem w głębokim szoku, wiem iby ze gdyby trzeba bylo poprostu chodziłabym spac z kurami, ale kurcze masakra normalnie, ale z drugiej strony jak się wstaje wczześnie do pracy to da się przeżyć.

my wstałyśmy o 7, chłopaki śpią- takim to dobrze.... zabieram się za jabłka, przynieślismy wieczorem z działki chyba z 20 kg jak nie lepiej. Kompot juz gotowy teraz mega dłużące się obieranie na mus do słoików.

Izi zdrówka dla młodej!!

ja
rówież nie wiem ile wydaje na mleko, ale odkad używamy zamiast jednego "mleka" kaszek na dobranoc bobovity to idzie tego dużo mniej, ale ja mam zapas ktory kupilam chyba z 2 mies. temu w rossmanie w promocji i od jakiejs babki na allegro.
natomiast pieluch idzie nam niecałe jedno pudełko czasem dużo mniej a czasem ciut więcej, więc z pieluchami jest ok.

dzień dobry
Wszystkiego najlepszego dla Naszych najstarszych grudniowych Księżniczek- Halinki i Ani!!

u nas dziś nareszcie zaświeciło słońce więc niedziela zapowiada sie ładnie. czekam aż M wstanie i mam nadzieję, że spędzimy ją rodzinnie!

miłego dnia!!

Witam:)

Za nami tragiczna noc, Alan nie dosc ze budzil sie co pół godziny to ok 2 obudzil sie i nie chcial isc spac :wściekła/y: Wesoly, zadowolony, no jakby juz wstal rano. Masakra jakas. W cycka tak mocno mnie doslownie upierd***ł ze zaczelam krzyczec. :zawstydzona/y::wściekła/y: Rano zrobilam mu MM z mocnym postanowieniem ze cyca nie dostanie od dzis, no ale co z tego jak tylko sprobowal i zaczal sie az zanosic z placzu. Nie mam juz sily. Nie chce juz go karmic. Powiedzcie mi czy dziecko MUSI jesc mleko??? Co moze jesc zamiast mleka? Kaszek tez nie lubi, zje kilka lyzeczek i placze... Tragedia jakas...

Izi zdrówka dla Nadusi :*

U nas pampersów duzo nie idzie, taki duzy karton 120 szt starcza na ok 3 tygodni.

I widze ze na mleku sporo zaoszczędzilam. Powiedzmy te 200 zl miesiecznie to przez 9 miesiecy jakies 1800 zl wiec kupa kasy. Za te zaoszczedzony pieniądze zrobię cos dla siebie i juz nawet wiem co :)
Jak tylko skoncze karmic, a mam nadzieje ze bedzie to w bardzo niedalekiej przyszlosci, wybiorę sie do SPA, na jakies zabiegi ujędrniające biust :D Mozecie cos mi polecic????

Sosnowiczanka spokojnie kochana.. U mnie Adaś w prawdzie na cycku był tylko 5 miesięcy, ale jak pierwszy raz dałam mu MM (bebilon) to był przerażony. Nie wiedział o co chodzi- pił ale bez zachwytu. Na szczęście nie był jeszcze taki mądrala i już kolejne butle były coraz smaczniejsze, aż w końcu cycka odrzucił- wolał MM. Teraz nasze łobuzy są już mądrzejsze i być może potrzebuje więcej czasu by się przyzwyczaić. Próbuj dalej do skutku, najlepiej karm z butli w pozycji takiej jakiej karmisz piersią , mocno się przytul.
U mnie Adaś pije już tylko 2 razy mleczko- o 20 (180ml) i około 24(120ml) Rano robię mu kaszkę, potem obiad, deser, po południu znowu kaszka - inny smak. Mleka już za bardzo nie chce- wczoraj wieczorem wolał suchy chlebek z żółtkiem:tak: bo widział jak jemy kolację, mleczkiem jedynie popijał.

Co do kasy- to wcześniej jak Adaś pił dużo mleczka płaciłam jakieś 240 zł miesięcznie, teraz trochę mniej bo pije tylko 2 razy na dobę, ale kaszki robię na moim MM- kupuję kaszki ryżowe. Bo nie wiem co za cuda sypią do tych kaszek mleczno - ryżowych. Raz kiedyś liczyłam że całe wyżywienie miesięczne Adasia wyszło mnie 500 zł..:eek:
Młody poszedł z tatą na spacer a ja sprzątam- rodzice wracają wieczorem :-(

A co tutaj taka cisza????

Alan z ciocią na spacerze a ja odpoczywam od niego :)

Ciezka sprawa z tym karmieniem, zeby on chociaz kaszki jadl chetnie...

Wieczorem odciągne mleko laktatorem i sprobuje dac mu z butelki, moze tak wypije...? Jakby pil to bede mieszac z MM. Tak znalaznam w necie, zobaczymy.

Sosnowiczanka mam nadzieje ze Alan się jednak do mm przekona. Może faktycznie spróbuj mieszać z Twoim?

U nas pogoda ładna więc rano na spacerze, pózniej obiad a teraz jesteśmy w Karpaczu na najlepszych lodach na świecie :)
Mlody usnął ojcu w nosidełku na chwile ale już wstał i łobuzuje :-)

reklama
inka najlepsze lody na swiecie sa w Jordanowie ;-) Mojego szwagra ciotka (80 lat) ma wlasna lodziarnie, w domu, ba w piwnicy ma specjalne maszyny i do tej pory sama produkuje lody ;-) jak bylam mala to tam jezdzilam, raj dla podniebienia :-D

sosnowicznka niestety przestawienie na butelke troche czasu zajmuje :-( moze faktycznie mieszanie pomoze ale musisz byc zawzieta i probowac, albo moze daj z kubeczka jezeli Alanek lubi pic z takich? Moze akurat mleko mu podejdzie jezeli nie bedzie z butli? Trzymam kciuki w kazdym badz razie &&&&&

Izi zdrowka dla Nadii!

U nas dzis rano byla poprawa, dwie kulkowate kupki, mama dala warzywnej zupki recznie robionej na obiad, myslala ze bedzie lekkie a cala przelaciala :-( kurde juz nie wiem czym go karmic na szczescie po kaszkach jest ok i po marchwiance wiec chyba kilka dni bedzie sie trzeba na tym pomeczyc ale to juz 3 dzien. Pije duzo wiec sie nie odwodni ale meczy mnie karmienie bo nie wiem co mu dawac ;-( z przedszkola jutro nici a za tydzien juz do pracy wracam :-(

Do góry