reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Ja nie podaję. Może wrócę zimą do niej. Mój pediatra nic nie mówił na ten temat,hmm on w ogóle mało mówi:rofl2:

Jutro Bartek idzie od rana do babci, a ja mam plan z Tz wysprzatać mieszkanie gruntownie...jak znam życie, to się pewnie przy tym pokłócimy:eek:

Nastazja - wybrałas juz fryzurę?

Te wszystkie "mądrości" na temat dzieci od osób bezdzietnych znam ... cóż , kiedyś w pewnych kwestiach miałam podobne zdanie. Ale moje dziecko, z totalnej wpadki:-p zmieniło całkowicie moje myslenie. Tej miłości nie da się wytłumaczyć komuś , kto dziecka nie posiada- zresztą same wiecie jak silne to uczucie;-)

Wpadlam jeszcze wieczornie:) Wlasnie byla u mnie kolezanka, ale juz poszla :)

Fabianek spi, Marika jeszcze biega ale zaraz tez do spania ja trzeba zagonic :)
Upieklam bananowy chlebek i rzeczywiscie dobry :) Co jakis czas bede pewnie piekla ale mysle ze szybko mi sie znudzi :)

Asienka moja siostra jest starsza odemnie o 5 lat i ja mam 2 dzieci a moja sis wlasnie chodzi w ciazy )9 tydzien) :). Mam tez brata 3 lata starszego ale on tez bezdzietny:)
Oj mnie tez by brat takim tekstem wkurzyl bo moje dzieci obydwoje sa powiedzmy z wpadki:p Marika to z naszego szalenstwa a Fabian totalna wpadka. A kocham ich nad zycie:)

Agniesia my przez okres wakacyjny nie dajemy.

Netka w kurtki jeszcze nie, ale dzisiaj bluzy polarowe juz dzieci mialy na sobie.

Te wszystkie "mądrości" na temat dzieci od osób bezdzietnych znam ... Ale moje dziecko, z totalnej wpadki:-p zmieniło całkowicie moje myslenie. Tej miłości nie da się wytłumaczyć komuś , kto dziecka nie posiada- zresztą same wiecie jak silne to uczucie;-)

Prawda, moja Mela choć z wpadki, choć może i nie bo chcieliśmy dziecko ale później, najpierw miał byś ślub potem dopiero dziecko, ale kochana niesamowicie, Kacperek mimo, że planowany tak samo kochany.
Ja mogę powiedzieć, że mam porównanie dziecko z wpadki i planowane i napradę nie widzę różnicy bym mniej kochała Amelke, na pewno moje dzieci są najcudowniejszym darem od losu.

NETKA fajne to łóżko.

SOSNOWICZANKA Kacper różnie śpi ale z reguły po południu budzi się około 16 czasem po, dziś nie spał od 14 i dał babci popalić, płaczu co nie miara. Zasnął o 19.30 a na noc młody z reguły zasypia po 20.

AGNIESIA my podajemy wit, jak były upały to co drugi dzień mieliśmy podawać a teraz już jak chłodno to codziennie.

NETKA my nie ubieramy jeszcze kurtek, dziś było bardzo zimno ale dzieci na dworzu nie były bo non stop padało.

Bąble śpią, zmykam zaraz i ja.

Hej mamuśki,

U mnie troszke humor lepszy choc mdłosci dzis mi nie dawaly spokoju:eek:a podbrzusze mnie tak napie.... ze juz czasem klade sie z bólu...

Dziś bylam w PIP i sie pytalam o ten urlop to na legalu moge zrobic tak jak mikochane podpowiadalyscie:tak:Freiya,Mła,Asko :***Jeszcze tylko musze isc na pierwsza wizyte i zobaczyc czy ciaza sie dobrze rozwija bo to różnie bywa.

Młody jest coraz bardziej kumaty z dnia na dzien jest kontaktowy:-D
Bylismy dzis na wizycie u gastrologa wiec opisze w odpowiednim watku:)

Venus,Nastazja a jak tam u was mieszka mały lokator w brzuszku???

Net-ka
- ja naraie młodego nie ubieram w kurtki niech sie hartuje ,w cieplejsze bluzy...

Ostatnia edycja:
Net-ka, ja mam klika fajnych grubych bluz polarowych z kapturem, więc na razie tak małą ubieram (nie na spacery, bo leje, ale tylko żeby przenieść do samochodu, czy do teściowej). Ale właśnie dzisiaj myślałam, że muszę zbadać 2 kurtki, które dostałam, bo wydają się duże, więc może trzeba będzie kupić coś ortalionowego z ociepleniem.
Niestety znowu zaczynają się sceny - im grubiej trzeba dziecko ubrać, tym większe niezadowolenie :/

Freiya, też bym chciała przestawić Miśce godziny snu, ale się nie da! Ona od 18 zaczyna już marudzić i o 19 jest albo nieprzytomna, albo się awanturuje :)

Wiadomość dnia: Miśka pierwszy raz stanęła sama w łóżeczku!!! Do tej pory robiła to tylko pochylona, opierając się o mnie albo o M. Dzisiaj mieliśmy ostrzejszą wymianę argumentów (taką, po której zmiana tematu sprawia, że wszystko jest ok ;)), patrzymy na Miśkę, a ta stoi w łóżeczku i patrzy na nas zdziwiona :D
Poza tym jak mówię "dawaj pięć!" to przybija mi piątkę w rękę, a jak biję brawo, to sama też klepie ręką o cokolwiek, np. o swoje udo :D

Byliśmy też oglądać foteliki - info w odpowiednim wątku.

Kupiłam małej huśtawkę z oparciem na drzwi. Taka radość, że szok :D

Ostatnia edycja:
Hahahahaha Mła się uśmiałam z tym klaskaniem o własne udo ;) To jest to! Dzieci mnie rozwalają, moje też ma takie akcje, dziś włączała i wyłączała światło w kuchni z pomocą tatusia, taka radość, że szok. No i gratuluję, że już stoi sama, u nas na to trzeba jeszcze poczekać.
Kurtki mamy, mam nawet płaszczyk dla niej, dziś nosiła z podszefką kurtkę, z kapturem, ortelionową. Zorientowałam się, że mam dla niej na zimę kurtkę ale brakuje mi dołu.....Żeby móc ją w to ubierać.
U nas tak zimno, że ja sama już w kurtce chodzę, lżejszej... albo płaszczyku.
Phelania współczuję mdłości, to jest powód przez który boję się kolejnej ciąży, bo w ciąży z Niną do 4 i pół miesiąca się tak męczyłam, że nie wiedziałam jaki jest dzień, godzina... 17 razy na dobę wymiotowałam i odwiedzałam szpitale. Z Niną i kolejną taką ciążą bylo by niewesoło. Ale mam nadzieję i życzę Ci by szybko przeszło!!!

Netka moja sis wlasnie przechodzi ciaze identycznie. Nie mieszka juz w Warszawie i ostatnio jechala do pracy od siebie i nie dala rady, przyszla do mnie, zwymiotowala, posiedziala i pojechala do domu bo do pracy nie dala rady.. Ogolnie bardzo zle znosi. Teraz byli prawie tyddzien na mazurach to powiedziala ze tylko raz wymiotowala.

reklama
Sosnowiczanka, Kuba chodzi spać ok 19.30-20.00, po 16tej nie pozwalam mu już spać, więc ostatnia drzemka wypada między 15-16.00, a rano wstaje zwykle ok 6.30-7.00.

Agniesiaa, ja podaję D3.

Net-ka, Kubuś nosi bluzy, jak jest bardzo zimno to takie cieplejsze, polarkowe, ale kurtki jeszcze nie ubieramy.

Mła, gratki dla Miśki :) i dzięki za cenny post o fotelikach, waham się pomiędzy tymi samymi, co Ty.

Do góry