reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

agapa ha dobre pytanie! bo przyznaje bez bicia używałam dwóch rodzajów huggies little swimers i rosmanowskie, jestem zadowolona z jednych i drugich, ale ale nei pamiętam które co prawda ale przyznaje Ci rację że przeciekają ! tylko cholera nie pamiętam ktory rodzaj, tylko u nas sytuacja była taka ze raz z lenistwa jak Kamila przewijałam to ubrałam juz w pampka i pojechalismy na basen, był w nim z 25 min. zanim weszlismy na basen i najnormalniej w świecie był przesikany...

Nie wiem czy to wina tego że był ubrany juz na wyjsciu z domu "nie na basen" juz przed pływaniem, czy też poprostu siedzac mu gdzies przeciekło.

Jednak moim zdaniem ich rola jest taka żeby pilnować kupek, a poza tym jak wsadzisz w zwykłym pampku to niestety odrazu nasiąknie wodą caly a ten wody mimo wszystko przyjmuje tylko trochę i nei robi się mega ciężki, a maluchowi trudno wytłumaczyc zeby nie robil akurat kupki;p;p Bo wiadomo Kamil juz moglby ich nie nosic, kupiłam jeszcze teraz z wygody bo nie mamy kąpielówek a jest promocja w rossmanie z kartą rosnę kosztuje paczka 9,99. muszę małej kupic juz rozmiar wiekszy bo w te małe juz ciężko..

reklama
100 lat dla Alanka, Michasia i Zuzi !!!
anusia- miło że sie odezwałaś :) buziaczki dla synka !
violett- zdrówka dla Ciebie !

Ja glutenu nie podaję tylko codziennie bułke do ciumkania a jak krostki po ospie zanikną zacznę serwować kaszki z glutenem i całą resztę. Nie pisałam Wam że przez ospę mamy odroczone szczepienie o całe 2 miesiące !:szok:

Przyszła dziś do mnie zamówiona książka " Rodzeństwo bez rywalizacji". Ola sprzedana dziadkom, Kasia śpi, m na zakupach - biore sie za czytanie :-)

witam!
u nas dzis apogeum upalu... teraz jest 32 stopnie w cieniu....
Najlepsze zyczenia dla Solenizantek i Solenizantow! Kurcze niedlugo bedziemy sobie skladac zyczenia z okazji pelnych urodzin!
MamoO i Violett - zdrowka!
Postanowilam trzymac sie wytycznych tutejszego pediatry - gluten po roku, na razie owoce, zupa warzywna i mielona, niepalona kasza gryczana.... na dniach wprowadze tez mieso....
Musze konczyc... tyle bylo wolnego....

Strasznie się dziś czułam, dopiero około 15 sąsiadka dała mi ibuprom max i poczułam się dużo lepiej. Jeszcze Adaś taki marudny, trze nos, grzebie w buzi, ciągnie się za ucho - a zębów nowych brak. Płakał wieczorem i uspałam go na huśtawce. Śpi już od 19:15. Ja też się już kładę bo ledwo żyję. W nocy była u mnie taka burza, normalnie tak zacinało mi w okna jakby ktoś wiadrami lał, słyszałam jak mi urwane gałązki drzew po szybach stukały, wiatr sam otworzył mi balkon, byłam przerażona, od razu wzięłam Adasia do siebie.

MamoOskarka
- trzymam za małego mocno kciuki. Oby wszystko było dobrze i żeby Oskarek nie cierpiał..
Kota- ja mam pastę aquafresh - mleczne ząbki - ona jest od 0-6 lat i w rossmanie ostatnio była w promocji po 3.99
Dobrej Nocy!

O matko.pobyt u teściowej to dla mnie masakra.niestety należę do tej grupy która nie cierpi teściowych i przyjeżdżam tu tylko z powodu męża.
Bartuś wczoraj usypial mi godzinę a im bardziej był śpiący tym bardziej zaczynał płakać.nowe miejsce chyba mu sie nie podoba.wyobraźcie sobie że babcia nie kupiła mu NIC.dała tylko jakieś stare zdezelowane resoraki jeszcze po mężuo_O a nie przepraszam kupiła 2 bodziaki z wyprzedaży jeszcze z napisami z euro.dodam że nie widziała wnuka 6 mies.:-o to sie pożaliłam

Witam wieczorkiem:)

Usg Alankowych jąder wyszlo super:) Bardzo mnie to cieszy bo poprzednim razem nie bardzo chcial dac sie zbadac i wynik wyszedł "niejednoznaczny". Ale i tak za pare miesiecy bedzie trzeba to jeszcze skontrolowac. Przy okazji jako ze usg musialam zrobic prywatnie (Sosnowiec nie ma podpisanej umowy z Katowicami:wściekła/y: wiec wczorajsze skierowanie od naszego lekarza mogę w pięty wsadzic- będę wyższa) Pan dr zbadal tez Alankowe nadnercza i tez wyszlo wszystko dobrze:)

Kupinosia a przeszla wam juz ospa calkowicie?

Papayka to mięska jeszcze nie podajesz???

Nastazja
zdrówka kochana:) U nas wczoraj w nocy byla taka sama burza, mialam wrazenie ze ktos mi wodę leje z wiadra za oknem:baffled:

MamoO będzie dobrze, musi być, trzymaj sie tam kochana...

Anusia to twoja tesciowa taka jak moja, chociaz w sumie wolalabym zeby kupila body z wyprzedazy niz np uzywany sweterek caly przesiąkniety dymem papierosowym (jaki Alan dostal od babci) w dodatku o 2 numery za maly... Moja tesciowa widziala moje dziecko dokladnie 4 razy: pierwszy raz w szpitalu, jak Alan sie urodzil(gdyby M jej nie przywiózł pewnie by tej wizyty nie bylo) Na dzien babci, jak tam pojechaliśmy, w swieta, tez pojechalismy (mniej wiecej w tym czasie stwierdzilam ze moja noga wiecej tam nie postanie) I na chrzcie Alanka. I tyle, nie to zebym tesknila, narzekała... Wręcz sobie to chwalę. Mam nadzieje ze teraz wnuk zobaczy babcię dopiero na swojej komuni ;-)

A na koniec pochwale sie wam: Duzo, duzo, duzo mniej krwawie :-):rofl2::tak:

Sosnowiczanka super że mniej krwawisz. Mam nadzieję że idzie ku dobremu. Teściowa temat rzeka.moja widzi Bartka 3 raz w życiu... Na szczęście mieszka 300 km dalej, ale już myślała o przeprowadzce do nas.Powiedziałam A. że to będzie koniec naszego małżeństwa i na szczęście wybił jej to z głowy;)

Mój Bartuś chyba szykuje się do chodzenia bo przemieszczanie się na stojaka przy czymś nie stanowi problemu, a czasem nawet zdarza mi się zapomnieć, puszcza się, stawia krok i bęc na dupinke:D

Anusia Gdyby moja tesciowa chciala z nami zamieszkac to tez bylby to koniec mojego malzenstwa...
Super ze kochana mamusia mieszka tak daleko, moja zaledwie 5 km, ale na szczescie widujemy sie tak jakby mieszkala z te 300 :D

reklama
Do góry