reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Freiya, Elmex jest od 1 lub 2 r.ż. o ile dobrze pamiętam, ale znalazłam pastę z Ziajki od 1 ząbka i kosztuje niecałe 5 zł :)

Net-ka, popatrz, jakbym miała cienkie włosy to na bank zostałabym przey krótkiej fryzurce, a że mam gęste i kręcone to musiałam je "uklepywać" i fryzjerka mi je ostro degażowała, żeby nie było efektu chełmu :-)

anusia, witamy, fajnie, że się odezwałaś, pisz z nami często i dużo :)

Pyszczek, na początku jak dawałam Kubie albo bułeczkę albo kaszkę glutenową, a teraz już aż tak tego nie pilnuję. Trzymam kciuki za Twojego synka, niech będzie zdrów, jak rybka!

Maxwell, u nas też była MEGA burza w nocy, cholera tak gradem waliło po oknie dachowym, że byłam pewna, że nam okno rozwali, Kuba się obudził wystraszony i nawet nie pisnął, tylko się rozglądał, wysiadł prąd, więc widziałam jego wystraszone oczka tylko w świetle błyskawic, zgarnęłam go do nas do łóżka i tak przeczekaliśmy do końca burzy, uff, na szczęście szybko zasnął.

reklama
Kota jest Elmex junior i ten jest dla starszych dzieci i jest "Elmex dla dzieci" i ten jest od 0. Ale kosztuje koło 10zł, a ja za naszą Aquafresh zapłaciłam też ok. 5zł. Mycie zębów było bezproblemowe i nawet Emilce się podobało. :)

Cześć Kochane

Wszystkiego najlepszego zdrowka i buziaczki dla dzisiejszych solenizantów-Michasia-Asieńki, Alanka-Sosnowiczanki, i Zuzi-Maleństwa

Rojku
- dla Anielci spóżnione życzenia zdrówka i buziaczki od Nas.

Violett
-dzieki za porade nawet nie wiedzialam ze istnieje takie cos jak ORS200, zdrówka Kochana Ci zycze i oby Fabianek nie załapał od Ciebie tego choróbska

Asieńka
- dla Michasia tez zdrówka życze, obydermatolog cos zaradził.

U nas juz lepiej biegunka mineła-Olcia juz dostaje normalne jedzenie.

Troche dzisiaj chłodniej wiec sie wybiore na długi spacer dookoła jeziora i jak dam rade to jeszcze na zakupy o miasto zahacze, humor u mnie jakis taki sredni, wiec chyba wygrzebie moja ulubiona sukienke czerwona, w niej wygladam ok i czuje sie dobrze wiec moze poprawie sobie tym humor

Witajcie kochane w ten w końcu chłodniejszy dzień.

Mikołaj mi dziś w nocy trochę marudził, ale nie było aż tak tragicznie jak czasem bywało.
Zapomniałam wam się pochwalić że Mikołaj umie już sam usiąść:-D

Cześć dziewczyny.jestem z wami prawie od początku ale zawsze wstydzilam się odezwać, ale czytam was zawsze i nie opuściłam chyba ani jednej strony:) jestem mamą bartusia i oczywiście też miałam być grudniowka ale bart urodził sie 3 tyg przed terminem, jeszcze w listopadzie:)
Asienka może popros o wymaz z tych krostek.niech zrobią posiew i okaże sie co to za bakteria i wtedy antybityk celowany. Ja bym się udała z dzieckiem do Czd ale ja jestem z warszawy nie wiem skąd ty.
Anusia pisz z nami częściej.

Wszystkiego najlepszego dla naszych miesięczniaków.

SOSNOWICZANKA ja bym cię zmobilizowała do chodzenia:-)

Asienka, Malenstwo wszystkego dobrego dla naszych maluszków :)))):))) Rany jeszcze 4 miesiące i będziemy miec roczek :szok::-D:-)

Pyszczek jak dajesz chlebek to juz nie trzeba kaszki:)

Agapa
gratulacje dla Mikołajka:)
To szkoda ze mieszkasz tak daleko ode mnie bo bysmy razem chodzily;)

Anusia witaj i pisz z nami czesto:)

Po poludniu mamy to nieszczesne usg, trzymajcie kciuki kochane zeby bylo wszystko dobrze...

Jutro zas mamy szczepienie na pneumo:/

Dzien dobry
Zuziu, Michasiu, Alanku wszystkiego najlepszego dla Was!!

Aniu witaj i pisz śmiało!
MamoO dużo zdrowia dla Oskarka!! Niech dzielnie zniesie szpital i szybko wraca do domu!
U nas noc nieco lepsza, może leki zaczęły już działać? M przejął rano Młodego więc ja mogłam nieco dłużej pospać. W nocy tez u nas padało i od razu trochę lepiej, jest czym oddychać!!

sosnowiczanka trzymam kciuki:):) będzie dobrze-musi być!!:*

mam do Was pytanie odwlekałam wprowadzanie glutenu przez krostki które wyskakują może to głupie ale bałam się że nie rozróżnie uczulenia od tych krostek. Moja mama jak mnie nie było podała kilka razy małemy "dupke" od chleba i nic mu nie wyskoczyło nowego myślicie że to znaczy że toleruje gluten?

Asieńka ja specem nie jestem ale wydaje mi się, że te krostki mają inne podłoże, chyba nie koniecznie alergiczne i koro Michaś już próbował chlebka i nie było po tym żadnych reakcji (typu dziwne qpki, bóle brzuszka) to znaczy, że Michaś toleruje gluten i warto mu już zacząć go podawać w formie np kaszki.

dzięki inka, właśnie pani hematolog mnie uspokoiła bo powiedziała że alergia pokarmowa nigdy nie ujawnia się przez ropne krostki, więc to na pewno nie jest nic związanego z pokarmem.
Ostatnio M kupił małemu rosołek drobiowo-wołowy i on jest z glutenem i nie wiem czy dać małemu tyle ile zje czy np. tylko kilka łyżeczek żeby sprawdzić reakcje??

reklama
Asieńka myślę, że mama najlepiej zna swoje dziecko i najlepiej na "zdrowy rozum" ocenia co mu wolno a co nie. Ja gluten wprowadzałam bardzo krótko i tak naprawdę to nigdy nie stosowałam żadnych miarek, łyżeczek itp. Emilka przez 2 tygodnie co prawda jadła codziennie podobną ilość kaszki glutenowej albo kawałek bułki, ciastko itp. dostaława zawsze do ręki odkąd umiała sobie z tym poradzić. Myślę, że kawałek pieczywa do pociumkania nie powinno Michasiowi zaszkodzić, ale może obiadku nie dawałabym od razu całego, tylko np pół słoika? Zobaczysz jaka reakcja.

Do góry