reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Sosnowiczanka ja miałam podobny problem z krwawieniem zanim zaszłam w ciążę-jakieś pół roku przed. Miałam okres 7 dni, 3 dni przerwy i znów to samo ;(. W miesiącu nie miałam okresu przez góra 5 dni...A tak lało się ze mnie strasznie. Pamiętam, że dostałam skierowanie do szpitala a tam ordynator zbadał mnie i kazał przyjść do siebie na wizytę, żadnego kładzenia do szpitala. Oprócz tabletek antykoncepcyjnych, które miały uregulować mi krwawienia dostałam jeszcze 2 inne leki w tabletkach. Podziałały i mój koszmar się zakończył...a tak 2 miesiące prawie się męczyłam. Nie pamiętam nazw tych leków ale wiem, że ludzie po operacjach i krwotokach takowe chyba przyjmują. Nie chcę kłamać, nie pamiętam dobrze tego ale kiedyś czytałam ulotki. W każdym razie w moim przypadku nie pomogłyby same tabletki antykoncepcyjne. Pocieszę Cię, że cytologia wyszła ok i wymaz tak samo. USG nic nie wykazało. Czemu tak krwawiłam - nie wiem do dziś. Może to wina spiralki u Ciebie. Oby było jak najlepiej. Pozdrawiam!
O znalazłam w apteczce 1 z tych leków i sprawdziłam

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=598

Ostatnia edycja:
Sosnowiczka a moze w szpitalu podali by Ci takie czopki zatrzymujace krawienie, ja po porodzie z Fabianem duzo krwawilam i nie mogli zatrzymac tej krwi i podali mi jakies czopki dopochwowe i krwawienie ustalo. Moze jednak dobrze by bylo gdybys pojechala do szpitala, dopoki M na wolne imoze zajac sie dzieckiem??

Netka ze tak powiem "cieszę sie" (chociaz oczywiscie nie ciesze sie) ze ktos mial podobny problem. Mam nadzieje ze da mi jakies tabletki i pomogą, bo do szpitala isc nie chcę :((( ;( i wogole to boję sie obcego ginekologa :no:

witam sie i ja
wczoraj bylam u fryzjera i obciale mi pol wlosow takie mialam zniszczone:(( i nie moge sie przyzwyczaic jej:(( a potem bylam z bratem w kinie i powiem wam szczerze ze brakowalo mi takich wyjsc:)
u nas nocka nawet ok 2 razy pobudka na jedzenie i mala pospala do 9 40:)
agapa ja bylam 8 razy na pieszej pielgrzymce dylko z radomskiej i tez mam jazdy ze znowu nie ide w zeszlym roku jak widzialam jak warszawska wychodzi (akurat jechalam samochodem) to plakalam ale jak mala bedzie wieksza to sie z A i mala pojdziemy:)
Sosnowiaczanka idz do lekarza bo to naprawde juz nie fajne sie robi jej wspolczuje niech juz wrescie znajda ta przyczyne bo ty kobieto sie wykonczysz
asko sto lat dla Karolki
venus spoznione życzenia dla mikiego:)

hej laseczki, widzę że tu pustooo że ho ho!

wpadłam na chwilkę, podczytyuję często, ale nawet sę nei loguję bo i tak brak czasu na odpisanie... niestety.

dziękujemy za buziaczki i życzenia:)
wow to już całe 7 mieś, czas ucieka mi przez palce... Karolcia jest taka szybka... we wszystkim. Mam porównanie z młodym, on jakoś miał lenia do wszystkiego poza chodzeniem( miał10 mies, jak sobie poprostu poszedł..)

Mała od tyg. raczkuje jest jej pełno wszędzie! mam wrażenie ze zaczyna trenować wstawanie, więc chyba łózeczko pojdzie w doł.
aaaaaaaa i przebił nam się wczoraaj drugi ząbek!!!!!!! a ten pierwszy już całkiem ładnie widać(foto w odpowiednim watku)

Izi buty rewelacyjne, tez bym nie umiała wybrac, a ile kosztowały????
sosnowiczanka nie chce być złym prorokiem ale mi to wszystko się łączy tą spirlą... podejrzewam ze gdyby nie to ustrojstwo to wszystko by było cacy, na Twoim miejscu poprosiłabym o poradę innego lekarza- widziałam że już się umowilas, 3mam kciuki i moze on pommoże.
kota ,super że powrót do pracy się udał... ja doszłam do wniosku że chyba moim celem życiowym jest być kurą domow( w tym pozytywnym znaczeniu) boję się powrótu ale nie ze wzgledu na tęsknotę za dziecmi itp, poprostu mimo stałej umowy nie mam za ciekawych warunków i relacji w pracy, jakos nikt się nie interesuje moim losem, w ciągu prawie 3 letniej przerwy nikt dosłownie nikt nie zadzwonił nie zapytał co ze mna i dziecmi.. kazdy tylko patrzy swojego tyłka i premii... szkoda gadaac. Ale poki co decyzja podjęt i wniosek o wychowawczy wysłany do kadr.
agapa powodzenia w treningach!!! wierzę w ciebie:)
maleństwo ja tez juz marzę o kinie.. ale nei chcę nadwyreżac mamy, zreszta moj K. zawsze zmęczony po całym tyg. pracy i woli posiedziec na działce lub w domu, a dzieci juz na tyle duze ze moglisbymy znowu zaczac wychodzic.
Ale w piątek urodziny mojego K. więc moze cos wymyślę:)
a na czym byliście????

Zabciu mozesz przez internet placic za council ;-)

sosnowiczanka kurde wspolczoje ci! Oby to juz przeszlo bo pewnie kiespko sie musisz czuc z ciaglym okresem!? Ja nie cierpie @ :no: Daj znac po wizycie! Trzymam &&&&
asko sto lat na 7 miesiecy dla Karolci!
kota a Kuba gora przesikuje tzn bok bodow zazwyczaj mokry? U mnie wlasnie gora/bokiem leci i te duze platki kosmetyczne daja rade, jednego zakladam na siusiaka, przykrywa calego i jajka, one sa takie wieksze, owalne. Ewentualnie mozesz tetre pociac na paski i to zalozyc pod pieluche, slyszalam ze tez daje rade. Dobrze ze w pracy nie jest najgorzej!
malenstwo fajnie ze do kina sie wybralas, my mojej mamie Benia podrzucamy co drugi weekend, w zeszly bylismy na mini golfie :-)
agapa super prezent! Trzymam kciuki za spacery!
izi ja pewnie z nie licznych i musze powiedziez ze nie nawidze kupowac butow! Martensy sa moimi ulubionymi ale juz za stara na nie jestem :-D ale twoje butki slicznie na nodze ci leza wiec udane zakupy!

I nie wiem co komu jeszcze :zawstydzona/y: Ben od wczoraj pelza wiec znow mniej czasu, nadal szukam rozwiazan z przedszkolem bo cenowa masakra finansowa nas czeka :-( a tak czas leci, na badanie ide dopiero 20 wrzesnia :-( Zuzia ma ostatnio nocne koszmary wiec nocki tragiczne. Szkoda ze nie moze mi powiedziec co jej sie sni bo ne wiem nawet jak jej pomoc :-(

Ostatnia edycja:
asko- buziaczki dla córci !
izi- ładniutkie te buciki :)
sosnowiczanka- dla wszystkiego staraj sie dużo żelaza jeść bo anemia może Cie dopaść
agapa, malenstwo- na pielgrzymkę pójde z Wami :) dla mnie to łatwe nie byłoby testowałam to kiedyś tzn przeszłam sie na piechote z pod bloku a mieszkałam okolice telewizji na starówkę do św.Anny i z powrotem. Pogoda była ładna, słoneczna, b ciepło ale nie mega upał i jak potem padłam na łóżko to z 2 h kaput :)

reklama
Sosnowiczanka ja brałam jeszcze jakieś tabletki jednocześnie oprócz tych wymienionych i antykoncepcyjnych ale niestety nie mam już opakowania.
Myślę, że powodem Twoich krwawień jest spirala, przynajmniej jest duże prawdopodobieństwo... choć lekarzem nie jestem. Nie miej obaw przed pójściem do innego lekarza jeśli nie ma Twego-tak samo nie bój się iść do szpitala , czasami drugi medyk zastosuje inne leczenie, postawi diagnozę i niejednokrotnie pomoże.

Do góry