reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Emila też wyzywa i płacze przy przewijaniu, może jej kupię takie pieluchy huggiesy które wciąga się jak majtki :D Co prawda niby są dla chodzących dzieci, ale moja znajoma ma je dla swojego synka właśnie ze względu na wygodę.

Violett na mnie czeka kadarka ślubna na półce aż skończę karmić, ale na dobre winko to mam meeeega ochotę!

reklama
Dzien dobry
U nas znów marudzenie :-( w nocy pobudki średnio co 2godz a i w dzien jakaś tragedia. Teraz się uśpił ale z wielkim żalem u płaczem.
Dzis idziemy do ortopedy na kolejna wizytę a jutro na 2 ur córki mojej koleżanki.

MAM OGROMNA PROŚBĘ DO MAM 2latków-POMÓŻCIE I DORDZCIE CO MOGĘ KUPIĆ MAŁEJ MAI???

Milego dnia!

Dzien dobry
U nas znów marudzenie :-( w nocy pobudki średnio co 2godz a i w dzien jakaś tragedia. Teraz się uśpił ale z wielkim żalem u płaczem.
Dzis idziemy do ortopedy na kolejna wizytę a jutro na 2 ur córki mojej koleżanki.

MAM OGROMNA PROŚBĘ DO MAM 2latków-POMÓŻCIE I DORDZCIE CO MOGĘ KUPIĆ MAŁEJ MAI???

Milego dnia!
Inka , ja mam Maję i ma prawie 2,5 latka. Zależy za jaką kwotę chcesz kupić. Moja bardzo ładnie się bawi wózkiem dla lalek, ale to spory koszt. Może farby do malowania palcami albo kreda do rysowania po betonie. A może klocki piankowe, z których można budować domki w czasie kąpieli bo ładnie przylegają do sciany.

A ja wczoraj dostałam kijki do chodzenia i od dziś zaczynam treningi.

agapa, ja chyba tez zaczne treningi z kijkami lub bez, bo u mamy przytyłam 3kg:szok::-)Myslałam że waga mojej mamy zawyża az przyjechałam do domu i stanęłam na swojej...Najgorsze że te kilogramy widac najbardziej na brzuchu..hm...

Cześć dziewczyny:-)
Wyekspediowałam moich na spacerek, więc mam trochę luzu..jutro mój S. ma ostatni dzień tacierzyńskiego i od czwartku z Marysią będzie córa mojej koleżanki z pracy -prawie 17-letnia Ada:-) Ciekawa jestem, jak będą obie na siebie reagować:-)
Sosnowiczanka, mam nadzieję, że po wizycie u endokrynologa będziesz miała dobre wieści..co do mieszkania - jest ono jakies 1 km od naszego teraźniejszego:-D - koło Multikina, jeśli kojarzysz, gdzie jest w Zabrzu..
Nikuss, przykro mi, że nie oddzwonili..a gadali, że zaraz następnego dnia dadzą znać?
Freiya - rozkulała sie Emilka z ząbkami, jak widzę;-)
Venus, buziaczki rocznicowe dla Mikołajka!!!
Milva, gratuluję niespodzianki od Bartusia i..zazdroszczę..nasza chce się ostatnio bujać przed spaniem..
Żabcia, Marta może nie płacze, ale z pupą ucieka równo:baffled::-( Czasem nie zdążę i zdaży się, że coś ubrudzi..aaa...i u nas też pusto w buzince:-(
MamaOskarka - wow, ale śliczne perełki ma Twój Oskarek!!! A gdzie byliście na urlopie?
Phelania, kojarzę kadarkę z Bułgarii - dobre, dobre;-):-)
Aga, współczuję zasypiania Oleńki..niezłe masz jazdy..:-(
Kota, oby dzisiejszy powrót do domu był szcześliwy;-)
Tofika, to niezła łobuziara z Lenki:-D Ja ostatnio groziłam palcem Marcie i mówiłam jej "nunu" (wyspinała się do dekodera z cyfry plus i coś tam grzebała), na co ona się obróiciła do mnie i z uśmiechem na buzi też zaczęła mi paluszkiem "grozić":-D
Violett - podziwiam z tymi owocami!!!!A Marice idą ząbki?
Inka, może małą kuchnię? Ja mojej właśnie na dwa latka kupiłam, na Allegro za jakieś 60zł..
DSCF0538.jpg

witajcie Kochane!
Wróciłam z bardzo dalekiej podróży....W sumie chyba ze dwa miesiące spędziłąm u moich rodziców,a tam- bez komputera,bez internetu....często się zastanawiqłqm, czy jeszcze piszecie...teraz mam parę dni czytania i może znowu będę w temacie...podrawiam

Bylam z Marika i Fabiankiem na podworku. Marika sie pokapala sie w baseniku, wylatala sie i teraz spi.

Inka ja juz kiedy pisalam ze polecam dla takich dzieci powyzej 2 roku zycia takie pianki Moon Douh my mamy zestaw "magiczna Farma" i sa bardzo fajne. Lepi sie z niej zwierzatka bo so specjalne uzadzenia do tego. Nie jest to jak ciastolina ze tak brudzi itp. Wiec polecam:)

Maxwell tak pisalam ostatno jaka masakra z tymi zębolami. Ida jej 2,3,4 dolne i 4 gorne;. wszystko na raz;/
Mirabelka witaj z powrotem:)

venus- 100 lat dla synusia ! :)
Asienka - ale świr ten sąsiad, szok !

Kasia na przewijaku też zaczyna sie denerwować albo obraca na boki i zaczęłam jej podawać do rączek zabawki albo cokolwiek aby miała zajęcie i leżała grzecznie

Pora kąpieli malucho i usypiania,że tak tu cicho?
Ja dzis byłam odebrac te klucze od mieszkania.
A pozniej stwierdziłam ze jade na zalupy i kupiłam 3 pary butów!!!!Dobrze ze mojego M nie ma hehehe no i pare ciuszków bo w sobote wychodze na impreze z kolezankami,węic trzeba wyglądać,w końcu idę do ludzi :):)
Póżniej sie pochwale butami:p

Teraz ide poprac pare rzeczy w rece;)

reklama
hej dziewczyny,
Ale dzis dzień zalatany. Ale może zacznę od bardzo kiepskiej nocy. Adaś najpierw nie umiał zasnąć , później ciągle się budził. Nawet nie pomogło spanie z mamusią.. Rano byłam wykończona, a tu trzeba było dziecko spakować i z M. jechać do lekarza na badania jakieś do pracy, później do szewca, bo mu się but odkleił, do apteki, bo zamówiłam sobie pigułki i odżywkę do włosów, później go musiałam zawieźć do pracy i do domu zrobić obiad. Po obiedzie dałam młodemu deserek i na spacer.

Dziewczyny powiem wam że tak się sobie strasznie nie podobam że szok. Włosy skończyły mi wypadać, odrastają nowe jakieś sztywne, grzywka mi stoi na baczność. Teraz chcę je trochę wzmocnić i nie wiem czy ściąć czy zapuszczać ? Myśle też nad kolorem.. Brwi mam takie że wstyd z domu wyjść, ale idę do kosmetyczki w czwartek. Jeszcze podkład mi się skończył i nie mam jak make up'u zrobić :(

Adas właśnie zasnął , ja jeszcze trochę pooglądam tv.

Aha, co do przewijania to u nas jest koszmar, jak robię to sama, to jestem później cała spocona , dosłownie. Po kąpieli ryk przy ubieraniu jak nie wiem, chociaż jak pomaga mi M. to daje mu wtedy butlę i moge mu robić co chcę.

Do góry