reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc :)

U nas w nocy masakra. Alan prawie nie spal, plakal, marudzil, nos zatkany, tragedia jednym slowem. Co usnął to zaraz sie budzil z placzem. Nad ranem wynioslam sie do pokoju obok i zostawilam go z M (dzis ma wolne) zeby chociaz troche sie przespac przed pracą. Zreszta i tak zaspalam :oo2:W dodatku boli mnie gardło. Aj szkoda gadac, Jesli do konca tygodnia nie przestanie marudzic i spac w nocy to od poniedzialku bede chyba tylko na popoludnie do pracy chodzic bo inaczej nie dam rady.

Pyszczek buziaki dla Krzysia na te 8 miesięcy :*

Zabcia 100 lat dla ciebie :)

Lysa
łączę sie w bólu z tymi zębami...

Asko
oby tesciowej sie polepszyło (w koncu teściowa tez czlowiek;-)) no i gratulujemy ząbka:)

AAAAA i o zadnych przytulankach mi tu nie pisac bo jako ze od prawie miesiąca mam okres to u mnie posucha jak nigdy :realmad:;-):baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
KOTA oj no to już i Ty mamuską pracującą od poniedziałku będziesz. Ale ten czas leci:szok:

NASTAZJA trzymam kciuki by jednak zadzwonili w sprawie pracy.

ŻABCIA widzę, że Maciuś dba o mamusiny sport:-D
Co do prezentu, hmmmm nic dziś nic nie dostanie, nawet mnie też nie (w sobotę wieczorkiem zapomniałam wziąść tabletkę i dopiero w niedzielę wieczorem przy braniu to zauważyłam i wziełam dwie, a jak mi się zapomni to najlepiej zrobić tydzień postu, żeby tabsy na nowo zaczeły działać, wolę nie ryzykować).
Mój K w następną środę ma też urodzinki 30 i wymyśliłam, że kupię mu porządne buty (bo on to taki typ, że chodzi w jednych póki się nie rozwalą), a na stare już patrzeć nie mogę, już nawet upatrzyłam, muszę go do sklepu zabrać i może w następną niedzielę gdzieś razem skoczymy, może do zoo z dziećmi. A w tą niedzielę jak moja przyjaciółka nie wyjedzie na weekend nam morze to umawiam się z nią na sesję bo chce porobić zdjęć mi z dziećmi i będę jeszcze też męża wyciągać, byśmy choć raz mieli razem wspólną rodzinną piękną sesje, bo tak to ciągle albo tylko mi i z dziećmi.
Co myślisz o czymś takim??
A właśnie Kochana i Tobie również życzę Z OKAZJI URODZIN wszystkiego wspaniałego, dalszej cudownej miłości ze swoim K, cudownych uroków ery macierzyństwa i by Twoje marzenia o rodzeństwie spełniły się w jak naj odpowiedniejszym momencie życia dla was i wszystkie czego jeszcze sobie wymarzysz. BUZIACZKI.
Swoją drogą dopiero dziś na nk załapałam, że Ty w tym samym wieku co ja jesteś.
No i wszystkiego wspaniałego dla Twojego K również.
Kochana mój Kacperek dziś o 5.20 mnie powitał usmiechem, brrr ale miałam nerwa, poszalał na łóżku do 6 ale się złościł bo do Amelki nie chciałam go puścić i o 6 zasnął, już na siłę go uspałam położyłam go na siebie i zaczełam bujać i zaseliśmy na godzinkę tylko, też ledwo na oczy dziś patrzę.

Oczywiście najsłodsze buziaczki dla dzisiejszych małych solenizantów również.

LYSA ach problemy, oby szybciutko się wam te złe rzeczy zakończyły, powodzenia.
Oby Bena tak bardzo to ząbkowanie nie męczyło.

MŁA no w sumie dobrze zauważyłaś, u nas zębów nadal brak a do paszczy od dawna już wszystko idzie.

INKA jeszcze o ten zwrot walczysz??? No nie do pomyślenia tak długo ludzi zwodzić, ale jakbyś Ty była im coś winna to raz dwa by Cię znaleźli.

U dzieciaczków ANKUBATOR i MIMOZAMI to już prawie paszcze pełne ząbków.

ASKO gratki dla Karolci za ząbki.
My odpieluchowywując Melcię jednak problemów z kupą nie mieliśmy, na pewno nie wstrzymywała tak jak piszesz, że robi to Kamil.

VENUS jak to Mikuś wywala Cię z łóżka???

KUPINOSIA ha ha kamikadze, wyobraź sobie, że moja Mela od niemowlaka jest kamikadze, czasami wysiadam przy niej on chyba jest nie do zmordowania, wiecznie szaleje i buzia się nie zamyka.

PYSZCZEK udanego wypadu u koleżanki.

Mój mały przez ostatnie dwa tygodnie zdobył nowe umiejętnośći bo zaczął siadać a za kilka dni stawał już w łóżeczku i ciągle mu mało. Jak nie rozwijał umiejętności bo miał leniuszka to teraz wszystko na raz a u nas zębów dalej brak, jedynie od 3 dni to taki maruda rozdrażniony jest.

Violett, tak wiem, że chodzącego malucha też trzeba nosić, ale nie aż tyle co takiego, który jednak jeszcze się nie przemieszcza :) wierzę, że damy radę bez opiekunki.

za nami kiepska noc, idzie Kubinowi 6 zębów jednocześnie: górne jedynki i dwójki i dolne dwójki. I są już bardzo widoczne pod dziąsłami, więc przebicie to kwestia dni... Ja wymiękam!!!! Na szczęście nie ma płaczu, ale dzisiejszej nocy budził się o 22, 24, 1.15, 2.30, 4.00, 5.00 i ostatecznie o 6.30 zaczęliśmy dzień :/ jakbym teraz miała być w pracy to musieliby mi podpiąć kroplówkę z kawą...

Ostatnia edycja:
Buziaki :-)
Dziękujemy za życzenia dla Gabi :tak: :-)

U nas upałów ciąg dalszy, wczoraj wyschły 3 pralki prania, dzisiaj jedna się suszy od 6 rano a drugą zaraz wstawiam ;-) Korzystam z pogody i robię kompleksówkę - zasłony, firany, pościele, ręczniki, dywaniki z łazienki, szlafroki... Wszystko ;-) Tylko mam teraz z kolei stertę do prasowania, a właściwie zarzuconą całą dwuosobową kanapę :baffled:

Łysa oj coś się mój Beniuś ma z tymi zębolami... :-( A może warto by z Nim pójść do GP? Może poleci coś jeszcze zamiast tych środków co Mu podajesz? Mam nadzieję, że sytuacja w domu wkrótce zostanie opanowana :* :tak:

Mła my mamy pustą paszczę, a Gabi jakoś dupinki ruszyć nie chce ;-) Za to bardzo ładnie siedzi sama :-)

Nastazja trzymam kciuki za telefon w sprawie pracy, daj znać, czy możemy dzisiaj świętować :-)

Inka powodzenia w urzędach! Tak to właśnie jest... W Jeleniej nie chcieli nam przyjąć papierów o wpisanie do ksiąg aktu ślubu który wzięliśmy w UK. Wysłaliśmy pełnomocnika, ale przecież "nie da się" :wściekła/y: Ten sam pełnomocnik załatwił sprawę bez najmniejszych problemów w rodzinnym mieście G. :sorry2::confused:

Asko gratulacje zębolka :-) A co do odpieluchowania nie mam wprawdzie doświadczenia, ale ostatnio w którymś z powtórkowych odcinków superniani był właśnie problem z kupkami. Tak też chłopczyk wiedział co i jak, siusiu robił normalnie ale na grubsze sprawy mama musiała zakładać pampers... Podziałał zakup... grającego nocnika i wytłumaczenie, że trzeba na nim usiąść jak na tronie i zrobić co trzeba, zupełnie tak, jakby się miało pieluchę na pupie. Oczywiście po sukcesie należą się gromkie brawa i pochwały ;-)

Pyszczek udanego wypadu do koleżanki :-) Odpoczywaj :-)

Violett i jak Mariczkowe samopoczucie od rana?

Ewka postresuj, postresuj :-) A z ciuchami "szalej", nie ma to jak dobry lansik :cool2: Niech widzą Sexy Mamę!:-D:tak:

Żabcia sto lat, Kochana!

Za oknem troszkę kropi ale co tam:cool2:
Pracownicy donos mieli że jadę wiec wszystko pięknie ładnie i jak tu na kogoś krzyczeć:-p
Chciałam jeszcze wpaść do tesco bo sa max przeceny na ciuchy dla dzieci ale musiałam gnac, bo w aucie mam wózek, a opiekunka na spacer wychodzi ok 12. Może popołudniu się wyrwę.
Asko - gratuluje ząbków!
Ciekawe kiedy moje dziecię będzie miało ząbcie, no i kiedy oczywiście ruszy tyłek, bo jak na razie też się do tego nie spieszy, chociaż nogi to jej sie nie zatrzymują, wiecznie trą o siebie.

Ewka to widzę, że nasze Bąble na tym samym etapie - zero zęboli, tańczące nóżki i leniwa pupa ;-) A co do Gabowych ciuszków, to mam ich tak dużo, że czasem nie wiadomo, w co ubierać :sorry: Po 5 miesiącu życia Młodej, zrobiłam mega przegląd, odłożyłam za małe ciuszki dla córy mojej kuzynki (termin na wrzesień) i okazało się, że są tego dwa ogromniaste WORY, strzelam, że grubo ponad 100sztuk ciuszków... Nie wierzę, skąd tyle tego się wzięło!!! :szok: Gaba przez 5 miesięcy przerobiła więcej ubrań, niż ja przez ostatnie 5 lat :-D

SERGII tak to już jest z tymi ciuszkami dla dzieci a dla dziewczynek to już wogule, ja dla Meli tyle miałam,że szok wszystkiego nie przerobiłyśmy, wyrosła i teraz dla Kacperka też mam sporo i widzę, że jest to samo, dużo rzeczy odkładam nie założonych a już małych.

ALE JESTEM ZŁA GODZINA 13 A TU JESZCZE NIKOGO NIE BYŁO, NO MASAKRA JAKAŚ, JUŻ MI NAWET LAPTOP SIĘ NUDZI BO ILE MOŻNA.

Dziewczyny dzięki za życzonka :-)

dorotar fajny pomysł z prezentem buty przynajmniej praktyczny i przydatny :-) Dziękuję w imieniu mojego K i życzę wszystkiego naj dla Twojego K :-)

Pyszczek wszystkiego najlepszego dla Krzysia z okazji 8 miesięcy i imienin :-)

Sergi u nas to samo z ciuszkami za małych odłożone 2 pełne kartony i worek uzbierało się tego troszkę :-)

Byłam z M na szybkich zakupach i siedzimy w domu mój mały rozdarciuch poszedł spać taki wymęczony że się przewracał =/
Moje dziecko tak kombinuję że już dzisiaj 2 razy wyrżnął się raz siedział i się rzucił w bok a drugi bawił się samochodem i walnął się nim w nos i był bek a za chwilkę robił to samo.

Co do ciuszków, ja robię przegląd.... raz w tygodniu! :) A to dlatego, że mam sporo podostawanych i muszę im robić miejsce ;) Tak więc za małe segreguję (na codzienne, eleganckie, pożyczone od kuzynki) i chowam do szafy. Ale właśnie wczoraj postanowiłam wystawić kilka rzeczy na allegro. Jestem ciekawa czy pójdą i za ile. Jak są ładne ciuszki to każda cena wydaje się za niska, ale jak się samemu kupuje, wydaje się zupełnie na odwrót ;)

reklama
My juz po spacerku:) Marika spi, Fabianek probuje usnac w lozeczku ale cos mu nie wychodzi..

Ciesze sie bo na spacrze wykukalam nowego zeba u Mariki :) Wiec mam nadzieje ze goraczka, placze w nocy, marudzenie w ciagu dnia juz powoli ustana :)

Sosnowiczka masz masc majerankowa?? Jezeli tak to smaruj Alankowi pod noskiem,ułatwia oddychanie:)

Dorota zawsze mozecie zabezpieczyc sie inna forma :)

Kota tez wierze ze dacie rade bez opiekunki. I trzymam za to mocno kciukasy &&& Bo wiadomo Kubus nie bedzie z obca osoba no i kasa w portwelu zostanie:)

Sergi dziękuje ze pytasz. Samopoczucie Mariki jeszcze dzisiaj zle, ale przebil sie juz zebol wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej. dzisiaj nawet jedznie banana sprawial jej bol :( Bidulka moja. I ogolnie jest bardzo rozdrazniona, placzliwa, klejaca sie, itp. No ale wiadomo wszystko jej wybaczam bo nie moge patrzec jak sie meczy bidulka moja.

Sergi cd ciuchow to ja oddaje wszystkie mojej sis, i jak urodzil sie Fabian to oddalam jej 4 wielgachne wory ciuszkow po Marice i od kad Fabian sie urodzil to jeszcze byl jeden wor po Marice i 3 wory fabiankowych zamalych a znowu widze ze w komodzie pecznieje ubranek i czesc zamala. No i szczerze mowiac to onimaja/mieli tyle ubran ze ja chyba przez polowe swojego zycia tyle nie mialam:p A o butach nie wspomne bo Marika ma prawie cala jedna szuflade z butach a to sandalki, adidaski, tenisowki, kalosze, klapki, baeriny it i to wiekszosc razy 2 jak nie 3:p

Mla ja tez troche posprzedawalam ale niestety mam za duzy sentyment do wielu ubranek i szkoda mi je sprzedac za pare groszy a za drozej nikt nie kupi wiec zrezygnowalam:p

Ale powiem Wam ze moje dzieci maja takie swoje pudelka w ktore ja wrzucam im pamiatki, i sa tam pierwsze zdjecia, obraczki ze szpitala, pepuszki, jakies karteczki z waznymi datami, i powrzucalam pare ubranek - np. pierwsze zalozone ubranko jeszcze ze szpitala, albo wlasnie jakies takie moje najabrdziej ulubione. I takie pudelka bede uzupelniala do 18 roku zycia ( pierwsze zabki ktore wypadna itp) i pudeleczka wrecze im jakos prezent na 18 urodziny:)

Do góry