reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Wszystkiego najlepszego dla 7-mio miesięczniaków Emilci (Freyi) i Mikołajka (Agapy) :biggrin2:

Moje małe słoneczko buszowało do 22,30 nie chciał iść spać aż w końcu bawiąc się w kojcu walczył w kocu patrzę a Maciuś w śmiesznej pozwijanej pozycji śpi :-) A ja zamiast korzystać że dziecko śpi i się położyć to siedzę z M i gadaliśmy o pierdołach no i kupiłam bilety do PL na 30 września i jestem bardzo happy i już się doczekać nie mogę :-)

Jutro a raczej już dzisiaj piątek 13 heh ale ja i tak w to nie wierzę :-)

Ostatnia edycja:
Cześc dziewczyny, jesteśmy juz u mojej mamy od środy, więc nie piszę za dużo. Daję tylko znac że żyję i uciekam.;-)
Miłego dnia oraz zaległe i aktualne życzenia dla Solenizantów.

Nastazja - jak sie ząbki przebiły to już najgorsze za Wami - teraz sobie będą tylko rosły. Co do czasu to nie ma reguły.
Freya - dziewczyny tez już Ci odpisały co do karmienia w czasie kiedy są w pracy ale u mnie jest tak, że karmię Zule o 6.30, potem ide do pracy (pracuję od 7 ale mam przerwę w pracy na karmienie 30 min więc nie spieszę się). Kiedy mnie nie ma to opiekunka daje Zu kaszkę melczono-ryzową lub zrobi jej mleko (Bebiko2), potem po drzemce owocki. Ok 12 idą na spacerek, ja spotykam się z nimi o 14 pod domem i po przyjściu do domku Zu dostaje cycusia najpierw a potem spokojnie robię nam i jej obiad.

Dzięki wszystkim za rady :) na pewno uda się jakoś to zorganizować ale powiem wam że się denerwuje.

Właśnie z pokoju usłyszałam jak M mówi "Emilka czy ty żyjesz tylko po to żeby to wszystko wywalac" :D

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów :))

U nas o dziwo pobudka o 6.00.
Po 7 skoczyłam na zakupy do delikatesów, teraz Karolcia pójdzie na małą drzemkę, a ja pójdę robić pomalutku obiad. Dzisiaj u nas szaszłyki. M w pracy do 18, więc jak przyjdzie, to odgrzeje sobie w mikrofalówce i kłopot z głowy :)

Miłego dnia :*

Freyia dobre pytanie zadał Twój M Emilci uśmiałam się :-)

My na nóżkach od 7.30 tzn. ja a Maciuś wcześniej ale szalał w łóżku obok mnie z tatusiem także ja drzemałam sobie dopiero alarm wielka kupa mnie zdarł z łóżka.
Znowu był wielki płacz o 4 taki że nawet smok nie pomagał przytulenie i odłożenie do naszego łóżka pomogło, tyle że nie cieszy mnie że mały w nocy wędruję do nas. A co do tego budzenia to się zastanawiam czy czasem mały się nie przestrasza muzyki i hałasów zza ściany bo debil obok hałasuje i może dziecko się boi i płacze a u nas idzie spać bo czuję się bezpieczne już sama nie wiem.

Maciuś właśnie pożera puzzle piankowe i się cieszy :-) Ja siedzę popijam kawusię i zaraz zabieram się za szykowanie i jedziemy do centrum po buciki dla Maciusia :-) i test ciążowy muszę kupić bo się dziwnie czuję a @ jak nie było tak nie ma.

Miłego dnia :-)

Hej :)
A ja w pracy od rana. Przed chwilą dzwonie do M a ten mi mowi ze jeszcze spią z Alankiem :eek: Czy moje dziecko nie moze tak ladnie spac gdy ja ide do pracy na popołudnie??? Tez bym chetnie spala do 10, no ale po co, mamusi trzeba zrobic pobodkę najdalej o 6.30 :oo:

Nastazja nasz pierwszy ząbek wyszedl ok 2 tyg temu i juz są dosc widoczne jak otworzy buzie, ale jeszcze im duzo brakuje do konca. A z tym marudzeniem to nie wiem jak u innych ale u nas dalej jest, wydaje mi sie ze to górne jedynki idą teraz...:confused2:

Asienka wiadomo juz cos??

Zabcia trzymam kciuki za wynik testu, niech będzie taki jaki sobie zyczysz:)

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów:)

Żabcia- kciuki;-)
Nastazja- jak ząbki wyszły, to powinno być lepiej z marudzeniem- do następnych;-)

Phelania- daj znać co po wizycie w sprawie słabego apetytu u małego!

Oczywiście najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów!

Od 4 dni sprawdza się wymęczenie Bartka przed snem w łóżeczku , kładę go przed spaniem tam, jest pozytywka + pluszowe zabawki, on tam się kręci, śpiewa, jak jęczy to idę i go kładę na bok, sto razy się poobraca i jak już chce zasnąć, to do wózka , 5 minut i nie ma go:-p Chyba przeniesienie łóżeczka coś dało, bo poranne płacze się skończyły- odpukać.
Bartek tez wędruje do naszego łóżka ok 3-4 godz prawie co noc, ale ja lubię go jak rano się budzi między nami i zagaduje słodziak:-D I coraz częściej śpi do 7 - dla mnie to duża różnica;-)

reklama
Nie pojechaliśmy jednak do centrum bo M się nie chciało przed pracą pójdę później sama tzn. z Maciusiem na spacer i pokupuję co trzeba :-)

Dzięki dziewczyny za kciuki a ja sama nie wiem jak zrobię test jaki wynik chce zobaczyć =/

Do góry