reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

A u mnie nic ciekawego się nie dzieje. Odstawiłam dziecku obiadki i wysypka przeszła..wnioski nasuwają się same. Będę musiała włączać znów po jednym składniku i obserwować...
U nas piękna pogoda...Miłego dnia dziewczyny!

Tofika u nas tak jak pisalam Ci wcześniej tez była wysypka, teraz zaczęła się pojawiac nawet na nogach. Zaczęlam wiec myslec że to kwestia mleka 2 które zaczynam wprowadzać, a dzis mąż był z małą u lekarza i lekarka powiedziała, że część krostek to od ciepła a reszta to rogowacenie skóry... może też odstawię słoiczki? Chociaz narazie nie podaje niczego czego nie dawałabym wczesniej... dalas mi teraz do myslenia...;-)

miłego dnia dziewczyny

reklama
Nas tez obsypało małymi krostkami, ale jak jest chłodniej to znikają, teraz przy tych upałach ciężko ocenić czy to potówka czy alergia, ale ja bym stawiała na potówki jeżeli wcześniej problemu nie było, a nie było nic nowego wprowadzane.

Maxwell- my dziś tez łóżeczko obniżamy na sam dół. ;-)

U nas nocka kompletna klaaapa:no:Młody sie budził co 1h ,dobrze ze M mial wolne to sie nim zajał ,bo ja ledwo co dyszlam:eek:Dzis na 16.30 mamy wizyte u pediatry.

Maxwell- u nas kaszel jest niestety mokry ,Alus harcze i cos mu rzezi:confused2:

Dziekuje wam kochane jeszcze raz**** za słowa otuchy juz sie godze powoli z ta mysla ze psiaka nie ma i nie bedzie dobrze ze jest Alus to czlowiek nie ma czasu myslec o tym wszystkim.

widzę, że nie tylko u nas liche nocki, może to taki niefajny okres u naszych dzieci, może sny zaczynają być nieciekawe... oby szybko minęło!

życzę zdrówka wszystkim chorowitkom!

dziewczyny, takie luźne pytanie, czy ot tak dzwonicie do swoich teściowych na codzień, żeby poplotkować? pytam, bo moja teściowa ma do mnie pretensje o to, że tego nie robię :baffled: i raczej robić nie zamierzam.

salsik wszystkiego najlepszego dla Twoich 8 miesięczniaczek :-)

mari najlepszego dla Piotrusia :-)

kota ja do swojej teściowej nie dzwonię bo uważam że nie mam z nią o czym rozmawiac ale ona podobnie jak Twoja ma do mnie o to pretensję.

Dużo dużo zdrówka dla wszystkich małych chorowitków !!!

U nas nocka jako tako Maciuś budzi się i jęczy trzeba mu dawać smoka i nieraz przepchnąć na bok jak śpi na pleckach bo to pomaga u nas.
Byłam z M u adwokata z papierami z tych mandatów bo przyszły i trzeba było wypełnić i wysłać tak więc to zrobiliśmy. Później zakupki dla Maciusia pampersiki, mleko i deserków kilka bo były na promocji.
Moje dziecko marudne bo śpiące ale woli siedzieć z zabawkami niż się położyć.
M przed chwilką poszedł do pracy i do 23 siedzimy z niuniem sami zastanawiam się nad wyjściem na spacerek chociaż że się chmurzy w razie co jest folia na wózek.

Wczoraj byliśmy na paradzie olimpijskiej i przekazaniu ognia olimpijskiego Maciuś zaczarował pana z ochrony takie miny do niego stroił i w ogóle nie bał się tłoku a staliśmy przy samej baryjerce a ludzie za nami. Mały podziwiał najpierw kolumnę motocykli policyjnych na kogutach potem samochody. Pomimo wielkiej ulewy jaka nasa złapała było super.

Freyia szczęśliwej podróży widziałam zdjęcie na fejsie Emilcia w pociągu cudowna :-)

Kota ja dzwonie czasami zeby sobie poplotkowac:) Ale nie za czesto bo moja to jest taka "co za duzo to niezdrowo":)
I az sie boje co to bedzie bo w piate wyjezdzamy do niej na tydz albo i na dwa:)

reklama
Marii, Salsik najlepszego dla maluszków:)

Kota
ja do tesciowej ani jeden raz w zyciu nie dzwonilam i nie planuję póki co. Nawet z zadnymi zyczeniami. A poplotkowac to sobie mogę z sąsiadką:)

Milva
Alanek tez obsypany malutkimi krostkami na klatce piersiowej i pleckach, podejrzewam ze to potówki bo obsypalo go tam gdzie mial bluzeczke, reszta bez skazy.

Asienka mam nadzieje ze szybko dostaniecie sie do dermatologa:*

Duzo zdrówka dla chorych...

Ja juz po pracy, nakarmilam Alanka i usnął :)
Jak wstanie to wyruszamy na spacer i przy okazji szukac mu tego stroju na chrzciny...

Do góry