reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka najlepszego dla Twojego M :-)

Jaka jestem dzisiaj padnięta Wam się dają we znaki upały a mi pochmurna pogoda. Maciuś jakiś marudny od paru dni jęczy i kwęczy a co najlepsze jak siedzi na dywanie i przechodzę obok to wiesza mi się na nodze i muszę go brać na ręce jakiś niedopieszczony ten mój synek tylko by się ostatnio tulił i tulił.

Zmotywowałam się dzisiaj i wysprzątałam 2 pokoje salon kuchnie i łazienkę na błysk a M jak wrócił z pracy to padałam na pysie. Potem pojechałam z M na zakupy bo musiałam wyjść z dzieckiem z domu bo oszaleć można tak siedząc mały marudzi chyba też go dobijają dni bez spacerków.

Moje dziecko padło przy mleku o 19 zjadł ledwie 20 ml i nie dało rady mu więcej wcisnąć, zaraz będę próbowała go na śpiocha karmić bo mało dzisiaj mi zjadł tzn. kasze mannę 140 ml, niecały obiadek mały, mleko mm 110 ml, jogurcik bananowy i 20 ml MM.

reklama
Witajcie..
Ja siedze w domku z Młoda,bo Patryk nadal u Tesciów od czwartku!!!To prawie tydzien,ale jutro mi go przywożą,a pozatym byłam tam u niego na dwie noce takze ze mną pobył troche..
Dzis poprosiłam kumpele która mieszka obok zeby pojechała ze mna do sklepu i wzielysmy dzieci i pojechałam po zapas słoiczków..

Jadły Wasze dzieci szpinak z ziemniaczkami?

Dagne Kalinka śliczna a jakie włoski super:)
Sosno...daj znac czy prezent sie podobał;)

Młoda spi od 19,od paru dni budzi sie tylko raz w nocy.A czsami ja przed snem ja biore i karmie na spioccha;)

witam was wieczorowa pora:)
zabcia moze malemu sie zabek przebija?? bo u nas tydz temu bylo podobne zachowanie a w sobote sie nam zabek przebil i z jedzeniem bylo identycznie
kota nasza mala tez burza nie interesuje nawet jak nam swiatlo wylaczyli to ona sie bawila w najlepsze tylko ja sie bardzo boje burz i wlasnie nadchodzi bede chyba zaraz jak galaretka bo sama z mala :((
dorotar dam sobie rade napewno tylko wiesz tak wszystko na mojej glowie :(( a zreszta ja mieszkam na wsi i nie mam prawka i czy do lekarza czy na zakupy to ciezko:((
violet ja tez mam wesele tyle ze 28 lipca i tez nie mam pojecia jak sie uczesac:(( ja lubie jak najprosciej tez myslalam cos z warkoczem:p
sosnowiaczanka z takiego prezentu M powinien byc najbardziej zadowolony:p
 bylam dzis u kolezanki ktora ma synka 5 miesiecznego jej jaka roznica jest miedzy moja mala a nim to masakra kurcze on 5 miesiecy ma a glowy nie umie jeszcze sztywno trzymac a wogole moja to taka ruchliwa a to w ta a to w tamta a on taki spokojniutki

Wybaczcie ale ja wlasnie wrocilam od kolejnego dentysty poza godzinami, antybiotyk ktory dostalam w piatek czyli bralam juz 5 dni nadal nie pomagal a dzis dodatkowo glupia jedzac uderzylam sie lyzka stowa w jedynke i tak mnie zaczela bolec ze nawet dotknac nie moge, polykanie slini boli mnie nieziemsko a dotyk warg to katorga. Zrobili przeswietlenie, druga jedynka mi sie rusza a ta co boli niby nie, dostalam kolejny antybiotyk bo byc moze to od zapalenia dziasel ktore mam juz kilka lat, juz sama nie wiem ale antybiotyk silny bo ludzie chorzy Na raka go nawet biora i ja mam najsilniejsza dawke z mozliwych. Na prawde wybaczcie ze nic nie pisze ale zdycham juz powoli, caly czas Na przeciwbolowych, dopoki nie uderzylam sie to jako tako jadalam a teraz od 12 w poludnie nie jadlam nic ;-( glodna jestem I zmeczona tym wszystkim :-(

Buziaki dla was I maluszkow!

Długo mnie nie było, ale wracam skruszona i 25 stron do nadrobienia mialam.. wiec troche mi to zajęło…

Maxwell pytalas czy 600 to za zlobek prywatny. Tak, bo innego u nas nie ma :/

2701… przygoda na pasach straszna! Ze takie imbecyle maja prawo jazdy!! Powinni za takie cos odbierac!

Kupinosia to Was ospa zaskoczyla!

Sosnowiczanka gratulacje ząbka!

Tofika uśmiałam się setnie z tej Waśniewskiej w lodówce :D

Mła moja ostatnio tez się uparcie przekreca na brzuch jedząc, albo pijac i tak ciegnie, ze w koncu chyba jej się uda ;P

Tak gadacie o tych dietach, ze chyba sprobuje tego dunkana. Tak z miesiąc a potem normalną jakaś J

Asko ja nawet jakbym Anieli przebila uszy to i tak by się mnie pytali czy to chlopiec czy dziewczynka J

Inka trzymam kciuki za obrone! My planowaliśmy zaczac starania na wiosne, ale wlasnie tez się zastanawiam, czy nie zaczac wczesniej, jak to ma tyle samo trwac jak poprzednio…

Maxwell moja tez mala franca zawsze wyczuje ze tatusia nie będzie dłużej i dawsze wtedy marudzi jakby już miala zespol napiecia

Majeczka gdzies tu kiedys wspominałyśmy chyba, ze fotelik robi się za maly jak Glowa zaczyna wystawac. Nozki mogą wystawac, dzieciom wcale nie jest z tym niewygodnie, a dla dzieci najbezpieczniej im dłużej jezdza Tylem do kierunku jazdy. A Z mezem trzymam kicuki.

Violett super ze się pobieracie!

Mła dotrzecie się jakos z tesciową na pewno. Masz racje nie popuszczaj. Szkoda ze tak się pcha z tą swoja dobrocia, bo czasem człowiek nie chce zle a jest taki narzucajacy się, ze wkurza masakrycznie…

Lysa biedaczko, najgorsze ze nie mamy jak Ci pomocv, tylko przesłać wirtualne pozdrowienia. Oby poszlo to cholerstwo jak najszybciej od CIebie

No wiec nadrobione....
U mnie ostatnio jakos duzo d roboty, przez to zaleglosci na bb. Ale pamietam o Was wszystkich.

Edit:
mari doczytałam wiadomośc od Ciebie. Kurcze nic nie wiem o amniopunkcji, ale wiem jedno: najrzetelniejszych informacji udzielą Ci lekarze. Wiem też, że znajomej bratowa po USG otrzymała diagnozę, że dziecko będzie uposledzone, a urodziło się zdrowe! Wydaje mi się, że każdy z testów prenatalnych może określić jakieś szanse, ale niestety żaden nie jest w stanie stwierdzić, czy dziecko jest chore/zdrowe na 100%. Jestem z Wami całym sercem. Nie wiem, czy jesteś wierząca, ale pomodlę się za Was, mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam z rana. Wiec tak, M z prezentu zadowolony, ja tez, wyszło tanio, wiec bardzo ekonomicznie:) Za rok tez taki prezent dostanie :-D
Alan nie spi dzis od 4.30 :baffled: A ja zaraz do pracy musze sie zbierac. Chce mi sie spac...

Izi Alan bardzo lubi ziemniaki ze szpinakiem szczegolnie bobovity.

Lysa, biedna, bardzo wspolczuje bólu :(

Mari, podobnie jak Rojku, napiszę Ci o mojej koleżance, której lekarka wywróżyła mocno upośledzone dziecko, ona chciała wręcz usunąć ciążę, przezierność wyszła duża i na amniopunkcji również wyszły nieprawidłowości w rozwoju (pisałam o tym na forum, byłam załamana jej dezycjami), ale na szczęście jej mąż jakimś cudem odwiódł ją od decyzji i aborcji i w marcu urodziła się zdrowa i śliczna dziewczynka!
Nie szukaj informacji w internecie, spróbuj iść jeszcze na badanie usg do innego lekarza, zrób wszystkie badania i trzymaj się dzielnie!! (PS. Wczoraj o Tobie myślałam, zastanawiałam się, jak się trzymasz i jak przebiega ciąża!) :*

łysa oby Ci teraz ten antybiotyk pomógł i żeby ból minął bo oprócz bólu pewnie musisz się ładnie wqr.... chodząc do tych "specjalistów" .

maleństwo mam nadzieję że to że mało je i że marudzi to jakiś ząb się przebić ma i jak już wylezie to mały odżyję

Jak ja "uwielbiam" tą tutejszą pogodę dzisiaj znowu pochmurno, ale i tak planuję iść sobie do centrum na zakupy muszę kupić jakieś pojemniczki żeby podzielić obiadki dla Maciusia jak ugotuję bo szczerze codziennie mi się nie chce gotować a nie pomyślałam żeby słoiczki zostawiać.

Wsadziłam dzisiaj jak M nie ma (bo pewnie by stwierdził że przesadzam) do chodzika Maciulka i moja opinia jest taka chodzik idzie do schowania bo mały strasznie krzywi nogi zamiast stawać na stopie staje na jej boku lub palcach ... dlatego chodzikowi mówimy nie.

reklama
żabciu ja własnie jakos terazz pomyslalam i zostawiłam kupę tych sloiczkow i malych i duzych, i ze wzgledu na to ze po dermatologu chce jej gotowac i ze wzgleu na to ze przydadza mi sie tez zprzynajmniej na poczatek w domu, bo przeciez nei wszystko kupię naraz a tak będe mogla jakis czas trzymac w nich drobne przyprawy itp. Co do chodzika to mam podobne odczucia jak obserwowałam za bajtla mojego bratanka, do tego powłuczył nogami...
mari88 kochana 3mam kciuki, a ty nie radzz się dr google czy nawet wszystkich dobrze wiezacych forumowiczek, wiem ze maja dobre intencje ! wierzę!!! ale uwazam ze w takich przypadkach trzeba uderzyc do lekaarza jednego, drugiego i sprawdzic wszystko co mozliwe, Nie boj się badania wiem. ze ono nie jest mega komfortowe, ale wierzę że lekarze wiedzą co robią i ze to jest wazne i dobre dla życia i zdrowia dziecka!
kota moje dzzieci burzę mają w nosie... a Kamil uwielbia spory deszcz itp bo potem biega po mokrej trawie i kałużach, wczorajszą ulewę mała przespała pod namiotem ogrodowym na działce a Kamil przebiegał ogrodek chyba z 1000 razy bo tak mu się podobało;p
rojku haha no Karolcia zaczęła się cos zmieniać od kilku dni.. ale moze mi się zdaje.;p hihi
kasia2011 ja mam niedoczynnosc tarczycy, ale przyznam ze nie pamietam zebym kiedykolwiek miala tak przekroczoną normę tsh, koniecznie musisz to skonsultowac i powtorzyc badania a w razie czego wdrozyc tabletki, wbrew pozorom ta tarczyca nei jest taka straszna jesli sie kontroluje i bada, ja np. mam 2 guzki na tarczycy ale mialam biopsję i bylo ok, a teraz cholera nie ma terminow ... i musze czekac na nowy rok. Nawet prywatnie mi nic nie da bo badanie porownawcze i wyniki sa w gabinecie do ktorego chodze na nfz.
Przy okazji badan czy mialas tez robione ft3 i przeciwciała?? to ostatnie badanie jest najdrozsze ale pokazuje jaki typ choroby sie ma w razie czego. Musisz sobie unormowac gdyby sie powtorne badania okazaly takie same bo jesli bedziecie chcieli starac sie o dziecko drugie to po pierwsze moze byc problem a po drugie jest to niebezpieczne dla ciazy i dziecka.
Jakby co to dzwon, jakbys chciala cos wiedziec:)

aaaa i jak agatka w żłobku?>>
lysa wspolczuje, nawet nie umiem sobie tego wyobrazic jak biedna musisz cierpiec:(
Mła i jak kolejne wrazenia po powrocie do pracy ??? jak mała u tesciowej??? zauwazyłas jakies konkrety>?

Do góry