reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dzień dobry
kiepska noc za nami ale cóż tak bywa.
Mła obrona 4go lipca więc kciuki wskazane :-)
asienka dziękuję :-) wiem, że i u Ciebie też kiedyś pojawi się rodzeństwo Michasia. u nas decyzja zapadła po wielu za i przeciw. teraz będę musiała znów bawić się w mierzenie temp bo tylko tak wiem kiedy nam naprawdę płodne dni. trochę czasu to zajmie ale będzie warto.
no i rojku i zabcia też coś o rodzeństwie wspominały :-)

najepszego dla naszych solenizantów!! dużo zdrówka i uśmiechu!

kawka wypita więc zabieram się za naukę!

reklama
dorator a jak tam kupki malego? Lepiej juz?
Inka, kota ja tez sie zastanawiam ktora pierwsza zaciazy :-D
Kupinosia ja wlasnie wczoraj szczepilam Zuzie na odre, ospe i rozyczke, byla to druga dawka, pierwsza chyba miala na roczek. Nawet calkiem to zniosla, na sile musialam ja rozebrac, pani dala zastrzyk a ja wzielam z domu plaster ze swinka peppa i szybko nakleilam i przestala plakac, do dzis jednak nie moge jej zdjac tego plastru bo sobie nie daje :crazy:

A mnie nadal zab nawala, mla kurcze zamiast bolu zebow moglas mi podrzucic troche dobrego jedzenia :-D

Tofika be kozystac z twojego przepisu bo moja mama ciostki zaprosila do uk wiec musze je ugoscic za tydzien :baffled:

Moj A. dzis z corka jechal sie zobaczyc, nie lubie tych dni bo wraca niezbyt szczesliwy no ale co zrobic :-(

Łysa, za jedzenie przepędziłabyś mnie jeszcze szybciej ;p

2701, w sumie nie dziwne, że z cioci taka wredota, skoro to siostra teściowej ;)

Inka, a nie myślałaś o testach owulacyjnych? Wg mnie są super. Moja kuzynka dzięki nim zaszła w ciążę, bo u niej owulacja była w zupełnie innym terminie, niż można by przypuszczać.

Asienka, ciekawe co się Michaszkowi śniło :)

LYSA no kupki trochę lepiej, syropek działa.
Czemu A z odwiedzin z córką wraca niezbyt szczęśliwy???

270,,,, współczuję tych zakupów z ciociunią.

Ja w pracy, dziećmi z babcią a mąż do mnie zadzwonił, że mu się w aucie tłumik popsuł i kurna kolejny wydatek.

witajcie kobietki ale dzis u nas piekna pogoda mega goraca zaluje ze nie mam jeszcze baseniku dla malej bo by sie pochlapala

ja jestem wlasnie w trakcie przygotowywania krokiecikow wg przepisu mla:)
mama mi zu pilnuje takze dzis luzik:))

dorotar my tez spimy z zuzia bo mi wygodniej ja karmic choc teraz powoli przekladam ja do lozeczka i dzis spala w nim do 5 bez zadnej pobudki takze jestem zadowolona.
dobrze ze syropek dziala:)
27012701 wspolczuje zakupow ja to bym chyba trzepla moim jakby kogos bral:p

co do zaciazenia to ja mam swojego typa (czy kota czy inka )pierwsza ale nie powiem zobaczymy czy sie sprawdzi:D

lysa wspolczuje bolu:((
freyia to dobrze ze juz z oczkiem emilki lepiej:pi oby obylo sie juz bez okulisty:D a morza zazdraszczam:p

no i oczywiscie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA 6 I 7 MIESIECZNIAKOW:d ROSNIJCIE DUZI I ZDROWI:p

Ojej co za upał!!!! Chyba wystawię potem wanienkę na dwór i niech mały się chlapie . Choć chyba teraz burza idzie:crazy:
Tak w ogóle , to chyba mi się dziecko popsuło;-):baffled:, wieczorem jakas maskara z zasypianiem. Teraz to już nawet wieczorem ani godziny dla siebie:baffled:, po cały dniu z nim, to wieczorem cierpliwości mi już nie starcza. Tz nie ma - jeszcze mnie wczoraj wqrwił i mu nagadałam, ale chyba słabo dociera:wściekła/y:ehh tak sobie musiałam trochę ponarzekać;-)
Mama ma wziąc małego na trochę , to w domu ogarnę- tzn powinnam ;-)

Cześć laski
wink2.gif

Marycha padła, Marta bryka, a ja mam chwilę
wink2.gif

Po południu mamy gości, a że nie chciało mi się piec (taki ukrop), więc kupiłam ciacho w cukierni
wink2.gif

Rozmroziłam fasolkę po bretońsku - wszystko na leniwca, hihi.. myśmy dziś zaliczyli pierwszą od dawien dawna kłótnię z moim
embarrassed.gif
realmad2.gif
Poszedł wczoraj ze znajomym naszym małżeństwem na piwko, na odstresowanie..miało być kilka piwek i do domu..a on zlądował koło 3.00 nad ranem. Ja wściekła, bo oczywiście dziewczyny "wyczuły", że taty nie ma i urządziły mi jazdę po północy..jedna przez drugą płakała, jedna się uspokajała, to druga zaczynała..masakra!!!Napisałam mu smsa, ale oczywiście łaskawy pan nie odczytał go!!!
realmad2.gif
realmad2.gif

Juz jest niby ok, ale trochę żalu mam..
To się wyżaliłam troszkę..
Wszystkiego najlepszego dla Mikusia i Hanulki na te 7 m-cy!!
Marta dziękuje za życzenia i śle słodkiego kusiorka wszystkim e-cioteczkom!!:-p:-)
Ja obstawiam, że pierwsza będzie Kota:-p:-D - oczywiście trzymam kciuki za wszystkie staraczki!!!
2701..- co za dziwne babsko z tej ciotki!!!Oj, ja bym też była wkurzona..
Lysa, jak ząb?..
Inka, trzymam kciuki za obronę i nie przeucz sie:-p:-D
I już nie pamiętam, co jeszcze chciałam..miłego, a ja uciekam (obie mają już katarki -ech, ta pogoda)..

haha, Maxwell :** laski, ja coś czuję, że tu jakieś zakłady zaczniecie robić która pierszwa zaciąży ;) szczerze to już bym chciała, ale daję sobie czas do jesieni, muszę trochę popracować w jednopaku.
No i chyba będę skazana na testy owulacyjne, o których pisała Mła, bo @ ani widu ani słychu.

U nas dziś mega gorąco, Kubin w samym pampku urzęduje :) Na dworze wystawiony mamy basenik, więc młody ma raj, chlapie jak szalony :)

Inka, powodzenia na obronie, kciuki razem z Kubą będziemy mocno trzymać :)
2701, masakra z tą ciotką, też by mnie pewnie szlag trafił, ja odkąd właśnie wybrałam się kiedyś na zakupy z teściową, mam naczkę na zawsze, nigdy rodziny mojego M. nie bierzemy na zakupy :/
Milva, u nas też ostatnio wieczory kiepskie, Kuba sobie o godzinę przesunął spanie, spoko, nie ma problemu, ale codziennie zanim zaśnie to marudzi na potęgę :/ zęby już się przebiły, sama nie wiem co jest powodem, może następne ząbasy gdzieś się klują..

reklama
Wszystkiego Naj naj dla dzisiejszych Jubilatów !
Buziaczki dla naszych Emilek :)
Mła- trzymam kciuki za poniedziałek !
Inka- trzymam kciuki za środę !
Dorotar- dobrze że z kupkami sie stabilizuje
2701- nic dziwnego że starą panną została ;)
Milva- dobrze że masz mamę do pomocy !
Maxwell- ja w zeszły piątek dałam mojemu pozwolenie na picie. Pojechał do roboty bo awarie mieli i sie ucieszyłam :-pale poczarował, naprawiło się przed 20tą tak więc przyjechał po niego sam kierownik produkcji...wrócił po 3ej i zdychał całą sobotę. Rzadko mu sie zdarza tak upodlić. Bardzo docenił moje milczenie....

Młodej pozwoliłam rano bawić sie na balkonie bo był cień. Kryzys ospy chyba za nami :-)Zaraz przyjdzie tesciowa siedzieć z Olo a ja z Kasią na spacer

Do góry