reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

hejka!:-)
probowalam uspic Malego, ale niestety wychodzacy do pracy M. skutecznie go rozbudzil.... teraz lezy na macie i kweka.... a ja probuje zjesc sniadanie i cos napisac...
Najlepsze zyczenia dla polrocznych Ksiezniczek Mla i Dagne!
Inka, powodzenia na szczepieniu! A dlaczego az 3 klucia?
Kota, fajny patent z opiekunka... U nas pewnie tez by sie tak skonczylo, ale to moja siostra mieszka z rodzicami, a ja tylko kilka razy w roku przyjezdzam w gosci.... A jak Maly twojej Sis? Mojej to straszny zarlok... niedlugo przegoni mojego....
Lysa, oby pomoc przyszla jak najszybciej.... Lacze sie w bolu.
Izi, zdrowka dla twoich Maluszkow!
koniec pisania - Syn wzywa...

reklama
Witam:)

Mła najlepszego dla Emi:*

sosnowiczanka gratuluję Alanowego ząbka wychodzi na to że tylko my jeszcze jesteśmy bezzębni ba nawet Pani doktor wczoraj stwierdziła że nic tam nie widać

lysa tule biedaczko

dowiedziałam się dzisiaj że w związku z zamartwicą okołoporodową i mała liczbą punktów w skali Ap. Michasiowi przysługują darmowe szczepienie na pneumokoki i zastanawiam się dlaczego w starej przychodni mnie o tym nie poinformowali? ale to nic bo przeoczyli szczepienie na żółtaczkę które robi się w 6 miesiącu zrobiliśmy je dopiero dzisiaj...Sł€żba zdrowia to jedna wielka porażka...

Najlepszego dla maluszków półrocznych:tak:

Bartek zasnął na dobre wczoraj o 23:wściekła/y: 2 godziny robił salta w łóżeczku. I żeby nie było, to dziś wstał o 6 jak zwykle:baffled:
Dostałam @ i brzuch mnie napier..... po ciąży zupełnie inaczej jest , nigdy nie miałam bóli , a teraz jak przy skurczach grrr

Mła- 100 lat dla Miśki !
xasienka- ale na dzień dobry ta nowa przychodnia lepsza !
milva- ups, współczuję
izi- dzięki, po operacji już bajki
lysa- ból zęba/ zębów to jeden z najgorszych. Ja miałam mega wrażliwe i pomogła mi pasta Colgate Sensitive Pro-Relief ale i leczyć też oczywiście musiałam...nadżerki itp

Kasia od jakiegoś czasu ma lęk separacyjny i czasami w nocy budzi sie na cyca a Ola w nocy zagorączkowała. Dostała Nurofen i spała do 9ej. Jak na nią to długo. Tylko ojca troche w nocy pomęczyła a biedak wstaje o 5ej, robi do 18ej i tak przez 2 tyg będzie bo ma konserwacje w fabryce, łikendy też i tak ooo

Mła, Wszystkiego Najlepszego dla Twojego małego Skoczusia-Misi!:-)
mxwell,
no właśnie dziecię zasneło więc może uda mi się przepis wrzucić...

Mała zaczęła sie podciagac dzis za szczebelki od łózeczka i stanęła...więc zmęczona padła i śpimka sobie słodko...
Kupinosia, a to się tak ładnie nazywa..."lęk separacyjny", moja tez to w takim razie ma..:-).
Milva, a u mnie na odwrót, przed ciążą ból @ niemiłosierny, za to teraz nawet nie czuje że sie zbliża ani w trakcie, może po prostu jestem mniej wrazliwa teraz na ból,...hm...
asienka, mymielismy za darmo szczepionke na pneumo...ale nie ze względu na apgary tylko cc miałam zrobiona przed terminem i to wystarczyło, w przychodni sami nam zaproponowali...możesz pewnie się postrac oz wrot bo przychodnia mogła dostać podwójna kase za to od funduszu i od was...a to nie nie fair..
papayka, znam to z autopsji, moj m. to sie porusza dosłownie jak słoń w składzie porcelany tzn stara się...niby na paluszkach zeby nie obudzic dziecka a i tak wychodzi odwrotnie...
venus, ja tez wole Lence rzeczy nakupowac, ale ostatnio extra buty sobie na wysokasnym obcasie kupiłam wyjatkowo niepraktyczne ale efektowne hm..dawno w takich nie chodzilam, no i kupiłam to zaczełam kombinować że nie wygodne i zeby oddac, ale w porę się stuknełam sie w głowę. Nawet mój m. staiwedził że trzeba sobie załozyc szlaban na zakupy dla dziecka, bo to graniczy z obłedem a i dośc niewychowawcze może ise okazać po latach...:-)

Ostatnia edycja:
Dziękujemy bardzo za życzenia :*

Dagne, wszystkiego najlepszego dla Kalinki :)

Moje dziecko z okazji pół-roczku postanowiło zmienić zwyczaje i chce spać i pić TYLKO leżąc na brzuszku. Jak ją obracam to jest awantura. Ciekawe co z tego wyniknie. Nocne czuwanie?

Wieczorem postaram się poczytać więcej, a na razie idę na zakupy. Dzisiaj spaghetti carbonara ;)

Mła najlepszego dla księżniczki Elimki :-)

dagne sto lat dla Kalinki :-)

asieńka nie martw się my też nadal szczerbaci :-)

Moje dziecko się bawi na kocyku na dywanie ja piję kawkę a M gotuje rosołek.
Dzisiaj znowu zapowiada się ładna pogoda tak więc wybyjemy do parku na spacer tylko dzisiaj wezmę jakiś kocyk i posiedzę z Maciulkiem na trawie zamiast siedzieć na ławkach.

Miłego dnia :-)

Hej dziewczyny,

najlepszego dla dzisiejszych solenizantek!!:tak:
U nas też jeszcze zębów brak i lekarka ostatnio na kontroli mowiła, że jeszcze troche to potrwa choc mnie się zdaje że juz ida od 2 miesięcy!
Moje dziecko wczoraj po raz pierwszy powiedziała "mama":-) co prawda było to przy marudzeniu podczas ubierania, ale zaliczam jej pierwsze słowo :-D
My dzis wyjeżdzamy na cały weekend i raczej nie będzie czasu na internet także życzę mamom i dzieciaczkom zdrówka i super humorów!!

reklama
Stworzylam mega dlugiego posta i wszystko ,mi sie skasowało :wściekła/y:

Jestem sobie w pracy, roboty duzo nie ma wiec skoczylam do domku szybko po lapka i tak oto jestem z wami:) Jak dobrze ze mam prace blisko domu:)

Mła buziaczki dla Emilki :***

Inka
mam nadzieie ze Aleksy zniesie szczepienie tak dzielnie jak wczoraj Alanek:)

Lysa wspolczuje bólu ;(

Venus niech bedzie od pierwszego, razem razniej :)

Asienka ja rano wczoraj zagladalam Alanowi w buzie i nic sama nie widzialam dopiero pan dr przytrzymal jezyk patyczkiem drewnianym i faktycznie jest :)))
Czemu macie teraz szczepienie na zóltaczke? My wczoraj mielismy tylko na pneumo.

Milva Alan tez wczoraj usnął dopiero o 23... Łączę się w bólu :(

Aneta
u nas "mama" tez pare razy sie pojawilo, pewnie przypadkowo, ale było a tata nie wiec i tak mam przewagę nad M ! :)

Jutro jedziemu do Ustronia:) Ale sie ciesze:)
Troche sie tez boję jak to bedzie no ale po tym pobycie w szpitalu wiem ze zawsze i wszedzie sobie poradzę z Alankiem :) Jedziemy z kolegą M i jego zoną, którzy są bezdzietni, pewnie by woleli inaczej spedzic czas niz my bedziemy mogli :baffled: no coz, trudno...
A i M zapowiedzial ze laptop zostaje w domu bo tylko ba BB bym siedziala:)

Do góry