reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

sosnowiczanka to było zaległe szczepienie które powinno być zrobione zaraz po skończeniu 6 miesiąca a które stara przychodnia przeoczyła...

a co do zębolów to właśnie Pani dr mi powiedziała że jeszcze nic tam nie widać;p

reklama
asienka my tez nadal bezzebne:)
Milva , sosnowiaczanka moja to codziennie chodzi spac 22-23 bo jak usnie wczesniej to sie obudzi i grasuje do1-2 wiec niech juz chodzi spac o 22:) ale za to spi do 9:D
lysa obys sie dostala do dendysty wspolczuje:((
aneta u nas slowo mama to tylko jak placze a takto to caly czas tata i tata heh udanego wyjazdu:p

sosnowiaczanka teraz ty do ustronia jej jak ja zazdroszcze:D

Kalinka I Emilka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS BĄBELKI:**

Mła sto latek dla Emisi:*

Maxwell razem zaczynam z Wami!!!!Ja bym chciała Dukana..A Wy jaka??

Dagne naj dla Kalci:)

Sosnowiczanka miłego wypoczynku:)

Uwaga!! Mamy zęba:):)znalazłam dziś::):):) huraaa,pewnie ta gorączka to nie zaraziła sie od Patrysia tylko ząbek wychodził:)

Spadam bo makaron do roaołu gotuje.:*

Papayka, mały mojej siostry też żarłok niesamowity, goni Kubę i raczej go przegoni, bo siostra i szwagier są bardzo wysocy :)
Mła, buźka w piętkę dla Emilki! :*
Sosnowiczanka, udanego wypoczynku!

u nas nocka znów była pełna krzyków i płaczy przez sen :( sama nie wiem czym to jest spowodowane. Poza tym pobudka o 5.30 :/ eh..

Hej :*

Ja dzis znowu taki sobie humor mam, bo okres dopiero za pare dni ma przyjsc i mam ciagle nerwa na wszystko..

P dzisiaj ma o 17.40 gastroskopie wiec ja juz mam mega nerwa, zreszta on tez i jest zly bo glodny bo od 11 nic jesc nie moze.. Trzymajcie prosze kciuki mocno aby sie okazalo ze to jednak nie przepuklina.

I jeszcze zeby bylo malo pokliclam sie z mama dzisiaj. Byla u nas i Marika zaczela wchodzic na Fabian ktory siedzial w lezaczku. Powiedzialam raz ze nie wolno, drugi raz ze nie wolno wkoncu nie wytrzymalam i na nia sie wydarlam a ta zaczela plakac a mama do mnie z tekstem ze sie znecam nad dzieckiem bo ona chora a ja sie na nia dre;/wrr od slowa do slowa i jej powiedzialam ze to moje dzieci i bede je wychowywala jak mi sie podoba i ze ona juz 3 wychowala to niech teraz sobie wychowuje Oliwke a nie mi dzieci, a ta sie obrazila i wyszla z domu..Moze i przegielam ale juz bylam wkurzona mega na Marike a ta jeszcze mi prawi moraly a pozatym to ona tez przesadzila bo nie krzywdze jej tym ze krzyknelam na nia..

Emilka,Kalinka buziaki dla Was laleczki :*

Żabcia moj Fabian tez by chetnie pobiegl za dziecmi i tez tak wierzga nogami jak go trzymam i sie cieszy. Ale ja narazie nie stawiam go coby nie obciarzam kregoslupa.

Mła a ja jestem jednak za tym zebys wklejala jakies przepisy fajne bo.. mi sie juz koncza pomysly na obiady:)

Tofika uwielbiam rafaello tyle ze ja robie na krakersach :)

Asienka my tez bezzebni, ale nie licze szybko na zabki bo Marice pierwsze wyszly jak miala 11 miesiecy. A teraz ma 17 i ma 8 ( dwa wypatrzylam wczoraj) :)

Tofika zwykle po porodzie miesiaczki sa bezbolesne i jezeli byly nieregularne to sie reguluja. Ale nie kazda kobieta tak ma.. Ja np po ciazy z Marika nic nie czulam a teraz to tez jakas masakra, brzuch boli dobrey tydz przed @, mega sluz i zle samopoczucie;/ A w trakcie to normalnie fontanna i mega bol;/

Dagne- Buziaczki dla Kalinki na pół roczku !
Izi- gratuluję ząbka !
Mła- a ja jestem ZA nowymi przepisami :-)
Sosnowiczanka - ja też beztalencie kulinarne ale bananowiec Koty mi wyszedł i ciasteczka Asko też , choć mikser zniszczyłam przy nich :-D

Kasiula fajnie mi pospała z 3h. Odkryłam że klocki Lego Duplo idealnie pasują do tych Hello Kitty :-) Zaraz przyjdzie babcia a ja z Kasią idziemy na spacerek, Młoda już ma nawet głowę w krostach a ja sie drapię od samego patrzenia ;-)

Wróciliśmy ze szczepienia - 4 ukłucia - masakra! ale mamy skończone pneumokoki i HIB, jesteśmy w trakcie błonica, krztusiec, tężec (jeszcze jedna dawka została) i zaczeliśmy meningokoki. Ufff. My też pneumo mamy bezpłatnie - z racji wcześniactwa.

Lekarka mówiłą nam 2 miesiace temu że już pod skórą dziąsła widać ząbek i nadal nie wyszedł.

Normalnie aż na kawę na balkon sie wybiorę i odpoczne od tych nerwów :)

Właśnie piękna pogoda, ja w pracy, rano troszkę roboty było, teraz siedzę, czas na bb, może potem coś się ruszy-oby. Dziś Melcia ostatni dzień przedszkolu, jutro przed pracą jeszcze do przedszkola muszę podjechać zabrać wszystkie rzeczy nasze do domku.

KUPINOSIA oby ospa Oli szybko mineła.

ANETAW dziwny zwyczaj z tą ospą.

VIOLET ale przecież zakalce to najlepsze ciasta, jak byliśmy mali to tylko czekaliśmy, że aż babci wyszedł zakalec.
No to wyszła wam mała sprzeczka z mamą.

SOSNOWICZANKA czyli Alanek już odszedł z klanu bezzębnych???
Niezła agentka z tej całej Kasi ale wydaje mi się, że Bartek też nie jest bez winy w tej zbrodni.
Czasami tak bywa z tymi postami, jest to mega wkurzające, mi też się tak nie raz dzieje.
Ja też lapka do pracy czasem biorę, mam wyrozumiałą szefową
Zazdroszczę wam tego wyjazdu, hmmmm, no i pogodę ładną zapowiadają.

270.... co tu dużo pisać doskonale Cie rozumie, jakby moim dzieciom ktoś zrobił krzywdę zabiłabym. Jak mi Amelka powiedziała, że koleżanka w przedszkolu ją bije to mi się ciśnienie na tamtą gówniarę podniosło też.

TOFIKA biedna Lenka, skoro karmisz to czemu odstawiasz ja do własnego łóżeczka??? Choć
ja też często o tym myślę ale co wieczór myśli mi wylatują z głowy. Melcię odstawiłam do własnego łóżeczka jak miała 20 miesięcy od razu przy okazji 2w1 bo odstawienie do łóżeczka i oduczanie od cyca.
To jak miało się cc przed terminem to przysługuje darmowe szczepienie na pneumo???? Ile miałaś cc przed terminem bo ja 3 dni przed, załapuje się??? Może też powinnam o to zapytać, w jakim wieku tą szczepionkę się robi????

PAPAYKA wiesz ja się fcale w sumie nie dziwię mojemu K, że najchętniej by zjadł co dzień coś na drugie danie po całym dniu ciężkiej pracy na budowie, no ale codziennie robić mięcho to trzeba by było tylko całą wypłatę przeznaczyć na żarcie, a są dzieci i inne różne wydatki, no i nie mówię, że zupka jest tylko "na Bożym słowie" bo zawsze jest w niej coś do obgryzienia, a to kość a to ogon itp., wiec zupki też nie są liche.

KUPINOSIA "salceson" jest pyszny tylko ja w domku mam inny przepis niż był w Biedronkowej gazetce, też widziałam.

LYSA oby zęby już nie bolały.

IZI zdrówka.
Gratki ząbka.

MŁA, DAGNE najlepszego dla Emi, Kalinki.

VENUS ja dziękuję, że mam kochaną mamę która bez problemu z dziećmi zostaje.
Co do kupki, zaczeło się dziś w nocy tak się osrał (sorry za powiedzenia ale inaczej nie da się tego opisać), że aż mu z pieluchy wyleciało, rzadkawe, ja w to palca wsadziłam-fuuuuj, i od rana tylko kupy, właśnie mama dzwoniła do mnie że z tą nocną już 7 razy zrobił, 2 ostatnie śluzowate (Qzwa zaczyna się znowu), jak nie urok to sraczka, nie podejrzewam, żeby to jednak od tej piany było. Najgorsze, że pediatra dziś rano do południa była, jutro nie ma, dopiero w poniedziałek, ja wiem że na zęby mogą być kupy ale chyba raczej nie śluzowate, ja się chyba zastrzelę, mój biedny Niuniuś ciągle coś z nim jest.
No to Twój M został nakryty przez mamuśkę z jakąś cizią

MILVA współczuje.

kupinosia haha ale żeby nie było ja ci nie kazałam wrzucac twardego masła do miksera;p;p

dziewczyny moja tesciowa juz po operacji , ponoc czuje sie dobrze, wybudziła się bez problemu, ale szwagrowie mnie wkurzyli, pytam już 2 + mojego męża, czy wiedzą coś więcej... no nic usunęli co mieli usunąć dali do badań i tyle. nożesz kur... jak ja bym tam była to bym widziała wszystko ,oooo napisał mi własnie cos więcej- stan zapalny jajowodu jeszcze.

a my dziś z okazji prawie pół roczku hihi zrobiliśmy małej prezent, pfu ja zrobiłam. Skoro ja mam swoją biżuterię to i moja córcia już ma :) Jest posiadaczką 2 slicznych rożowych kolczyków na uszkach :)
a mój mąż się pyta dlaczego on o tym nic nie wie;p nożeszzzzz już mu tyle razy wspominałam.

reklama
ASKO oby teściowa szybko pokonała to paskudztwo, a z faceatmi to wiesz pewnie że ciężko się dogadać tym bardziej w takich sprawach.
Gratuluję Karolci kolczyków i proszę o foteczkę.

Do góry