reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Zdrzemnęło mi się z moimi potworkami:zawstydzona/y::-) Obie śpią, więc nadrabiam..
Mła, no masz rację, ja robiłam z ryżem, zamiast z kaszą manną (muszę więc spróbować Twój przepis:-p) - a proporcje moich - pół kilo mielonego i cała główka kapusty pekińskiej, ale taka mała;-) Do tego woreczek ryżu..
Co do ogarnięcia - ja myślę, że dasz radę!!!:tak: Emocjonalnie także..ja jestem miękka, a jakoś się zebrałam w sobie (kurcze, ostatnio coś mi się porobiło i wzruszam się na "miękkich: scenach, np. chwilę oglądałam powtórkę z "życie na rozlewisku" czy jakoś tak z Brodzik i tam był akurat moment, jak potrąciło jakąś babkę..:zawstydzona/y: albo wczoraj oglądałam na TLC "Porodówkę":zawstydzona/y::-) i zaś mokre oczy..
Kota - najgorszy był poniedziałek, bo nie dość , że Marta w żłobku, to jeszcze Marysia u dziadków..w domu było masakrycznie cicho, tak wręcz nienaturalnie..dlatego we wtorek pół dnia mnie tam nie było..a najsłodsze jest powitanie Martusi, jak po nia jadę o tej 12.00 - banan na całej gębulce i łapki wyciągnięte, a potem mnie obejmuje...:zawstydzona/y::-)
Nastazja, oby szybko te ząbki wyszły Adasiowi!!
Violett, tulaski!!;-) No i zdrówka dla Mariki!
AanetaW, nie wiem, może nie doczytałam, ale zapytam - a gdzie pracujesz?
Pyszczek, ja tez wolę się nie dołować i nie wkurzać..zrobią kolejną gwiazdę z morderczyni (tak jak było z tamtą matką Madzi)..
Sosnowiczanka, kciuki za Alanka!!!
Rojku, te 600zł to żlobek prywatny??czy państwowy? Ja płacę 280zł (i donoszę tylko pampki)..
Asko - prześliczne te bransoletki!!!Posłałam Ci maila tak w ogóle;-)

reklama
maxwell ooo dzieki zaraz kuknę, a ja musze poszukac na starej poczcie moich fotek z rozpiską to tez przesle;p a działasz juz cos>???
Mła dzięki, też własnie tak uważam, poza tym u mnie w banku nei tolerują dużej bizuterii a o teego nei będą sie mogli doczepić, one sa urocze nie żałuję ani złotówki, niestety hihi przez to nei kupię nowych gaci i butów ale cóż:) warto było:)

Dzisiaj na wizycie pan doktor stwierdził że Maciuś jest bardzo żywym, wesołym i szalonym dzieckiem heh i się całą wizytę śmiał doktorek z młodego jak skakał i się rzucał po kozetce :-) No jestem z siebie dumna ja z moim nijakim angielskim podołałam i zrozumiałam co doktor mówi ale mówił powoli i zrozumiale i do tego mówiąc gestykulował pokazując bo wiedział że słabo mówię.
Maciuś właśnie wstał po ponad godzinnej drzemce teraz się ślicznie bawi.

asko piękne te bransoletki jak masz to podeślij link skąd zamawiałaś :-)

A i mam jeszcze jedną prośbę do Was oddajcie głos na Maciusia :-)
Ciążowy Konkurs Sport od Małego na 40tygodni.pl

ZABCIA GLOS JUZ ODDANY:)
ASKO SLICZNE TE BRANSOLERTKI MUSZE I JA SIE SKUSIC:p

A TO MOJA SIOSTRE TO JAK PERZYJDZIE TO NIE WIEM CO JEJ ZROVBIE BO PODALA MOJ NR TEL I OD 9 WYDZWANIAJA DOP MNIE Z CORAZ TO INNYMI PROPOZYCJAMI TABLETEK ODCHUDZAJACYCH .....AZ TEL WYLACZYLAM BO MAM DOSYC.... I JA JA ODCHUDZE TAK ZE JUZ ZADNE TABLETKI JEJ NIE BEDA POTRZEBNE:)))
NORMALNIE BOJE SSIE ZE MOJE DZIECKO MA ADHD BO NORMALNIE WSZEDZIE JEJ PELNO WIERCI SIE W MIEJSCU MINUTY NIE USIRDZI WLASNIE CIAGNIE MNIE ZA USZY ACH GDYBY WRESCIE POSZLA SPAC CHOCIAZ NA 30 MIN

Rojku, moja koleżanka ma synka z ATS i on od niemowlaka je tylko mięso z gołębi.
Asko, śliczne Lilou, nabrałam ochoty na kolejne :)
Maxwell, strasznie się boję pierwszego dnia bez Kuby, ale widząc, jak Ty sobie dzielnie radzisz, zaczynam wierzyć, że i ja dam radę :)

He mój K mnie wczoraj rozbawił wróciłam z pracy pytam się go czy zupkę zjadł a on na to, że nie bo nie chce zupki jeść to się go pytam co chce to mi mówi,że on to by chciał codziennie drugie danie jeść, no zesz he he to mu mówię, Kochany sorrry ale nie zawsze jest co by drugie danie jeść, no tylko mięcho i mięcho chciałby jeść.
Ale pogoda czy w końcu się zrobi to lato, bo żyć się odechciewa w taką nijaką pogodę.
Wczoraj wieczorem kąpałam z Amelką małego, ona zawsze mi pomaga go myć. No i Amelka odłożyła gąpkę do wody, mały ją złapał i zaczął ssać tę mokrą gąpkę z pianą, ja od razu tego nie zobaczyłam bo mu głowę myłam i nagle słyszę kaszle patrzę a on cały czerwony i się krztusi, no tak się tą pianą z gąpki zaciągnął,że mało się nie udusiła, wariatek z niego. Teraz się śmieję, że będzie pianą kupy robił:-D

TOFIKA ale nigdy nie odciągniesz laktatorem tyle mleka ile dziecko zjada.

MŁA też już do pracy wracasz?? Ja też nie mam na nic czasu jak zaczełam pracę, dzieci w domu nie ma czasu na sprzątanie itp.

MALEŃSTWO aż mi ręce opadły jak o tym koledze przeczytałam, współczuję jego kobiecie i temu biednemu maleństwu co zostało bez tatusia.
Niestety to co przeżywa teraz rodzina tego chłopaka nie zrozumie nikt kto nie przeżył nigdy takiej tragedii. Ja wiem co oni czują i trzymam kciuki by dziewczyna się nie załamała bo ma dla kogo żyć. Tulę ją.

VIOLETT ja wiem i muszę zacząć nad sobą panować albo buzię na kłódke zamknąć.

GOSIA 1800zł za nianię???:szok::szok::szok:
Doczytałam ale dalej w szoku jestem, jakie ceny, to ja mogę Ci dzieci pilnować, w jakich godzinach zamierzasz pracować???

Kotleciki zachwalane też mam zamiar robić tylko kapustę i mięcho trzeba kupić.

SOSNOWICZANKA no właśnie pytałam Cię jak z pracą bo u nas drugi tydzień kaszana, a wiem że dziewczyna miała pracy do tej pory bo prowadzi zeszyt z zapiskami i mi pokazywała bo sama jest w szoku i zła, że nie ma roboty bo chce żebym ja zarobiła.
No nie przesadzaj a ile jest takich ludzi, że dużo później chrzczą dzieci. Jak chrzciliśmy Amelkę, miała 5 miesięcy to taka kobitka chrzciła córkę która ponad 3 lata miała.
Co do Waśniewskiej to tego co Ty nie słyszałam ale obiło mi się o uszy, że w ciąży jest. No szok:szok:

ŻABCIA to ja w poniedziałek byłam u koleżanki która ma miesięcznego synka to dopiero różnica była jak patrzyłam na mojego klocuszka a na małego Krzysia, noga mojego Kacperka a tamtego malucha no szok, że aż tak sie różni.

VIOLETT współczuję straty przyjaciółki.

ASKO także współczuję tych strasznych wypadków i raka u teściowej.

270.... hmmm druga rocznica ślubu kiedy to było...... noc w hotelu bez nikogo i tylko z K szampan, truskawki....., ja na drugą rocznicę miałam hmmm może mało nastrojowo ale wtedy pracowałam u takiej dziewczyny w salonie i udostępniła mi salon na ten dzień, były świece, jedzonko z pizzeri piętro niżej, niegrzeczny filmik, prysznic i się działo działo a w domu powtórka.
VENUS no to też pomysł dla Ciebie.

Buziaczki dla dzisiejszych solenizantów.

MŁA super, że szwagierka otworzyła się do dzieci i do tematu poprzez Misię.
Dzielna Emi

Zdrówka dla chorowitków.

KUPINOSIA dałaś dobry pomysł na moją kolejną rocznicę ślubu w październiku, jak fundusze pozwolą to gdzieś wyskoczymy, może bez dzieci na weekend.

MALEŃSTWO masz siostrę mega, ha ha/

KOTA a tę nianię co będzie do mamy przyjeżdzać zamierzacie opłacać z siostrą na pół czy jak????

PYSZCZEK Kochana ja już nie mogę słuchać o krzywdzie dzieci, po sprawie śmierci Madzi z Sosnowca już mnie nic nie zdziwi.

ASKO ładne bransoletki też mi się marzą.

żabcia tu masz linka
http://new.lilou.pl/pl/stworz_swoje_lilou
ja oglądałam na allegro wydawało mi sie ze taniej kupię a okazało się że lepiej zamowic bezposrednio na stronie lilou:) tylko za przesyłke zdzierają... 20 zł ale w poniedziałek zamowilam a dzis rano już miałam :)
Kota haha to wiesz ja mam dobre rozwiązanie albo zamów taką związaną ze swoim M. albo czas się zabrać za drugiego bobasa i będzie okazzja do kupienia kolejnej bransoletki:)
Maxwell haha no ja tez codziennie zaczynam:) ale postanowiłam już że od 1 definitywnie start bo jak wroce do pracy to chce wygladac tak jak odchodzilam z pracy, i mam mega motywację to nic ze to niedziela.. będę zwarta i gotowa;p;p

reklama
Asko bransoletki śliczne
Dorator u mnie z praca to wiecie jak jest nie wiem czy mam gdzie wracać ....ale wychodzę do pracy po 8 a wracam po 17 ok 18 więc łatwo nie jest u nas dzieci praktycznie bez rodziców cały dzień bo M też 9-18 pracuje
dlatego kumpela mnie pociesza że za czym tęsknie ale tak w W-wie się pracuje niestety , to co mnie boli że po powrocie do pracy bardzo malo czasu spędzaliśmy rdzinnie bo M w wekendy pracuje przeważnie ja mam wolne i ciągle się mijaliśmy a wieczorami to praktycznie nie było czasu na zabawy czy spędzanie wspólnie czasu kąpanie i spanie troszkę się boję bo przy dwójce będzie jeszcze ciężej ale ludzie jakoś dają radę ja też dam ...:tak:
Ale chyba zacznę czegoś szukać marzy mi się praca od 7-15 ojj jak mi się marzy ....:-pwtedy wieczór jest jeszcze bo jak ok 18 wróciłabym to 0 19 kąpanie więc .... masakra

Dorator jak znajdę robotę to chętnie skorzystam ...:-)

Do góry