reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Ja na chwileczkę:)
Podczytuję Was ale nie mam czasu napisać. Byliśmy w poniedziałek u neurologa ale powiedział ze wszystko gra i Krzyś opanuje w wszystko w swoim czasie, i we wtorek moje dziecko zaczęło wyciągać łapki przed siebie a dzisiaj już parę razy obrócił się na brzuszek :D
Jutro jedziemy na weekend do koleżanki którą poznałam podczas pobytu w szpitalu z Krzysiem!

U mnie nadwaga 15 kg ale nie ta ciążowa tylko ta która była przed ciążą niestety.

Dziewczynki zyczę Wam udanego długiego weekendu i pewnie do zobaczenia w poniedziałek!

pospało nam się dziś do 9 :-D

Pyszczek super że Krzyś ładnie nadrabia zaległości :tak:

Ja tam nie kupuje żadnych zabawek pobudzających do raczkowania, macie rację, jak nie będzie chciała raczkować to nie, poczekam az nagle któregoś dnia pobiegnie ;-) na razie cieszę się że ładnie siedzi i rwie się do wstawania, chyba po prostyu lepiej czuje się w pionie

Dziewczyny zgodzili sie na nasza oferte kupna!!! Ale sie ciesze! Z drugiej strony przerazenie bo papierkowa robota i sprawdzanie domu, tynkow, konstrukcji itd az 3 miesiace ;( dlugo I roznie moze byc ale sprobuje byc dobrej mysli, jeze znow sie zawiode to bede miala odpowiedz na cale zycie :-(

PHELANIA tak oglądałam wczoraj też tą piłkę. Jutro na zakupy jadę o coś kupię małemu, bo kasę od jego chrzestnego dostałam i coś muszę kupić.

MILVA nosek czyścimy fridą i solą morską albo euphorbium.
Mi też się wydaje, że Kacperek jest za mały na raczkowanie, jeszcze go to nie rusza.:-)

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych półroczniaczków.

Hej u nas pojawiły się krostki na twarzy małego wczoraj, porobiłam mu zdjęcia i przy następnej wizycie u alergologa pokarzemy, tak pani doktor kazała nam robić. Podejrzewam, że to nawrót skazy, albo po truskawkach. Niby pani alergolog powiedziała, że skazy już nie widać ale to przez to, że 4 miesiące nabiału ni jadłam i teraz kazała zacząć mi próbować wprowadzać z powrotem nabiał do mojej diety ale widać, że chyba dalej małemu nie służy. Jeszcze o truskawkach myślę, ale od kiedy nam na polu zaczęły być czerwone to co dzień trochę jem i nic nie było małemu do tej pory.
A my byliśmy już w kościele, K na ryby pojechał.Zaraz robić będę rosołek dla dzieci a my zamiast obiadku grilla później robimy.

I od niedzieli walczymy chyba z zębami, najpierw dwa dni gorączki, a teraz walczymy z strasznymi płaczami, górne dziąsła strasznie opuchnięte i coś tam chyba widać.

Tofika- ważymy tyle samo:) Ja tez ostatnio 44 kg..:-D I nie narzekam bo jeszcze rok temu wazyłam 48 i już się z tym zle czułam. Chociaz przynajmniej biust jakis miałam bo teraz tragedia.

Dużo zdrówka dla półroczniaków..
Adas konczy jutro ;)

Co do raczkowania, to pediatra powiedziała ze bedzie raczkował szybciej nizsiedział , ale mnie się nie wydaje, bo siedzi już ładnie i prawie sam się podnosi do siadu, jedynie za bardzo przechyla sie do przodu.

Lysa, Mliva no wlasnie nic nie powiedzial... :((( Tyle ze zebym dala czopek, on jest ziolowy wiec na pewno nie zaszkodzi w zaden sposób... I jakichs wielkich objawów idących zebow on nie widzi wiec jesli to nie jest ząbkowanie, to ja juz nie wiem co, moze kolejny skok rozwojowy... :eek:

Natomiast co do raczkowania lekarz powiedzial zeby klasc zabawki pare cm przed Alanem , zeby go do tego zachęcać. Powiedzial jeszcze ze jak zacznie siedziec to prawdopodobnie nie bedzie chcial raczkowac.

I pocieszyl mnie jeszcze, ze ostatnio mial 3-miesięcznego pacjenta z wagą ponad 8kg, wiec wagą dziecka mam sie nie przejmowac.

Asienka, malenstwo,
zdrówka dla naszych maluszkow:) jeszcze drugie pół i bedziemy miec roczek:)))

reklama
Do góry